Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nalakujte si kraslice: Triky jak na to

Nalakujte si kraslice: Triky jak na to

Nalakujte si kraslice: Triky jak na to

10. dubna 2019 od Martina Hühneová

10. dubna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Martina Hühneová

Těšíte se na pohodu při zdobení velikonočních vajíček? Tentokrát si s nimi zkuste pohrát trochu netradičně. Máme pro vás hned několik netradičních technik, ke kterým využijete zbytky z vaší kosmetické výbavy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1.     Kraslice s puncem luxusu

S lakem na nehty jakékoli barvy a lakem na nehty se třpytkami budou vaše kraslice doslova zářit pomocí houbičkového triku. Skvěle se vám bude pracovat s vyfouknutými vajíčky. Dobře je očistěte, nejlépe ředěným octem, aby povrch nebyl mastný, a provlékněte jimi špejli. Celý povrch vejce nejdřív natřete lakem na nehty – zvolit si můžete jakoukoli barvu podle vlastních preferencí nebo vytvořit různobarevnou směsici. Následně si připravte houbičku (může být klidně i houbička na nádobí), kousek si ustřihněte a naneste na ni lak se třpytkami. Počkejte, až se tekutá vrstva laku vsákne a zůstanou jen třpytky.

Houbičkou pak můžete třpytky libovolně nanášet a razítkovat na vajíčka. Máte tak kontrolu nad tím, kam třpytky nanášíte a kolik jich bude. Můžete kombinovat několik laků s různě velkými a barevnými třpytkami. Jen si pamatujte, že nový lak musíte vždy nanášet na čisté místo na houbičce. Nakonec vajíčko přetřete vrchní vrstvou bezbarvého laku, tzv. top coat.
 

Tip redakce:
Použijete-li vařená vajíčka, natřete nejprv jednu polovinu, abyste vejce mohly přidržet. Nechte ji zaschnout a pak pokračujte na druhé straně.

Lakem na nehty se třpytkami můžete vytvářet i různé vzory, například svislé nebo příčné proužky. V takovém případě je ale důležité postupovat pomalu. Tady houbičku potřebovat nebudete, vystačíte si jen s několika třpytkovými laky na nehty. Každý proužek barvy nejprve natřete lakem se třpytkami a nechte pořádně uschnout. Teprve potom nanášejte postupně další proužky jiné barvy a pokaždé nechte lak se třpytkami dokonale zaschnout. Nakonec odstraňte všechny špatně přilepené třpytky.


velikonoce

2.     Jako od impresionisty

Budete potřebovat několik laků v pastelových barvách. Kolik jich zvolíte, je na vás. Ideální jsou aspoň tři až pět barev. Na vajíčka je nanášejte postupně – kapáním a ťupkáním štětečku laku. Každou barvu nechte zaschnout, aby se laky nevpíjely. Tato technika je vhodná na vyfouknutá vejce, která si můžete na špejli otáčet. Na ní také lépe schnou. 
 
velikonoce

3.     Dračí vejce

Šupinatá metalická vajíčka vám zaberou více času. Věřte ale, že stojí za to. Jsou skoro mystická a také vám vydrží minimálně do příštích Velikonoc. Připravte si polystyrenová vejce (asi 12 cm vysoká) a malé připínáčky. Vše koupíte v papírnictví nebo v obchodech s výtvarnými potřebami. Zužitkujete zbytky laků na nehty s kovovým odleskem – metalické. Působivé jsou tmavé a výrazně kovové barvy.

Vezměte nepotřebnou krabici od bot a otočte ji dnem nahoru. Připínáčky do ní jeden vedle druhého zapíchejte. Potom je všechny nalakujte zvoleným lakem na nehty – použít můžete i několik barev. Lak nechte opravdu dobře zaschnout. Poté zapichujte jeden připínaček za druhým na vajíčko. Přidávejte připínáčky tak, aby jednou čtvrtinou až polovinou překrývaly spodní a sousední připínáček. Pokud zvolíte více barev, střídejte je nepravidelně. Poslední připínáček vpíchněte na vrchol.

Dračí vejce jsou krásná různě žíhaná, ale i jednobarevná. Ta se dají vykouzlit jednodušeji: Nejprve napíchejte všechny připínáčky do polystyrenového vejce a teprve pak je celé nalakujte. Ideálně nejprve jednu polovinu, kterou necháte zaschnout. Potom druhou půlku. Vyjímat se budou vajíčka zlatá nebo stříbrná. 
 

velikonoce

4.     Zdobené korálky

S laky na nehty můžete vyčarovat opravdu neobyčejné kraslice. Zvlášť pokud vám zbylo pár různých kamínků, které jinak zdobí vaše nehty. Postačí však i docela obyčejné malé korálky. Vajíčka natónujte barvami na vejce a nechte uschnout. Barevnými laky na nehty na ně namalujte proužky nebo puntíky a opět nechte dobře zaschnout. Vzhledem k tomu, že barvy na vejce vytvářejí matný povrch a lak na nehty lesklý, vypadá velmi elegantně, pokud zvolíte barvu stejnou nebo tón v tónu. Vteřinovým lepidlem pak na proužky nebo puntíky nalepte podle libosti kamínky. Barevné, nebo v jednom odstínu - výběr je na vás. Jednoduché a půvabné jsou nestejně velké lesklé barevné puntíky i na čistě bílém vajíčku. Kamínky nebo korálky pak jsou už jen třešničkou na dortu.

velikonoce

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová

Související články

1 komentářů k článku
Eda Talpová 28.března 2021
Vynikající rady na zdobení vajíčet moc děkujeme

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít