Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Polévka 3x jinak

Polévka 3x jinak

Polévka 3x jinak

4. dubna 2024 od Teta drogerie

4. dubna 2024 5 minut čtení
Připravil/a Teta drogerie

Máte rádi polévky? Připravili jsme pro vás recepty na oblíbené polévky vhodné třeba k večeři.
Polévka z červené čočky

Suroviny pro 4 porce:

Postup:

   Jako první si nachystáme zeleninu - cibulku si nakrájíme najemno, mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo a česnek oloupeme. Dále si v hrnci rozpálíme olej a osmažíme na něm dozlatova cibulku s mrkví. Poté přidáme prolisovaný česnek a veškeré koření a necháme minutku provonět.
   Do hrnce přidáme rajčatový protlak a vše pečlivě zamícháme. Následně do hrnce přelijeme krájená rajčata, vodu, propláchnutou červenou čočku a pro zvýraznění chuti přidáme zeleninový bujon. Přivedeme k varu a za občasného míchání necháme povařit minimálně 20-25 minut do doby, než nám čočka změkne. V případě potřeby přidáme vodu. Na závěr polévku dochutíme podle chuti solí/pepřem/chilli a můžeme přidat čerstvou petrželku.
Dýňová polévka

Suroviny pro 4 porce:

Postup:

   Dýni hokaido očistíme, vydlabeme a nakrájíme na 2-3 cm kostky. Položíme na plech vyložený pečícím papírem. Lehce posypeme solí, pepřem, zakápneme dýňovým olejem a dáme péct na 180° do změknutí (cca 30-40 minut).
   Cibulku nakrájíme na drobno a v hrnci necháme zesklovatět na trošce ghii. Přidáme upečenou dýni, zalijeme vroucí vodou 1 l, vhodíme 2 kostky zeleninového bujonu a necháme 15-20 minut povařit. Nakonec přidáme 200 ml kokosového mléka a vaříme dalších 5 minut.
   Hotovou polévku důkladně promixujeme tyčovým mixérem. Ochutnáme a v případě potřeby přidáme sůl nebo chilli vločky. Servírujeme v misce, zakápnuté dýňovým olejem, posypané dýňovými semínky a jemně krájenou petřželovou natí.
 
Rychlá rajčatová polévka

Suroviny pro 4 porce:

Postup:

   Nejprve si připravíme všechny suroviny. Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Pokud používáme čerstvou bazalku, tak ji rovněž umyjeme a nasekáme.
   Ve velkém hrnci zahřejeme dýňový olej na středním plameni. Přidáme nakrájenou šalotku a restujeme ji, dokud nezměkne a nezačne být průsvitná, asi 2-3 minuty. Díky dýňovému oleji bude mít polévka zajímavou oříškovou příchuť. Do hrnce přidáme loupaná krájená rajčata společně s jejich šťávou. Promícháme a necháme rajčata zahřát.
   Následně přilijeme bujon, který si připravíme rozpuštěním bujonové kostky ve vodě dle návodu na obalu. Přidáme bazalku, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme.
   Polévku necháme přejít varem, poté plamen snížíme a polévku vaříme na mírném plamenu asi 10-15 minut, aby se chutě dobře spojily.
   Po uvaření polévku ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem. Pokud máte rádi hladkou texturu polévky, můžete ji rozmixovat ponorným mixérem přímo v hrnci. Pokud preferujete kousky rajčat, tento krok vynechte.
   Rajčatovou polévku servírujte horkou, ozdobenou čerstvou bazalkou a pokud máte rádi, přidejte i lžíci smetany pro krémovější konzistenci. Pro zlepšení chuti vyzkoušejte posypat polévku lahůdkovým droždím.  
 

Připravil/a pro vás Teta drogerie

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít