Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up vs. BB krém: Co se pro vás hodí?

Make-up vs. BB krém: Co se pro vás hodí?

Make-up vs. BB krém: Co se pro vás hodí?

9. května 2023 od Lenka Knápková

9. května 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Víte, jaký je rozdíl mezi BB krémem a make-upem? Zjistěte v našem článku, čím se liší a co je pro vaši pleť vhodnější. Vyzkoušejte je na vlastní kůži a zjistěte, jaké mají výhody i nevýhody.

Make-up

makeup nebo bb cream - lahvičky s makeupem
Make-up výborně kryje nedostatky, dokáže vyhladit povrch pleti a zakryje i výrazné nedokonalosti. Skryje barevné skvrny, akné, post-akné, jizvičky a pigmentové skvrnky. Vybírat můžete z široké škály textur, vlastností, složek, barev a výdrže. Je vhodný pro všechny typy pleti, od mastné až po citlivou.
 
Kdy volit make-up:
  • Potřebujete zakrýt nedostatky jako akné, jizvičky, skvrny, žilky
  • Vyrážíte na večírek, ples nebo jinou důležitou akci, kde chcete vypadat perfektně
  • Chcete, aby vydržela pleť dokonalá celý den
  • Máte ráda bezchybný vzhled pleti

Tipy na skvělé make-upy:

Krycí

Na zakrytí velkých nedokonalostí volte make-up s extrémním krytím Dermacol Make-up Cover (koupit v e-shopu), který má krémovou konzistenci s velmi vysokým obsahem pigmentů, zakryje barevné nedostatky pleti, vyrovná je a dodá pleti matný vzhled. Poskytuje jí intenzivní ochranu před UV zářením (OF 30) a škodlivými vlivy. Lze ho používat jak na obličej, tak na tělo.

Hydratační

LOréal Paris True Match Make-up (koupit v e-shopu) poskytne vaší pleti hydrataci až na 24 hodin. Vytváří sametový finish, přirozeně sjednocuje pleť a dokonale splyne s přirozeným tónem a podtónem vaší pleti. Poskytuje střední až lehké krytí a skvěle se roztírá, ultra krémová textura vytváří nádherný vzhled pleti bez chybičky. Navíc je obohacen o vitamin E a B5.

Pro zralou pleť

Pokud je na vaší pleti již znát věk, volte make-up s kolagenem a litfingovým účinkem. Dermacol Collagen Make-up (koupit v e-shopu) má schopnost zadržovat vodu, tím pokožku hydratuje a vyhlazuje tak suchou a vrásčitou pleť. Díky vysokému obsahu aminokyselin výrazně zvyšuje hydrataci pokožky, její elasticitu a tonus. Okamžitý omlazující efekt podpoří vitamin E.
Tip redakce:
Nezapomínejte na chytré pomocníky

Make-up nanášejte pomocí
Diva & Nice Professional Kosmetického štětce na make-up (koupit v e-shopu), který pomůže rovnoměrnému rozetření. Dokonalého vpracování make-upu do pleti docílíte díky houbičce Gabriella Salvete TOOLS Diamond Sponge Pink (koupit v e-shopu), kterou lze nanášet všechny textury make-upů. Díky šikovnému tvaru diamantu s ní lze konturovat i tvarovat. Nezapomínejte pod make-up nanést bázi Satin Make-up base (koupit v e-shopu), která pleť vyhladí a zmatní. Zároveň minimalizuje póry a jemné vrásky.

BB krém

makeup nebo bb cream - bb krém
BB krém je multifunkční krém k vylepšení pleti. Oproti make-upu dodá pleti jen lehké krytí. Je ideální zejména pro rozjasnění a sjednocení tónu pleti. Pleť po jeho použití vypadá zdravě. Dodává jí také hydrataci a výživu. Často obsahuje kyselinu hyaluronovou, jojobový olej, aloe vera nebo arganový olej a také SPF. Hodí se zejména pro suchou, normální nebo mastnou bezproblémovou pokožku.
 
Kdy volit BB krém:
  • Chcete mít přirozený a rozjasněný look
  • Nepotřebujete vysoké krytí
  • Chcete dodat pleti barvu a sjednotit její tón
  • Potřebujete vyživit a také ochránit pleť
  • Nechcete trávit ráno nanášením make-upu

Tipy na BB krémy:

Hyaluronový

Dermacol BB hyaluronový krém SPF30 (koupit v e-shopu) kromě kyseliny hyaluronové, která vypíná vrásky, obsahuje také panthenol DD a extrakt z mořských řas, jež okamžitě pleť vyživují. SPF 30 je samozřejmostí.

5 v 1

Nivea Zkrášlující hydratační denní BB krém 5 v 1 (koupit v e-shopu) hloubkově hydratuje, a to až 24 hodin. Dodává pleti rozzářený vzhled a přirozenou barvu. Zjemňuje také viditelné póry a drobné linky.

Minerální

L’Oréal Paris BB C’est Magic (koupit v e-shopu) obsahuje extrakty z fíků pro dlouhodobou hydrataci a také směs antioxidantů pro svěží vzhled a ochranu pleti. Díky minerálním pigmentům dokonale splyne s pletí.
Tip redakce:
BB krém nanášejte na pleť nejlépe prsty, jako byste aplikovala krém. Můžete ho zafixovat pudrem
Dermacol Fixační pudr (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít