Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up podle TikToku: 3 nejžhavější trendy

Make-up podle TikToku: 3 nejžhavější trendy

Make-up podle TikToku: 3 nejžhavější trendy

8. dubna 2024 od Jana Andrýsková

8. dubna 2024 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Andrýsková

Sociální sítě neúnavně udávají trendy líčení. Zdá se, že éra nude make-upu pomalu končí a nastupuje lesk, třpyt a výrazné líčení. Inspirujte se třemi novinkami z online beauty světa.

Rozzařte svou tvář glossy make-upem

Rozjasněná zdravá pleť nevyjde z módy nikdy. Aktuální trendy z TikToku však jas a lesk povznášejí do zcela jiné dimenze. Glossy make-up je založen na efektu vysokého rozjasnění tváře, a to až k dojmu „naleštěné“ pleti. Popularitu tomuto stylu líčení zajistila hudební ikona Ariana Grande.
 

Jak na glossy make-up? 

Základ tvoří dokonale sjednocená pleť. Vytvořte sametovou texturu pudrovým make-upem a zafixujte ho pudrem. Lesknout se totiž mohou na tváři pouze strategická místa. Dodejte líčkům zdravou barvu tvářenkou a připravte se na novou úroveň rozjasnění tváře
 
Plochým širokým štětcem naneste rozjasňovač, například Rimmel London High’Light rozjasňovač 002 (koupit v e-shopu), a aplikujte ho na líce, klidně až ke spánkům. Nebojte se jej vrstvit, dokud vaše pleť nezíská naleštěný vzhled. Menším množstvím rozjasněte i konturu horního rtu a hřbet nosu. Aby lesku nebylo moc, dolaďte líčení decentním zvýrazněním rtů a očí. 
 
Rozjasňovače se nemusíte obávat. Třebaže dosud fandíte přirozenému make-upu, odhoďte předsudky a zkuste svému nude líčení dodat šmrnc s trochou třpytu.
 
Lesk, lesk a zase lesk. Vyzkoušejte produkty, které vaši tvář rozzáří:

Vneste do svého make-upu eleganci baleríny

Další novinku v líčení představila světu skrze TikTok modelka Hailey Bieber. Inspirovala se baletním světem a při aplikaci tvářenky dala průchod své kreativitě. Nový make-up trend pojmenovala podle postavy z baletu Louskáček, „Sugar Plum Fairy“. Růžové tóny nechala „odtančit“ ze svých lícních kostí až ke spánkům, ale i na oční víčka a konturu nosu. Nebojte se proto ani vy experimentovat s tvářenkami. Klidně pořiďte i více barevných odstínů a libovolně je mezi sebou kombinujte. 

Jak na make-up à la „Sugar Plum Fairy“?

I u tohoto typu líčení je základem bezchybný make-up a decentní líčení očí. Hlavní roli na tváři totiž hraje tvářenka. Zvolte buď pudrovou tvářenku pro matný vzhled, anebo tekutou, klidně v kombinaci s rozjasňovačem, se kterou vykouzlíte tzv. glazované tváře s jemným leskem. Prim ale hrají růžové tóny.
 
Získejte vzhled baletky s Rimmel London Maxi Blush tvářenka 006 (koupit v e-shopu) nebo s tekutou tvářenkou Relove Baby Tint Lip & Cheek Tint tvářenka (koupit v e-shopu), která dodá barevný nádech i vašim rtům. Jemně ji do nich vklepejte. Nezapomeňte celkový baletní look doplnit uhlazeným drdolem a mašlí. 
 
Nevíte, jaký odstín tvářenky zvolit? Paletka vám s rozhodnutím pomůže: Rimmel London Mini Power Palette tvářenka 003 (koupit v e-shopu).
 
Tip redakce:
Hailey Bieber udává trendy a její sledující doslova hltají každý její beauty tip. Inspirujte se jejím 
extravagantním stylem i v manikúře.

Zaujměte opulentním vzhledem s mob wife make-upem

Pokud jemný svět baletu není nic pro vás, možná vás zaujme další obrovský trend, který ovládl nejen TikTok. Styl líčení ve stylu „mob wife“ se inspiroval v populárních seriálech z prostředí mafie. V nich manželky šéfů podsvětí charakterizuje luxus, šperky, kožichy a výrazný make-up

Jak na mob wife make-up?

Láká vás opulentní vzhled? Potřebujete precizní líčení bez jediné chybičky. K dokonalému vzhledu pleti vám pomůže primer pod make-up Max Factor Miracle Prep 3 v 1 pečující báze pod make-up (koupit v e-shopu), který ji vyživí a make-up k němu přilne jako magnet. Všechny nedokonalosti musejí pryč, pleť proto sjednoťte kvalitním make-upem, třeba s Dermacol 24h Control dlouhotrvající make-up 01 (koupit v e-shopu), a i ty nejmenší skvrnky na kráse zakryjte korektorem. Perfektní vzhled zapudrujte
 
Lícním kostem dodejte lehce bronzový nádech například s Dermacol Bronzující a rozjasňující pudr s tvářenkou (koupit v e-shopu). Uhrančivý pohled zajistěte tenkou linkou a jemně kouřovými očními stíny. Řasy vyčešte řasenkou až do nebes a dodejte svým rtům smyslnost červenou rtěnkou
 

Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Jana Andrýsková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít