Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Průvodce světem rozjasňovačů

Průvodce světem rozjasňovačů

Průvodce světem rozjasňovačů

10. dubna 2023 od Šárka Jináčová

10. dubna 2023 4 minuty čtení
Připravil/a Šárka Jináčová ve spolupráci s expertem Simona Bártová

Prosvětlí, rozzáří, ale také třeba vymaže únavu. Kouzelný výrobek, který to vše dokáže, se jmenuje rozjasňovač. Naučte se vybrat si ten správný pro vaši tvář a správně jej používat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Kdybyste měla vyjmenovat pětici nepostradatelných líčidel, dost možná by mezi nimi figuroval rozjasňovač. Je to malý pomocník, který odvede obrovský kus práce. V kosmetické tašce by neměl chybět zejména v létě, kdy je rozjasňující make-up v kurzu.

Aby rozjasňovač fungoval jako skutečná kouzelnická hůlka, musíte si v prvé řadě vybrat takový, jenž vám bude dobře sedět. Druhá polovina úspěchu pak je správná aplikace produktu. Cílem není třpytit se v míře, aby se kolemjdoucí zastavovali, ale spíše dát pleti svěží a přirozený vzhled (byť se třeba dvakrát svěže necítíte).

Jak si vybrat správný typ rozjasňovače?


1.      KROK: Vyberte správný odstín rozjasňovače

  • Při výběru rozjasňovače je logicky nejdůležitější barva.
  • Teoreticky by se daly typy pleti a odstíny rozjasňovačů rozdělit do tří skupin, ale to, jak který highlighter sedne prakticky, je velmi individuální.
  • Proto je důležité testovat.
  • Ten správný poznáte tak, že jej bude možné rozetřít do ztracena a jediná stopa po něm bude přirozeně lesklý vzhled.


Vyznejte se v rozjasňovačích

Bledý typ pleti: dobře vám bude sedět bílý až narůžovělý odstín - zkuste Eveline Cosmetics FEEL THE GLOW DIAMOND Rozjasňovač 03 ROSE GOLD​ (koupit v e-shopu).
Žlutý či olivový typ pleti: tomuto typu pleti bude namísto růžové spíše sedět broskvově zlatavý odstín - zkuste Rimmel London rozjasňovač Highlighter 002 (koupit v e-shopu).
Tmavý typ pleti: vhodný je zlatý rozjasňovač s bronzovým podtónem - zkuste  L´Oréal Paris Woke Up Like This Icoconic Glow pudrový rozjasňovač 01 Coconut Addict (koupit v e-shopu).


2.      KROK: zvolte vhodnou konzistenci rozjasňovače

  • Zde nezáleží na vašich osobních preferencích, tedy na tom, zda se vám lépe pracuje s krémovými, či spíše pudrovými produkty.
  • Určitě ale vezměte v potaz i to, jaký typ pleti máte.
  • Pro sušší se více hodí krémovější textura, pokud se vaše pleť naopak více mastí, bude pro vás vhodnější pudrová konzistence.

Tip redakce: 
Vaši pleť skvěle rozzáří a zvýrazní přednosti tváře rozjasňovač v tyčince - zkuste 
 Maybelline Face Studio Strobing Stick 200 Medium (koupit v e-shopu)Otestovat můžete také třeba konturovací paletku Gabriella Salvete Big Face Palette 01 (koupit v e-shopu)

Věděli jste, že...
...rozjasňovače fungují na principu odrazu světla, a proto obsahují zpravidla třpytky nebo pigmenty. Zejména ty více třpytivé produkty se nehodí pro každého. „Na mastnou, porézní pleť a stejně tak ani na zralejší pleť ve velkém množství třpyt nepatří. V tomto případě je mnohem lepší použít tekutý rozjasňující concealer na prosvětlení a třpytkám se vyhnout,“ varuje vizážistka Simona Bártová.

 

3.      KROK: Jak aplikovat rozjasňovač

Aby highlighter zafungoval, jak má, tedy aby rozsvítil, a podtrhl tak některé obličejové partie, je potřeba umět s ním pracovat.

  • V prvé řadě je důležité uvědomit si, že rozjasňovač není korektor a nemůže jej suplovat. Zatímco korektor zakrývá nebo neutralizuje určité nedostatky pleti (akné, vrásky), rozjasňovač má některé partie zvýraznit.
  • Primárně se rozjasňovač nanáší na líce směrem ke spánkům a dále k očím. Pokud jde o lícní kosti, nanesením produktu po horní, tedy té vystouplé, linii lící (nad tvářenku), docílíte jejich zvýraznění.
  • U očí nanášejte těsně pod obočí a dále k vnitřnímu koutku oka. Výsledek? Rozjasníte oční okolí, čímž zmizí stopy únavy a oko se opticky zvětší.
  • Nanesením přípravku do jamky nad horní rtem docílíte toho, že budou ústa vypadat plněji.
  • S highlighterem můžete experimentovat i jinde: můžete jím zvýraznit nos nebo třeba rozsvítit čelo. Každý obličej je originál, vychytat detaily toho, co vám nejvíc sluší, je tedy hlavně na vás.
Tip redakce: 

Highlighter se zpravidla aplikuje na make-up, který zakryje nedokonalosti pleti a sjednotí ji. Pokud vám jde o přirozený vzhled, nenanášejte produktu zbytečně moc. A pamatujte také na to, že vše musíte dobře namíchat a rozetřít, aby nebyly patrné přechody (například při nanesení přípravku na linii nosu).

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Šárka Jináčová ve spolupráci s expertem Simona Bártová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Simona Bártová
Vizážistka a lektorka Make-Up Institute Prague
150
"Snažím se, aby mé klientky viděly svou vnitřní krásu. Na druhou stranu, trocha make-upu nikdy neškodí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít