Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Úklid bez chemie: Opravdu to jde?

Úklid bez chemie: Opravdu to jde?

Úklid bez chemie: Opravdu to jde?

24. ledna 2021 od Vanda Vízková

24. ledna 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Efekt úklidu by měl odpovídat času a energii na něj vynaloženým. O dokonalý výsledek se kromě vašich rukou postarají také ty správné přípravky. Je pro vás kromě vysoké účinnosti důležité také to, aby byly čističe také šetrné k přírodě i k lidem, kteří s vámi sdílejí domácnost? Na tyhle se můžete spolehnout!

Čistoskvoucí koupelna

I když vanu nebo sprchový kout pokaždé spláchnete, je nutné je pravidelně dezinfikovat a odstraňovat z nich vodní kámen. Spousta lidí stále ještě používá tekuté písky. Položili jste si ale někdy otázku, co se děje s tekutým pískem poté, co jej spláchnete do odpadu? Některé přípravky mohou obsahovat mikroplasty, které jsou sice v abrazi nečistot výkonné, ale trvá celá desetiletí, než se v přírodě rozloží. Naštěstí se nabízí stejně účinné, a navíc ještě ekologické řešení. Sáhněte po FeelEco Čistič koupelen (koupit v e-shopu). Má 100% přírodní ingredience na bázi octa a láhev z recyklovaných plastů. Poradí si s vodním kamenem i bez abrazivních složek. Nejen ekologický, ale i veganský je další skvělý přípravek – Frosch Čistič vodního kamene s malinovým octem (koupit v e-shopu). Vyčistit s ním můžete vše od armatur přes sprchy, vany až po kachličky.
Kromě běžného znečištění kachliček a sanity se vlivem vysoké vlhkosti vzduchu mohou v koupelnách také vyskytovat plísně. Spousta lidí se s nimi bojí bojovat chemikáliemi. Přípravek, který funguje na přírodní bázi a znemožňuje růst plísní, je  Bio-Enzym Přípravek Stop plísním se svěží vůní (koupit v e-shopu).

Podlahy, ze kterých se dá jíst

Babičky a mámy spoléhaly při mytí podlah na mýdlovou vodu a rejžák. I přesto, že spousta přípravků a postupů z dob našich babiček zažívá comeback, pro většinu z nás je důležité chovat se nejen ekologicky, ale zbytečně se nenamáhat. Při čištění podlah se můžete spolehnout na přípravky, kterými lze pomocí různého dávkování odstranit jak běžné znečištění, tak silnou špínu, aniž byste na podlaze tzv. „nechali ruce“.

Velkou čisticí sílu a hygienickou čistotu nejen podlah, ale všech povrchů v domácnosti slibuje Frosch Ecological Univerzální čistič Levandule (koupit v e-shopu).

Oslňující okna

Taky mytí oken odkládáte na dobu, kdy už není zbytí? Nečistoty na nich drží zuby nehty a vyleštit je bez „kocourů“ je také nadlidský úkol. Úplně bez práce to nebude, ale bez nadbytečné chemie ano! Okna vám pomůže vypulírovat Clin Čistič oken ProNature (koupit v e-shopu). Okenní tabulky zanechá čisté a lesklé a díky snadno odbouratelným materiálům a surovinám z udržitelné produkce, z nichž se vyrábí, je jeho další výhodou také minimální dopad na životní prostředí.

Pro ještě lepší efekt skla čistěte jelenicí. Dosáhnete perfektního lesku a také omezíte odpad v podobě papírových utěrek!

Kuchyně bez poskvrnky

Odstranit mastnotu a nečistoty po přípravě jídel vyžaduje opravdu výkonné čističe. Zároveň ale nechcete na plochy, které přicházejí do kontaktu s potravinami, používat žádné agresivní látky. Není žádoucí, abyste při konzumaci jídla do těla přijímali i chemické látky z čističů. Při použití přírodních čističů, jako je třeba Frosch Ecological Čistič na kuchyně s přírodní sodou (koupit v e-shopu), vám to zcela určitě nehrozí. Jak už název napovídá, funguje díky obsahu přírodní sody, je proto účinný, ale zároveň bezpečný a šetrný k přírodě i k vašemu organizmu. 

Na nádobí i na ruce

Kolikrát si kromě nádobí potřebujete v kuchyni umýt také mastné nebo od přípravy jídla špinavé ruce? Ne každý prostředek na nádobí je pro tuto dvojí potřebu vhodný. Některé sice skvěle čistí, ale k pokožce jsou nešetrné a agresivní. Proto je ideální používat přípravek, který zvládne obojí. Dostatečně silně zatočit se zaschlým jídlem, a přitom být jemný na pokožku rukou zvládne Jelen na nádobí Brusinka (koupit v e-shopu). Obsahuje mýdlo, které odmastí nádobí, umyje ruce a díky obsahu balzámu je také ochrání před vysoušením. Pokud své nádobí svěřujete raději myčce, jsou k dispozici také ekologické Real Green Clean Tablety do myčky (koupit v e-shopu) nebo FeelEco Tablety do myčky All in 1 (koupit v e-shopu) s ingrediencemi na rostlinné bázi.  

TIP: Další přípravky na úklid domácnosti, které zbytečně nezatěžují životní prostředí ani vaše zdraví, najdete nejen v prodejnách Teta drogerie, ale také na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít