Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže Alpa?

Co dokáže Alpa?

Co dokáže Alpa?

1. února 2023 od Pavla Maříková

1. února 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Jsme si téměř jisti, že ji máte doma taky. Stará dobrá Alpa, kterou používaly již naše babičky. Možná ale netušíte, že kromě uvolnění bolavých kloubů dokáže i mnoho dalších věcí.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Zbaví vás oteklých nohou

Trápí vás teď v létě oteklé nohy?  Pak vyzkoušejte velmi jednoduchou lázeň, která by vám měla ulevit. Napusťte si teplou vodu a do ní dejte několik lžic Alpy. Ponořte do této koupele nohy a nechte působit asi 20 minut. Uvidíte, že otoky zmizí nebo se alespoň zmírní.

Tip redakce: 
Zkusit můžete také třeba  
Ameté Chladivý sprej na nohy a chodidla (koupit v e-shopu), který posktně úlevu a zklidnění unavených a nateklým nohám.  ideální je po sportu, louhém sezení, při cetování nebo v těhotenství. 


2. Roztáhne boty

Otoky nohou mohou často souviset i se špatnou, nebo dokonce malou obuví. Tlačí vás boty? Pak je z vnitřní strany vytřete Alpou, chvilku počkejte a pak si je obujte. Kromě toho, že Alpa zabrání nepříjemnému zápachu, způsobí i to, že i pevné boty poleví a vy se v nich budete cítit mnohem lépe.

Tip redakce: 
Se zápachem z bot vám pomůže také 
Tip Line Osvěžující spray do bot (koupit v e-shopu). 

boty

3. Funguje jako repelent

Komáři a další drobný hmyz dokážou i hezký letní večer pořádně znepříjemnit.  I v tomto případě pomůže Alpa. Udělejte si z ní domácí repelent. Do jedné 200ml lahvičky Alpy přidejte cca 30 hřebíčků (koření) a nastrouhanou citronovou kůru. Nechte vylouhovat alespoň den dva a pak používejte jako běžný repelent. Potřete si touto směsí odhalené části těla nebo nalijte směs do misky na stole tak, aby se mohla odpařovat, a uvidíte, že se vám komáři vyhnou obloukem. Mezi použitím skladujte v ledničce.

Tip redakce: 
Zkusit můžete také 
Predator Repelent proti komárům a klíšťatům (koupit v e-shopu), kerý odpuzuje nejen komáry, ale i klíšťata a je vhodný už  i pro děti od 2 let. 

repelent

 


4. Dokonale umyje okna

Alpa vám velmi dobře poslouží i v rámci domácího úklidu. Například s ní krásně rozzáříte okna. Do teplé vody přidejte trochu Alpy a zázračná směs na mytí oken je na světě. 

Tip redakce: 
S mytím oken vám pomůže také  
Sidolux Window Nano code arctic (koupit v e-shopu), který díky nanočástečkám vytvoří na povrchu oken vrstvu, která omezuje usedání prachu a špíny. 

mytí oken

5. Ochrání prádlo před zašpiněním

Perfektně také ochrání okraje košil a triček před zapocením, popř. skvrnami od make-upu. Vnitřní okraj, který je blíže k tělu, přetřete ještě před nošením Alpou. Díky tomu vše následně krásně vyperete a vyhnete se zažloutnutí prádla. Podobně působí i na již vzniklé skvrny – namočte do Alpy vatový tampon a skvrnu s ním přetřete.

Tip redakce: 
Na skvrny od potu můžete při praní vyzkoušet také  
Dr. Beckmann Sprej na skvrny od deodorantu a potu (koupit v e-shopu). 


6. Uleví od bolesti

A na závěr klasika – Alpa jako pomocník při bolesti zad a kloubů. Až přijde podzim, nezapomeňte si nasbírat dostatek kaštanů – ty naložte do Alpy a nechte louhovat zhruba 3 týdny na chladném a tmavém místě. Přijdou vhod vždy, když vás někde „píchne“ – postižené místo potírejte naloženým kaštanem.

Tip redakce: 
jestliže vás bolí svaly, zkuste harmonickou směs kaštanového extraktu a rozmarýnové silice, která také zmírní pocit těžkých nohou -  
Alpa Bylinný masážní gel kaštan (koupit v e-shopu), skvělý je také Alpa Relax Masážní sport gel po výkonu (koupit  v e-shopu) a variant Alpy s různými bylinami a jinými ingrediencemi  je nepřeberné množství zde

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít