Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Přemýšlíte, co uvařit dětem? Zkuste zdravou verzi palačinek

Přemýšlíte, co uvařit dětem? Zkuste zdravou verzi palačinek

Přemýšlíte, co uvařit dětem? Zkuste zdravou verzi palačinek

22. ledna 2024 od Jana Andrýsková

22. ledna 2024 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Andrýsková

Palačinky milují snad všechny děti. Co je sladké, chutná lépe. Pro spokojená dětská bříška není nutné hned sahat po rafinovaném cukru a bílé mouce. Sladkou chuť vykouzlí i ovoce nebo přírodní sirupy. Lahodně nadýchané palačinky vytvoříte i ze zdravějších alternativ mouky. Vyzkoušejte naše recepty a vneste na talíře (nejen) svých dětí nové chutě i barvy.

Zdravé vaření pro celou rodinu

Každý den představuje pro rodiče výzvu. Co připravit dětem k snídani, co uvařit na oběd a co k večeři? Neustále vymýšlet zdravé, ale zároveň chutné pokrmy pro malé gurmány se zdá jako zapeklitý úkol. Snadnou odpovědí jsou palačinky. Ale ne ledajaké. Připravili jsme pro vás 3 osvědčené recepty na zdravé palačinky, které chuťově uspokojí i ty nejnáročnější strávníky. S naší slanou variantou navíc zazáříte i před nečekanou návštěvou.

Tip redakce:
Nezapomeňte si přečíst i náš článek 
5× rychlé a zdravé večeře: Za 20 minut hotovo!

Zdravé palačinky z ovesných vloček a banánu

Ingredience:
  • 1 hrst ovesných vloček
  • 2 lžičky řepkového oleje
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • kokosový nebo řepkový olej na smažení
Postup přípravy:
Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pánev potřete kokosovým nebo řepkovým olejem. Naběračkou lijte těsto na pánev, tvořte spíše menší palačinky nebo využijte lívanečník a smažte malé lívanečky. S těstem se vám bude lépe pracovat a palačinky se nebudou při otáčení trhat. Jakmile na povrchu uvidíte malé bublinky, lívance otočte a krátce opečte z druhé strany. Servírujte na talíř například s čerstvými jahodami, borůvkami nebo s na kolečka nakrájeným banánem. Zdravé palačinky doslaďte zdravými sladidly.
 
Vyměňte moučkový cukr za lahodné přírodní sirupy:

Zdravé palačinky ze špaldové mouky

Ingredience:
  • 150 g špaldové mouky
  • 250 ml polotučného mléka
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 čajová lžička cukru nebo sladidla
  • kokosový olej na smažení
 
Postup přípravy:
Všechny suroviny kromě mouky smíchejte metličkou ve větší míse. Aby byly zdravé palačinky ze špaldové mouky skutečně zdraví přínosné, zkuste vyměnit cukr za přírodnější variantu, kromě medu třeba Allnature Erythritol přírodní náhrada cukru (koupit v e-shopu). Poté do směsi opatrně vmíchejte špaldovou mouku tak, aby se netvořily hrudky. Rozehřátou pánev na palačinky potřete tenkou vrstvou oleje. Pomocí naběračky vlijte těsto na pánev a krouživým pohybem ho rozlejte po celé její ploše. Smažte dozlatova z obou stran. Vyměňte nezdravou nutellu za některé z oříškových másel. Vyzkoušejte Allnature Arašídový krém jemný (koupit v e-shopu) nebo lahodnou variantu s karamelem bombus Nuts Energy Arašídový krém (koupit v e-shopu)
 
Tip redakce:
Nový rozměr chuti získáte nejen použitím ořechových másel, ale i posypáním zdravých palačinek nebo lívanců Topnatur Müsli srdcem paleo & kokos 
(koupit v e-shopu).

Slané palačinky se špenátem

Ingredience:
  • 100 g čerstvého listového špenátu
  • 3 vejce
  • 200 ml polotučného mléka
  • 65 g špaldové mouky
  • špetka soli a pepře 

Náplň:
  • smetanový sýr typu žervé
  • plátkový sýr
  • kvalitní kuřecí šunka
  • extra tip: uzený losos se smetanovým sýrem a koprem nebo kozí sýr, vařená červená řepa na plátky, vlašské ořechy nebo dýňová semínka

Postup přípravy:
Všechny ingredience na těsto vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Těsto by mělo mít typickou „palačinkovou“ konzistenci. Zdravé špenátové palačinky můžete smažit na olivovém oleji nebo nasucho na nepřilnavé pánvi. Naběračkou těsto nalévejte na pánev a krouživým pohybem rozlejte po celé její ploše. Jakmile se začne palačinka odlepovat od povrchu pánve, obraťte ji a krátce opečte z druhé strany. Hotovou palačinku potřete smetanovým sýrem, naplňte šunkou, plátkovým sýrem nebo ingrediencemi dle chuti dětí. Pro dospělé palačinku naplňte například kozím sýrem nebo vyzkoušejte smetanový sýr posypat koprem a poklást plátky uzeného lososa. Přidejte i ořechy nebo semínka, například Allnature Dýňové semínko loupané (koupit v e-shopu).
 
Tip redakce: 
Špenátové palačinky jsou skvělou volbou, když nevíte, co uvařit na oběd nebo na rychlou večeři. Zkuste špenát vyměnit za nastrouhanou červenou řepu a přineste na své talíře více chutí i barev. Naplněné a smotané palačinky navíc můžete nakrájet „na šneky“, propíchnout párátkem a vzniknou skvělé jednohubky pro nečekanou návštěvu.



Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Jana Andrýsková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít