Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Vyzkoušejte 3 zdravá a chutná jídla

Vyzkoušejte 3 zdravá a chutná jídla

Vyzkoušejte 3 zdravá a chutná jídla

23. března 2024 od Teta drogerie

23. března 2024 5 minut čtení
Připravil/a Teta drogerie

Potěšte sebe i svou rodinu novým receptem připraveným zejména z novinek v Tetě. Vyzkoušejte odlehčené poké, bulgurový salát nebo čočkové kari s rýží
Odlehčené poké v asijském stylu

Suroviny pro 4 porce:

Na ozdobení:
  • 4x Nori řasa
  • nakládaný zázvor
  • 1x jarní cibulka

Postup:

   Uvaříme jasmínovou rýži dle návodu. Mezitím z tuňáka slijeme přebytečnou šťávu. Vejce usmažíme na pánvi jako volské oko, osolíme a opepříme. Edamame fazolky uvaříme v silně osolené vodě cca 5 minut a ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky.
   Hotovou rýži promícháme se sezamovým olejem, sojovou omáčkou a začneme jídlo servírovat. V misce uděláme hromádku z rýže, přidáme hromádku tuňáka, rajčat, okurky, edamame fazolek, polníčku, nakládaného zázvoru a kimchi. Nahoru umístíme volské oko a můžeme posypat nori řasou nakrájenou na menší kousky, sezamem a jarní cibulkou.
 
Tip: pokud máme rádi nakládanou zeleninu, můžeme přidat i pickles či wakame salát.
Bulgurový salát s tuňákem a rajčaty

Suroviny pro 4 porce:

Postup:

   Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Obvykle se vaří ve dvojnásobném množství vody přibližně 10-15 minut, než absorbuje všechen vývar a změkne. Po uvaření necháme bulgur chvíli odpočinout s pokličkou.
   Mezitím v míse smícháme tuňáka (s odstraněnou šťávou), rajčata (včetně šťávy pro extra šťavnatost), vařenou čočku, opláchnuté a sceděné fazole a jemně nakrájenou cibuli. Když je bulgur připraven a mírně vychladlý, přidáme ho do mísy s ostatními ingrediencemi. Přidáme bylinky, sůl a pepř dle chuti a důkladně promícháme.
   Před podáváním můžeme salát nechat chvíli odpočinout v lednici, aby se chutě spojily, nebo ho podáváme ihned. Servírujeme s lžící kimchi na vrch každé porce pro extra pikantní a křupavý kontrast.
Čočkové kari s rýží

Suroviny pro 4 porce:

Postup:

   Zázvor, cibuli, česnek a chilli roztlučeme například v hmoždíři na pastu, kterou poté orestujeme na oleji, přidáme sójovou omáčku, třtinový cukr, podlijeme vývarem z bujonu a přidáme čočku a krájená rajčata. Necháme provařit a vlijeme kokosové mléko.
   Cuketu pokrájíme na proužky a dáme provařit do směsi. Zeleninu můžeme použít jakoukoli podle chuti. Skvělé jsou i houby, např. žampiony nebo mrkev. Ozdobit můžeme koriandrem. Tento pokrm doporučujeme podávat s rýží.

Připravil/a pro vás Teta drogerie

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít