Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zdobení vajíček na poslední chvíli: rychle a netradičně!

Zdobení vajíček na poslední chvíli: rychle a netradičně!

Zdobení vajíček na poslední chvíli: rychle a netradičně!

4. dubna 2022 od Věra Exnerová

4. dubna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Zdobení vajíček nebo také kraslic je tradice, kterou praktikovali už ve starověkém Egyptě. Vajíčko nese symbol znovuzrození. Dnes barvíme vajíčka natvrdo pro koledníky, vyfouklá pak jako veselou jarní dekoraci. Nestihli jste to a Velikonoce jsou za dveřmi? Zkuste naše tipy, které zvládnete i na poslední chvíli.

1. Tradiční zdobení vajíček

Barvení uvařených vajec pro koledníky je vyloženě velikonoční tradice, bez které si to asi nikdo z nás neumí představit. Obarvené prstíčky a nadšení dětí stojí za to, tuto tradici dodržet

Postup:

Potřebovat budete velké skleněné zavařovací sklenice, do kterých nalijete horkou vodu s octem, a set barev, třeba OVO Barvy na vajíčka práškové (koupit v e-shopu). Obarvená vajíčka nechte oschnout a na závěr je nazdobte OVO obtisky tradičními (koupit v e-shopu) nebo použijte OVO košilky krajka (koupit v e-shopu) pro trošku zajímavější vzhled. A koledníci mohou přijít. Nezapomeňte na stuhu taftovou 3 m x 15 mm (seženete v kamenných prodejnách Teta), kterou uvážete koledníkům na pomlázku.

2. Zabalte je do peříček

Kombinace peříček a bílých skořápek je opravdu krásná a extravagantní, ale rozhodně se jí nemusíte bát! Pokud na závěr vajíčko dozdobíte metalickým nebo třpytkovým lakem na nehty, uvidíte, že výsledek bude dechberoucí.

Postup:

Vejce s bílou skořápkou vyfoukněte a nalepte na ně pomocí lepidla Pattex Chemoprén univerzál (koupit v e-shopu) dekorační pírka (seženete v kamenných prodejnách Teta) a provázek na zavěšení Linecon Motouz (koupit v e-shopu). Na závěr můžete na vajíčka nakreslit tečky pomocí metalického Moda laku na nehty (koupit v e-shopu). Hotová vajíčka už stačí jen zavěsit na větvičku kočiček, nebo zlatého deště a krásná velikonoční dekorace je na světě.

3. Vsaďte na živé květiny

Co k jaru patří víc než květiny? Zkoušeli jste už zdobit vajíčka drobnými kvítky? Že ne? Ukážeme vám, jak je to jednoduché!

Postup:

V tomto případě už to nemůže být snadnější. Uvařená nebo vyfouknutá vejce ozdobte pomocí drobných kytiček nebo lístků, které upevněte pomocí provázku Linecon Motouz (koupit v e-shopu). Skvěle vám poslouží i kapradí nebo čtyřlístek, pokud budete mít to štěstí a na nějaký narazíte. Zkusit ale můžete také všelijaké jarní květiny, jako třeba sedmikrásky, nebo i různé mladé větvičky, například břízu.
Tip redakce:
Pokud vám toto zdobení přijde až moc obyčejné, zkuste vajíčka nejdřív obarvit pomocí
OVO Gelové barvy a efekt na vajíčka zlatý třpyt (koupit v e-shopu). Na zlatém podkladu kvítka více vyniknou a celé vajíčko bude působit velmi luxusně.

4. Speciální ozdoba na slavnostní tabuli

Velikonoce jsou nejen o kolednících, ale také o rodinných sešlostech a hostinách. Velikonoční oběd se rozhodně neobejde bez veselé a barevné výzdoby. Ukážeme vám, jak extrémně rychle ozdobit jídelní stůl.
Jste unavení z velikonočního vaření nádivky a nezbývá vám energie na velikonoční výzdobu stolu? I když už jsou hosti prakticky za dveřmi, tuto dekoraci zvládnete za minutku.

Postačí vám k tomu jen obarvená vajíčka pro koledníky, která obalíte do poskládaných Big Soft Normal papírových ubrousků (koupit v e-shopu), mohou být bílé, barevné, ale třeba i látkové, a ovážete látkovou stuhou (seženete v kamenných prodejnách Teta) nebo Linecon Motouzem (koupit v e-shopu). Vršek ubrousku rozložte, čímž se vytvoří zaječí ouška. A máte hotovo!

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Ludmila Svatková 14.dubna 2022
Moc pěkné 'obzvlášť nápad s ubrousky. Moc děkuji m

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít