Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Celodenní MENU snadno a rychle

Celodenní MENU snadno a rychle

Celodenní MENU snadno a rychle

31. března 2024 od Teta drogerie

31. března 2024 5 minut čtení
Připravil/a Teta drogerie

Už vás nenapadá co zase udělat na snídani, oběd nebo večeři? Zkuste připravit rychlá a dobrá jídla z potravin z Tety, která zachutnají všem
SNÍDANĚ: Ovesná kaše přes noc

Suroviny pro 4 porce:

Postup:

   Připravíme si 4 misky, do každé dáme: 100ml kokosového mléka (kdo má radši hustější kaši dá 80 ml), ½ kelímku řeckého jogurtu (odpovídá 70 g) a 60 g ovesných vloček. Vše pečlivě promícháme a zavřené do misky uložíme do ledničky, minimálně přes noc.
   Ráno si poté do kaše naservírujeme čerstvé ovoce podle chuti, můžeme přidat i kešu oříšky a přelijeme arašídovým krémem pro sladší chuť.
Špagety s hovězím ragů

Suroviny pro 4 porce:

Příloha: 400 g špagety Franz Josef (semolinové)
v suchém stavu
 

Postup:

   Nejdříve si nakrájíme cibuli a mrkev na menší kousky (cca 0,5 x 0,5 cm). Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibulku do zlatova. Poté přidáme mleté hovězí maso a nakrájenou mrkev, vše vařečkou zamícháme a spojíme dohromady. Za občasného míchání necháme maso osmahnout do hněda.
   Dále směs podlijeme vodou – aby bylo maso ponořené. Přidáme hovězí bujon, rajčatový protlak, pasírovaná rajčata a krájená rajčata. Přisypeme všechno koření a promícháme. Snížíme plamen a za občasného míchání vaříme cca 1,5 hod., dokud nebude maso měkké a omáčka nezhoustne. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente dle návodu.
   Hovězí ragů můžeme dochutit nastrouhaným parmezánem a čerstvou bazalkou.
Zeleninový kuskus s tuňákem

Suroviny pro 4 porce:

Postup:

   Kuskus uvaříme dle návodu – zalijeme horkou vodou a necháme cca 5 min odstát, dokud kuskus nezměkne. V druhém hrnci si na oleji osmažíme cibulku, poté přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, nasekaná sušená rajčata a nakonec na kostičky nakrájenou cuketu. Podlijeme vodou a dáme polovinu zeleninového bujonu – necháme 10 min povařit, dokud se neodvaří voda (dokud se nezrdukuje a omáčka zhoustne). Přidáme kuskus a vše pečlivě zamícháme. Na závěr přidáme tuňák z konzervy na kousky podle své chuti.

Připravil/a pro vás Teta drogerie

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít