Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Barvení vajíček: Rychle, netradičně a efektně!

Barvení vajíček: Rychle, netradičně a efektně!

Barvení vajíček: Rychle, netradičně a efektně!

21. března 2021 od Vanda Vízková

21. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Naše babičky trávily zdobením kraslic včelím voskem hodiny a pojímaly to jako uměleckou disciplínu. My chceme mít kraslice stejně krásné, ale tolik času a energie jim věnovat nehodláme. Vyzkoušejte naše tipy na zdobení vajíček – slibujeme, že zdobení bude bleskové, zábavné a rozhodně velmi efektní!
Kromě velkého velikonočního úklidu, pečení beránka, pletení a zdobení pomlázky a dalších velikonočních zvyků, které se liší kraj od kraje, řeší všechny hospodyňky napříč Českem zdobení vajíček. Vajíčka jako symbol zárodku života a vzkříšení chce mít každá z nás krásná a ohromit jimi nejen koledníky, ale i ozdobit velikonoční tabuli. Vybrali jsme pro vás několik jednoduchých metod, kterými proměníte obyčejná vajíčka v krásné a obdivuhodné symboly Velikonoc a které vás nebudou stát ani mnoho času, ani peněz. Pusťte se do toho s námi! 

Mramorování lakem na nehty

Do misky s vlažnou vodou postupně vlijte laky na nehty alespoň tří různých barev, tak aby byla hladina vody pokrytá barvami. Pomocí párátka laky lehce promíchejte. Vyfouknuté vajíčko nasaďte na špejli. S její pomocí vajíčko ponořte do vody a otáčejte jím na hladině pokryté tenkou vrstvou laků, až se na kraslici nachytají a pokryjí ji ze všech stran. Pak špejli s kraslicí někam zapíchněte a nechte na ní laky zaschnout.

Malování lepidlem se třpytkami

Bílá vajíčka odmastěte a lepidlem s tenkou aplikační špičkou nebo štětcem namočeným v lepidle na ně namalujte vzory a následně je obtiskněte do glitrů nasypaných v misce. Pokud chcete mít zdobení ještě snazší, můžete si pořídit rovnou sadu glitrových lepidel a malovat jimi přímo na kraslice. Jednoduše a efektně vám půjde třpytivé zdobení vytvořit s lepicími glitrovými tyčinkami UHU Glitter Glue Shiny (koupit v e-shopu).

Kraslice à la skřítci a víly

Pokud kromě velikonočních příprav potřebujete zabavit i znuděné děti, pomohou vám sady určené na zdobení vajíček – Ovo Jarní tvoření Skřítci a Ovo Jarní tvoření Víly –, se kterými z vajíček vykouzlíte pohádkové postavičky. Obsahují smršťující fólie na ozdobení vajíček i papírové doplňky, ze kterých vytvoříte pro budoucí vajíčkové figurky Skřítků a víl obleky, korunky a klobouky.

Módní zlatá

Metalický vzhled boduje nejen v módě, ale i v tradiční disciplíně jako zdobení vajíček. A kraslicím opravdu sluší! Uvařte vajíčka. Nasaďte si rukavice a do dlaně vytlačte vybrané barvy ze zdobicích sad Ovo Zlatý třpyt, Ovo Stříbrný třpyt a Ovo Mramor. Ještě horké vajíčko poválejte v rukavicích s vybranou barvou nebo mramorovací barvou. Následně ho otřete do papírové utěrky a postup zopakujte se zlatou nebo stříbrnou perletí.

 

TIP: Bohatý sortiment na dekorování velikonočních vajíček, jako jsou barvy na vejce, smršťovací fólie s tradičními i moderními vzory nebo obtisky na vajíčka, koupíte ve všech prodejnách Teta drogerie.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít