Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Špíčky na bocích? Cviky, které vás zbaví madel lásky

Špíčky na bocích? Cviky, které vás zbaví madel lásky

Špíčky na bocích? Cviky, které vás zbaví madel lásky

23. července 2019 od Pavla Maříková

23. července 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Mnoho žen trápí špíčky nad boky, tzv. „madla lásky“. Týká se to i vás? Není úplně jednoduché se jich zbavit, ale my vám ukážeme několik super cviků, díky kterým se jich zbavíte navždy.



Unožování v kleku na kolenou

Opřete se o ruce a klekněte si na kolena. Zpevněte celé tělo tak, abyste neprohýbali bedra – břišní svaly musí být aktivní. Levou nohou začněte unožovat do strany – stehno by mělo být zhruba v pravém úhlu k tělu. Opakujte cca 16x, pak se posaďte na paty a protáhněte a následně provádějte na druhou stranu.

Počet opakování: 16
Počet sérií: 3



Zvedání boků s přednožením

Položte se na záda a ruce dejte podél těla. Pokrčte kolena a jednu nohu propněte. Zvedejte boky nahoru a stále držte jednu nohu propnutou. Opakujte 16x a pak vystřídejte.

Počet opakování: 16
Počet sérií: 3



Přitahování kolen k sobě

Začněte ve stejné pozici jako u předchozího cviku jen s tím rozdílem, že obě nohy zůstanou pokrčené. Zpevněte zadek, břicho i záda a přitahujte kolena k sobě a od sebe.

Počet opakování: 20
Počet sérií: 3



Zvedání těla od země

Posaďte se na zem a opřete se vedle sebe o ruce. Nohy protáhněte před sebe. Zpevněte celé tělo a zvedněte se tak, že se celé tělo dostane do jedné přímky. Pak se vraťte zpět dolů. Opakujte 12x.

Počet opakování: 12
Počet sérií: 3

Tip redakce:
Cvičení nemusí být je jediným pomocníkem při snaze dosáhnout štíhlé postavy. Zkuste před tréninkem inkriminované partie natřít například
NIVEA Q10 Plus Zpevňujícím gelem proti celulitidě (koupit v e-shopu). Po náročném tréninku se vám může hodit například Alpa Relax Masážní emulze chladivá (koupit v e-shopu), která výrazně chladí a prokrvuje pokožku. Jestliže spíše toužíte po horké sprše, pak si jako pomocníka přizvěte Radox Sprchový gel Feel Detoxed (koupit v e-shopu).

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Petra Černá 27.srpna 2019
Jde o skvělé cviky, které rozhodně zpevní celé tělo. Má to jeden drobný háček. Přiznejme si, že špíčky se nám nedělají jen tak z ničeho nic. Vznikají díky menšímu pohybu, méně pravidelné sportovní aktivitě a u některých díky genetické dispozici (pravděpodobně jde na druhou stranu o ty šťastnější a pohodovější z nás :-)).
Myslím si (soudím podle sebe), že pokud špíčky narostou, není to ze dne na den a i jejich odstranění tedy stojí značné úsilí a delší časové období. Samozřejmě se dá rychle zázračně zhubnout pomocí nějaké chemie, ale na tělo to vesměs nemá valného dlouhodobého účinku a už vůbec né příznivého vlivu.
Počet opakování a sérií v doporučovaném cvičení pro některé z nás může působit depresivně a spíše odradit.
Takže moje rada ke cvičení paní Maříkové zní, klidně začněte jen s jednou sérií, ani počet opakování v začátcích nemusí být takový, jak se zde uvádí. Podstatné je, mít ze cvičení radost a chuť se k němu stále vracet. Ideálně takovou chuť, která přeroste v touhu i po jiném druhu pohybu :-).
PS: A nic si nedělejte z toho, když někdy zapomenete cvičit, důležité je to celoživotně nevzdat a pohybu si užívat.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít