Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Z catwalku přímo do ulic: 4 trendy v líčení z MBPFW

Z catwalku přímo do ulic: 4 trendy v líčení z MBPFW

Z catwalku přímo do ulic: 4 trendy v líčení z MBPFW

26. února 2024 od Jana Andrýsková

26. února 2024 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Andrýsková

Mercedes-Benz Prague Fashion Week každoročně představuje ty nejlepší inspirace ze světa módy a krásy. Módní návrháři podtrhují své modely uměním vizážistů a ladí je do posledního detailu. Zatímco módní kousky jsou pro běžné nošení spíše nevhodné, s make-upem je to jinak. Přiveďte trendy v líčení z přehlídkových mol i do své zkrášlovací rutiny.

Přirozené líčení: Povzneste svou krásu

Hitem posledních let se nejen na přehlídkových molech stalo přirozené líčení. Tajemstvím tzv. nude looku je vytvoření dokonale přirozeného vzhledu, který působí, jako byste make-up vůbec nenosili
 
  • Jak na přirozené líčení?
Základem nude líčení je dokonale sjednocený tón pleti. Dosáhnete ho pomocí BB krému nebo lehkého make-upu. Krásu svého pohledu podtrhněte očními stíny v neutrálních barvách, například použitím Max Factor Masterpiece Rose Nudes paletka očních stínů 01 (koupit v e-shopu). Aplikujte odstín co nejbližší svému přirozenému tónu pleti na celé pohyblivé oční víčko.
 
Na oči dále naneste řasenku, ale pouze střídmě, tak, aby oddělila řasy a dodala jim tvar. Jemné líčení doplňte rtěnkou nebo leskem na rty v odstínu kopírujícím přirozený tón rtů, použijte například Miss Sporty Matte to Last 500 Dazzling Nude tekutá rtěnka (koupit v e-shopu). Přirozené líčení není ani tak o použití minimálního množství produktů, jako o umění zvýraznit svou krásu.
 
Tip redakce:
Osvěžte jemné líčení správným odstínem tvářenky. Víte, jak ji správně nanášet? Přečtěte si článek 
Triky s tvářenkou: 4 důvody, proč ji nevynechávat.
 

Neon a barvy: Experimentujte s netradičními očními linkami a stíny 

Pestrobarevné líčení rozhodně zaujme na první pohled. Pojměte ho jako způsob, jak vyjádřit svou osobnost, a dejte průchod své kreativitě. Využijte ho na party, setkání s přáteli nebo letním festivalu.
 
  • Jak na netradiční barevné líčení?
Jaro přivítejte s pastelovými očními stíny Miss Sporty Studio Colour Quattro oční stíny č. 416 (koupit v e-shopu). Nebojte se překročit pohyblivou část víček a kombinovat více odstínů. Tropickou noc protančete třeba s barvami paletky Rimmel London oční stíny Magnif'eyes paletka 08 Diamante (koupit v e-shopu). Barevné oční stíny neomezujte pouze na horní víčka, ale aplikujte je v tenké lince i pod linii spodních řas.
 
V mrazivých dnech zvýrazněte svůj pohled ledově modrými očními linkami, například zajímavou Miss Sporty Eye Millionaire WR tužka na oči (koupit v e-shopu) nebo chladnou modří Gabriella Salvete Automatic Eyeliner 12 (koupit v e-shopu).
 
Výrazné líčení očí je na tváři velmi intenzivním elementem, který zaručeně přitáhne pozornost. Aby posloužilo svému účelu, nezapomeňte ubrat na jiných místech, například na tvářích a rtech.

Noční třpyt i ve dne: Rozzařte své oči

Třpyt na očích dodá běžnému dni punc nevšednosti. Kamínky, flitry, lesklé a třpytivé oční linky a stíny si v různé formě vybudovaly své místo v kosmetickém arzenálu každé ženy.
 
  • Jak na třpytivé líčení?
Třpytivý make-up bývá spojován s večerním glamour líčením. Nebojte se využít jeho moc i při běžném nošení. Prozařte svůj den v kanceláři decentními, jemně třpytivými očními linkami. Zvýrazněte jimi svůj pohled jen lehce, abyste očím dodali lesk a opticky je zvětšili
 
Pro běžné nošení sáhněte po snadno aplikovatelných očních stínech v tužce, třeba Dermacol Longlasting Intense Colour oční stín a linka č. 9 (koupit v e-shopu) Dermacol Longlasting Intense Colour oční stín č. 13 (koupit v e-shopu). Večerní společenské události si žádají výrazné líčení, proto si třpytu dopřejte více a zkombinujte ho s lehce kouřovým efektem. Na party, a to nejen tu silvestrovskou, dodejte svému make-upu neotřelý šmrnc flitry nebo kamínky.

Efekt mokrých vlasů: Doplňte svůj make-up netradičním účesem

Další trend představuje efekt mokrých vlasů, kterým nejen světové celebrity doplňují své líčení při příležitostech udílení nejrůznějších cen. Absence červeného koberce však není překážkou, abyste nemohli tzv. wet look hair efekt vyzkoušet i vy. 
 
  • Jak na efekt mokrých vlasů?
Vizážisté poodhalili své tajemství, které spočívá ve smíchání vlasového krému a gelu. Jemně je vpravte do čerstvě umytých vlasů. Smícháním produktů dosáhnete vytvoření mokréhoale ne mastného vzhledu. S množstvím to příliš nepřehánějte. 
 
Vlasy následně rozčešte hřebenem se širokými zuby, sčesejte je dozadu a nechte buď volně proschnout, anebo opatrně použijte fén s difuzérem na nejnižší chod. Závěrečný vzhled zafixujte lakem na vlasy. Pro snadné tvarování účesu použijte Syoss Max Hold Gel pro uhlazené elegantní účesy (koupit v e-shopu) nebo Nivea Care & hold výživný krémový gel na vlasy (koupit v e-shopu). Pokud po uschnutí vlasů objevíte odstávající vlásky, zafixujte je sTaft Creative stylingový vosk (koupit v e-shopu).
 


Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Jana Andrýsková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít