Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Provoňte svůj domov: Svíčky mu dodají atmosféru

Provoňte svůj domov: Svíčky mu dodají atmosféru

Provoňte svůj domov: Svíčky mu dodají atmosféru

29. října 2020 od Eva Šarfová

29. října 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Milujete svíčky a zimní večery si bez nich vlastně neumíte představit? Měli byste vědět, na co se při jejich výběru zaměřit a také jak je správně používat.
Stačí jen škrtnout sirkou a mihotavý plamínek rázem dodá vašemu domovu útulnou a hřejivou atmosféru. Tu umocníte tím, že sáhnete po vonné svíčce. Možná nějakou dostanete jako dárek nebo si svíčky kupujete sami. Pak je dobré vědět, podle čeho vybírat.

Která bude vaše?

Existují různé druhy a typy svíček. Pro klasické použití a pálení v bytových podmínkách se hodí například svíčky ve skle, do aromalampy nebo svícínků patří čajové svíčky v kalíšcích, jako jsou například Tip Line čajové svíčky (koupit v e-shopu). K dostání jsou i další druhy, například různě tvarované a barevné svíčky, které budete potřebovat třeba pro výrobu adventního věnce, nebo svíčky plovoucí.

TIP: Velký výběr vonných svíček najdete i na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Užijte si krásné vůně

Velmi oblíbené jsou vonné svíčky, které váš domov nejen zútulní, ale také provoní. Do menších prostor se ale určitě hodí menší velikosti, aby vůně nebyla příliš intenzivní. Na výběr totiž máte jednoknotkové či víceknotkové svíčky. Do obývacího pokoje s kuchyní se hodí například trojknotka, do ložnice si vystačíte s menší jednoknotkovou variantou. Další možností, jak provonět byt, jsou esenciální oleje, které nakapete do aromalampy. Energii do dlouhého podzimního dne vám dodá například Pomeranč vonný olej (koupit v e-shopu)
Tip redakce:
Hledáte svoji vůni? Pak vyzkoušejte votivní svíčky! Jde o svíčky, které jsou variantou velkých svíček ve skleněných nádobách. Jsou ideální pro zkoušení nových vůní, jako dekorace nebo milý dárek. Je nutné pálit je ve svícnech, protože se při tom roztékají. Vyzkoušejte například
Bolsius Aromatic 2.0 votivní svíčku Lavender (koupit v e-shopu).

Čtěte složení

Ano, i u svíček je důležité podívat se na obal a zjistit, z čeho jsou vyrobeny. Vybírejte ideálně ty s přírodním složením. Díky tomu se vyhnete vdechování různých škodlivých látek, které se uvolňují při hoření „chemických“ svíček a které mohou způsobit různé zdravotní problémy, například alergie. Před obyčejným parafínem tedy dejte přednost například sójovému, včelímu nebo palmovému vosku.
Tip redakce:
Teď na podzim by se vám mohla líbit třeba
Glade Oud Desire Parfémovaná svíčka (koupit v e-shopu). Obsahuje vonné oleje a váš byt krásně provoní vanilkou a skořicí. Připomene vám, jak krásně voní čerstvě upečený jablečný závin a naladíte se díky ní na blížící se adventní čas.

Zásady správného pálení

Stále mějte na paměti, že svíčka sice není krb, ale i tak s ní v bytě máte otevřený oheň. I když jde jen o malý plamínek, je potřeba dodržovat zásady bezpečnosti:
  • Nezapalujte svíčku na nerovných plochách.
  • Svíčky by měly hořet pouze v místnosti, ve které právě jste. Nikdy je nenechávejte bez dozoru.
  • Knot se snažte udržovat v délce 3-5 milimetrů, aby nebyl plamen zbytečně vysoký.
  • Svíčku položte vždy na nehořlavou podložku a v bezpečné vzdálenosti od materiálů, které by se mohly vznítit, například od záclon apod.
  • Svíčku zapalujte ideálně dlouhými sirkami, abyste se nepopálili. Vhodné jsou například Camino zápalky dlouhé (koupit v e-shopu).
  • Malá rada na závěr: Svíčku zapalujte vždy pravou rukou. Prý to přináší štěstí.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít