Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Čokoláda a hubnutí? Jde to!

Čokoláda a hubnutí? Jde to!

Čokoláda a hubnutí? Jde to!

26. ledna 2022 od Lenka Knápková

26. ledna 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Čokoláda je jednou z nejoblíbenějších sladkostí na světě a málokdo si umí představit svůj život bez ní. Možná se vám zdá kombinace čokolády a hubnutí jako nesmysl, ale opak je pravda. Prozradíme vám, proč do jídelníčku i do života patří.
Čokoláda je ve své podstatě zdravá a má dokonce mnoho zdravotních benefitů. Důležitá je ovšem kvalita čokolády a také množství, které konzumujete. Pak se jí nemusíte bát ani při hubnutí. Při pravidelné konzumaci má čokoláda mnoho pozitivních účinků na naše tělo i mysl.

Proč si dopřát čokoládu při hubnutí?

  • Čokoláda je velmi bohatá na živiny, ovšem platí, že musí být kvalitní. Kvalitní čokoláda by měla obsahovat minimálně 70 % kakaa. Pouze kvalitní čokolády obsahují zdravé tuky, vlákninu, draslík a vitaminy A, B, C a E. Na začátku 20. století byla čokoláda dokonce předepisována jako lék na podvýživu.
  • Jeden až dva čtverečky čokolády po obědě uspokojí chuť na sladké a nebude vás honit mlsná. Ochutnejte hořkou čokoládu Carla 70 % kakaa (koupit v e-shopu).
  • Při konzumaci čokolády se v těle uvolňují endorfiny, tzv. hormony štěstí. Můžeme říci, že čokoláda je antidepresivem, snižuje úzkost a zvyšuje pocit klidu a spokojenosti. 
  • Vědci se shodují, že kousek hořké čokolády denně snižuje vysoký krevní tlak a zároveň nezvyšuje nebezpečí tloustnutí. Čokoláda má také pozitivní účinky při zvýšeném cholesterolu. Zkuste začít svůj den s bezlepkovou granolou Topnatur müsli srdcem s malinami a belgickou čokoládou (koupit v e-shopu), která nastartuje váš den.

Proč dopřát čokoládu tělu i mysli?

  • Čokoláda je velmi oblíbená a využívaná i v tělové kosmetice. Obsahuje totiž kakaové máslo, které navrací pleti elasticitu, vyživuje ji a zklidňuje. Doporučuje se také při boji s ekzémy, lupénkou nebo dermatitidou. Po téhle čokoládě vážně nepřiberete.
  • Díky obsahu kakaa má čokoláda vynikající účinky i na pleť. Kakao je silným antioxidantem, jenž dokáže bojovat proti volným radikálům a zpomaluje stárnutí buněk. 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít