Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak na předvelikonoční úklid: Kompletní průvodce jarním oživením domova

Jak na předvelikonoční úklid: Kompletní průvodce jarním oživením domova

Jak na předvelikonoční úklid: Kompletní průvodce jarním oživením domova

21. února 2024 od Veronika Decsy

21. února 2024 3 minuty čtení
Připravil/a Veronika Decsy

Jaro je za dveřmi a s ním i Velikonoce – čas nových začátků a svěžesti. A jak lépe přivítat jaro než důkladným předvelikonočním úklidem? Úklid domácnosti je cestou, jak svůj byt či dům proměnit v oázu čistoty a pohody. Přinášíme vám praktické tipy na jarní úklid, které zahrnují vše od úklidového vybavení až po strategie, jak zvládnout úklid v domácnosti efektivně a bez stresu.

Jarní úklid jako čerstvý start

Zima byla dlouhá, většinu času jste trávili doma a podle toho to také vypadá – police přeplněné společenskými hrami, nepořádek v knihovně a skříně nacpané k prasknutí. Je na čase pustit se do úklidu domu či bytu a tím oficiálně pozvat jaro do své domácnosti.
 

Domácí úklid v 5 krocích

Předvelikonoční úklid může být výzvou, ale se správným plánem, vybavením a přístupem ho zvládnete hravě. Tak na co ještě čekáte? Vezměte hadr a mop a pusťte se do toho!
 

Krok 1: Naplánujte úklid do posledního detailu

Začněte sestavením plánu. Rozdělte úklid bytu nebo domu na menší úseky (například místnost po místnosti) a rozdejte úkoly jednotlivým členům domácnosti. Efektivní organizace je polovinou úspěchu. Vytvořte si seznam úkolů a můžete si s dětmi uspořádat menší soutěž, kdy budete bodovat kvalitu a rychlost úklidu – jako na táboře.
 

Krok 2: Sežeňte si vybavení a nástroje

S předstihem se ujistěte, že máte veškeré potřebné vybavení. K základní výbavě patří kvalitní vysavač, mop, různé druhy čisticích prostředků, hadry, kartáče a sáčky do koše. Investice do kvalitního vybavení vám ušetří čas a usnadní celý proces. Zde je pár pomocníků, kteří rádi přiloží ruku k dílu:

Krok 3: Pusťte se do práce 

Držte se plánu a neskákejte z jednoho místa na druhé. Soustřeďte se na místnost jako celek – Úklid tak bude organizovaný a snáze si jej můžete rozdělit na více dní. Při jarním úklidu se zaměřte nejen na běžné čištění povrchů, ale také na místa, která během roku často vynecháváte. V to-do listu by nemělo chybět například:
 

Krok 4: Přeorganizujte si šatník

Velikonoční úklid je také ideální příležitostí k revizi a organizaci vašeho oblečení a doplňků. Projděte skříně a vytřiďte vše, co už nenosíte nebo nepotřebujete – to můžete následně darovat nebo prodat. Úklid šatníku vám usnadní ranní rozhodování při výběru outfitu a nabídne více místa pro nové kousky. Nezapomeňte také přeorganizovat zimní věci, které mohou opět putovat do vrchních a zadních polic, kde počkají do další sezóny. 
 

Krok 5: Udržujte čistotu na denní bázi

Rozhlédněte se kolem sebe, nadechněte se a vychutnejte si ten pořádek a svěžest kolem. Po dokončení jakéhokoliv většího úklidu si určitě říkáte, jak je důležité udržet domácnost čistou i nadále. Stanovte si plán pravidelného úklidu, abyste předešli nahromadění nečistot a udrželi domov v uspořádaném stavu. Zaveďte pravidlo, že si každý po sobě ihned uklidí své věci, a nikdo tak nebude mít pocit frustrace z nepořádku.


 
Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Veronika Decsy

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít