Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pastelové barvy: Svěží líčení pro každou příležitost

Pastelové barvy: Svěží líčení pro každou příležitost

Pastelové barvy: Svěží líčení pro každou příležitost

22. dubna 2024 od Jana Andrýsková

22. dubna 2024 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Andrýsková

Nebojte se barev, dejte jim na své tváři zelenou. A to i doslova! Pastelové líčení padne všem, stačí jen najít ten správný tón. Dejte prostor kreativitě a rozjasněte svůj každodenní vzhled svěžími pastelovými odstíny.

Pozor, barvy přicházejí!

Lehké líčení a nude oční stíny vládly ve světě dekorativní kosmetiky opravdu dlouho. Jsou decentní a hodí se ke všem outfitům. Jenže pozor, trendy pastelových 60. let a barevné oční stíny z přelomu tisíciletí oznamují svůj návrat. Podíl na jejich comebacku má i TikTok, kde se beauty influenceři předhánějí v kreativitě a originalitě kombinací těch nejodvážnějších odstínů. Připravte se na spoustu barev, ať už sociální sítě sledujete, nebo ne. 
 

Jak nosit pastelové barvy na své tváři?

Barevné líčení je odvážné, ale nosí se snadněji, než si myslíte. Stačí najít ten správný odstín a pohrát si s jeho intenzitou. Vykouzlete s ním romantické lehké líčení i odvážnější look na letní party. Připravili jsme pro vás čtyři tipy, jak nosit pastelové líčení na své tváři.

Rozjasňující růžová

S růžovou nešlápnete vedle. Vypadá na tváři vždy přirozeně. Zdvojnásobte, nebo dokonce ztrojnásobte její sílu. Zvolte jedenpastelový odstín a použijte ho jako oční stíny, tvářenku i rtěnku. Pohrajte si s éterickým jemným líčením a využijte barvy z Miss Sporty oční stíny Quatro 415 (koupit v e-shopu) nebo třeba nádherně barenvnou tvářenku Miss Sporty tvářenka Instaglow 002 (koupit v e-shopu) a rtěnku Max Factor rtěnka Lipfinity Velvet Matte 015 (koupit v e-shopu). Růžová sedne všem a rozjasní vaši tvář. Zařaďte ji do líčení pro blondýnky, brunetky i černovlásky.

Pastel šmrncnutý miléniem

Raději blankytně modrá, rozverná lila, veselá žlutá, nebo svěží zelená? V trendu jsou všechny! Vyberte si tu svou srdcovou. A klidně trochu experimentujte. Zelená nepatří jen do líčení pro zrzky, stejně jako modrá není jen pro blondýnky. Jeden pastelový tón naneste na víčko k horní linii řas v několika vrstvách, dokud nedosáhnete požadované intenzity. Poté ho rozetřete směrem ven a nahoru, do ztracena. Přidejte pastelu šmrnc líčení z přelomu milénia a na závěr oko obtáhněte černou oční linkou.
Tip redakce:
Potřebujete rozklíčovat, jak zkombinovat barvy na své tváři s barvou svých očí? Přečtěte si náš tutoriál, 
jak na líčení očí (nejen pro začátečníky).

Barvy duhy

Někdy je těžké vybrat si pouze jednu barvu. Vyzkoušejte proto všechny! Vytvořte si na svých očích duhu. Jednou z výhod pastelového líčení je možnost kontrolovat jejich krytí. Čím více vrstev, tím intenzivnější odstín. Je jen na vás, jak odvážně se do líčení pustíte. Líbí se vám rozverné barvy z paletky Revolution paletka očních stínů Marvellous Mattes (koupit v e-shopu), nebo spíše něžnější tóny Miss Sporty oční stíny Quatro 416 (koupit v e-shopu)? Duhové líčení vyzkoušejte nehledě na barvu svých očí a vlasů.

Pastelové oční linky

Pastelové stíny jsou na vás trochu moc a preferujete jemné líčení? Zkuste tenoučkou pastelovou linku. Řiďte se tím, co je vám blízké. Nemůžete najít tužku na oči v odstínu, který se vám líbí? Poradíme vám profesionální hack! Vezměte si na pomoc bílou tužku na oči, například Dermacol 16H Matic Eyeliner Automatická tužka na oči 1 (koupit v e-shopu). Vytvořte oční linku v požadovaném tvaru a vlhkým štětcem na ni nanášejte pastelové oční stíny, dokud nedosáhnete potřebné intenzity barvy. Anebo využijte jeden barevný tip z našeho výběru:

Se zbylým make-upem šetřete

Když svým očním víčkům dopřejete výraznou barvu, u zbytku make-upu volte střídmost. Příliš barev škodí a váš zamýšlený look by mohl působit lacině. Buď využijte sílu jednoho odstínu a slaďte svůj make-up třeba do korálové, růžové nebo meruňkové, anebo na ostatních partiích uberte. K modrým, zeleným a fialovým očním stínům volte tvářenku a rtěnku v nude barvách. 
 


Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Jana Andrýsková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít