Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jojobový olej: Zázrak pro mastnou pleť i roztřepené vlasy

Jojobový olej: Zázrak pro mastnou pleť i roztřepené vlasy

Jojobový olej: Zázrak pro mastnou pleť i roztřepené vlasy

2. července 2020 od Jana Kantorová

2. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Bojuje proti akné, dokáže si poradit s vlasovými problémy a hydratuje pleť. Hodí se pro mladší i zralou pleť. Jde o všestranného pomocníka, který vám pomůže s mnohými problémy. Co všechno dokáže jojobový olej?


Jojobový olej se lisuje za studena z velkých semen připomínajících kávová zrna, je bohatý na množství nenasycených mastných kyselin a vitaminu E. Svým složením je podobný kožnímu mazu člověka, a tak ho snáší i citlivá a problematická pleť.


Jak vybrat ten pravý (vždy si pročtěte etiketu):

  • 100% organický
  • lisovaný za studena
  • 100% čistý

Hydratuje pokožku i pleť

Vzhledem k tomu, že si je velmi blízký s pletí, snadno se do ní vstřebává. Hodí se pro mastnou, suchou i normální pokožku. Je možné ho používat jako součást kosmetické rutiny s dalšími přípravky, jako součást tělového mléka, například v podobě NIVEA Tělového suflé s olejem Cherry Blossom & jojobovým olejem (koupit v e-shopu) nebo úplně samostatně pro hydrataci celého těla. Skvěle se hodí jako preventivní bojovník proti vráskám nebo striím.
hydratace pleti
Tip redakce:
Někteří lidé mohou mít pocit, že jojobový olej jejich pleť více vysušuje. Většinou jde ale opravdu jen o pocit, protože olej nezanechává mastný film. Přesto pokud budete potřebovat, můžete přidat do péče také Aloe vera.

Bojuje proti akné

Tento druh oleje na sebe dokáže navázat mastnotu a k tomu ji také odstranit. Zároveň ale pleť dostatečně hydratuje, takže nedochází k jejímu vysušování. Právě extrémně vysušená pleť způsobuje, že mazové žlázy mnohem více pracují. Odbourává se tak začarovaný kruh mastná vs. vysušená pokožka plná ucpaných pórů. Zanesené póry jsou totiž nejčastější příčinou vzniku akné. Jojobový olej vyčistí póry, pomáhá urychlit regeneraci buněk a působí pozitivně i při léčbě jizev po akné. Zároveň je antibakteriální, takže pozitivně působí proti různým ekzémům či jiným kožním zánětům.
čištění pleti

Přidává vlasům lesk i zdraví

Co se týče vlasů, má jojobový olej hned několik možností, jak ho využít. Dodává vlasům lesk a jemnost, zároveň obaluje roztřepené konečky vlasů jako přírodní silikon. Pečuje i o pokožku hlavy, a tím podporuje zdravý růst silných vlasů. Je možné ho použít jako vlasový zábal nebo koncentrovanou péči na konečky vlasů. Používá se i na cuchající se kudrnaté vlasy, které lze s jeho použitím snadněji rozčesávat. Stačí pár kapek jen vetřít do konečků vlasů a nechat působit. Zábal připravíte tak, že nanesete malé množství jojobového oleje s několika kapkami oblíbeného esenciálního oleje na pokožku hlavy (můžete ho včesat i do délek) s vlhkými vlasy, zabalíte do ručníku a necháte asi 20 minut působit. Poté umyjete šamponem a přidáte péči ve stejné řadě. Lesklé vlasy získáte i při použití Aussie Séra pro lesklé vlasy s olejem z jojobových semínek (koupit v e-shopu).
na vlasy
Tip redakce:
S jojobovým olejem nemusíte zapomínat ani na rty. Může se použít sám o sobě nebo jako součást balzámů na rty. Zkuste třeba
Astrid Balzám na rty jojobový olej (koupit v e-shopu). Nebo si vyrobte vlastní. Spojte rozpuštěné bambucké máslo s jojobovým olejem, nalijte do kelímku a zchlaďte.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít