Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak otěhotnět? Zvyšte svou šanci s těmito tipy

Jak otěhotnět? Zvyšte svou šanci s těmito tipy

Jak otěhotnět? Zvyšte svou šanci s těmito tipy

7. března 2024 od Jana Andrýsková

7. března 2024 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Andrýsková

Cesta k mateřství je u každé ženy jedinečná a někdy nevyzpytatelná. Zvyšte své šance na početí kombinací vyváženého stravování, vhodných doplňků stravy, zdravé životosprávy a cvičení. Náležitou péči věnujte i své mysli. Jak ještě podpořit otěhotnění? Inspirujte se našimi tipy.

Jak své tělo připravit na početí 

Zvyšte svou šanci na otěhotnění vylepšením životního stylu. Omezte pití alkoholu a úplně se zbavte cigaret. Tyto neřesti negativně ovlivňují plodnost nejen u žen, ale i u mužů. Také dostatečně spěteminimalizujte stres a udržujte si zdravou tělesnou hmotnost. Těmito kroky zvýšíte nejen pravděpodobnost otěhotnění, ale podpoříte i své celkové zdraví a duševní pohodu. 

Podpořte svou snahu zdravým jídlem a vhodnými vitaminy

Nezahánějte své chmury při snaze otěhotnět kelímky zmrzliny nebo kyblíky smažených kuřecích stehýnek. Podpořte celé své tělo pestrou stravou bohatou na čerstvé ovocezeleninu (zejména tu listovou), ořechycelozrnné výrobkybílkoviny a zdravé tuky. Nezapomeňte také na dostatečný příjem omega-3 mastných kyselin, které najdete v rybách a ve lněných semínkách. 
Během plánování těhotenství dodávejte svému tělu následující vitaminy a minerály*:  
Sáhnout můžete i po komplexních doplňcích stravy*:
* Doplňky stravy nenahrazují pestrou stravu. Před zahájením jejich užívání se poraďte se svým lékařem.

Podpořte svou snahu otěhotnět cvičením

Pohyb zlepšuje náladu, snižuje stres, zlepšuje krevní oběh a také pomáhá udržovat zdravou tělesnou hmotnost. Proto další krok, jak podpořit otěhotnění, představuje pravidelné cvičení. Nemusíte se trápit v posilovně s činkami, postačí rychlá chůzeplavání nebo jóga. Těhotenství představuje velkou zátěž pro celé tělo. Proto se na něj s předstihem připravte, vyhnete se tak bolavým zádům pod náporem rostoucího bříška.

Pracujte i se svou myslí

Cesta k mateřství se u každé ženy liší. Někdy vyžaduje skutečnou trpělivost. Nenechte se pohltit stresem a tlakem. Neporovnávejte se s ostatními ženami. V období plánování těhotenství je více než kdy jindy důležité otevřít svou mysl pozitivním myšlenkám a nechat vše plynout svým tempem.
 

Jak otěhotnět?

Existují dva hlavní přístupy k tomu, jak otěhotnět. Určitě jste se s nimi již setkali. První z nich doporučuje nechat početí volný průběh. Nestresovat se ovulačními testy, měřením bazální teploty nebo počítáním plodných dnů a mít sex, kdykoliv máte chuť.
 
Druhý přístup naopak zdůrazňuje význam monitorování plodnosti a doporučuje častý pohlavní styk v plodných dnech. Je jen na vás, kterou cestou se vydáte. Zvolte však takový přístup, který pro vás nebude stresující
 

Kdy si udělat těhotenský test

Možná přemýšlíte nad tím, kdy je ten správný čas si udělat těhotenský test. Pro zřetelný výsledek se doporučuje počkat alespoň do prvního dne vynechání menstruace nebo 14 dní po ovulaci. Těhotenství spolehlivě potvrdí až lékař.
 


Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Jana Andrýsková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít