Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jarní neduhy vlasů: Jak na lámavé a třepící se vlasy

Jarní neduhy vlasů: Jak na lámavé a třepící se vlasy

Jarní neduhy vlasů: Jak na lámavé a třepící se vlasy

13. dubna 2020 od Eva Suchomelová

13. dubna 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

S jarem přichází nejen teplejší počasí, ale také sezonní problémy s vlasy. Vypadávají vám vlasy? Lámou se vám? Třepí se konečky? Nebo vypadá vaše hříva prostě unaveně? Tady jsou jednoduché a účinné rady, jak to řešit.
Po zimě jsou vlasy stejně jako pleť i celý organismus vyčerpané a potřebují vzpruhu i výraznější péči. Nečekejte, až budete mít při česání plné hrsti vlasů. Podívejte se, co můžete pro svou hřívu udělat hned a co dělat dlouhodobě.

1. Zlepšete jídelníček

Jaro je příhodný čas na detox těla, což zahrnuje i vylehčení jídelníčku. Zařaďte do něj i potraviny, které prospějí vašim vlasům, jako jsou vejce, červené maso, luštěniny či tučné mořské ryby (např. losos), ale také dostatek vitaminů z čerstvé zeleniny a ovoce. Naopak zkuste snížit množství konzumované bílé mouky, cukru (především skrytého), kofeinu. Výsledný efekt uvidíte na vlasech cca za 2 měsíce.

2. Dopřejte si doplňky stravy

Doplňky stravy dokážou překlenout lecjaký dočasný problém s vlasy, především vypadávání vlasů a nastartování jejich růstu. Dodají v koncentrovanější formě vitaminy a stopové prvky, kterých má organismus přechodný nedostatek. Je dobré „prášky na růst vlasů“ pojmout jako několikatýdenní kúru, rozhodně je neberte dlouhodobě.

3. Zastřihněte konečky

Pokud nejste vysloveně na ježka, můžete zjistit, že máte roztřepené konečky vlasů. Během zimy se vlasy mechanicky třely o oblečení (límec, šály atd.), takže není divu, že jsou jejich konce nyní poškozené. Jsou sice přípravky, které opticky konečky zacelí, např. Gliss Kur Sérum sprej proti roztřepeným konečkům Supreme Length (koupit v e-shopu), ale kadeřníci obecně doporučují po zimě vlasy zastřihnout. Někdo to bere jako možnost, jak výrazněji změnit celý účes, ale i pár centimetrů dokáže vlasy odlehčit, takže budou působit vitálněji.

4. Maskujte

Teď máme na mysli vlasové masky – na ty teď rozhodně nezapomínejte. Můžete si udělat doma přímo nějakou očistnou domácí masku nebo sáhnout po některé hotové v drogerii. Výživu velmi suchým vlasům dodá např. L'Oréal Paris Vyživující maska Elseve Extraordinary Oil (koupit v e-shopu) s oleji z 6 květů, poškozené vlasy zregeneruje Toni&Guy Obnovující maska na vlasy Damage Repair (koupit v e-shopu). Zařazujte je do péče o své vlasy cca 1x týdně a nezapomeňte po jejich použití aplikovat ještě kondicionér, aby se vám vlasy necuchaly.

5. Zvolte správné česání a vhodný styling

Víte, že pro krásu vlasů je důležité je i správně česat? Nevhodným česáním totiž můžete vlasy nevědomky dlouhodobě poškozovat. Pokud vlasy s jarem ztrácejí objem, dobře si rozmyslete, zda je nutné používat tolik stylingových přípravků. Méně je více a oslabené vlasy potřebují spíš vydechnout. Možná postačí jen objemová pěna nebo kvalitní lak na vlasy, co myslíte? A až se vlasy vzpamatují, můžete se zase pustit do složitějších vlasových kreací s tvarovacími vosky či pastami.

6. Používejte vlasová séra

Když na problém nic nezabírá, máte v záloze ještě „těžký kalibr“ – vlasová séra a tonika. Jsou to koncentrované přípravky, které se musí používat přesně podle návodu. Na růst vlasů lze zkusit např. Plantur 39 Fyto-kofeinové tonikum (koupit v e-shopu), které se užívá každodenně jako kúra. Pro obnovu vlasů zatěžovaných chemicky (barvení, trvalá apod.) i mechanicky (vlasy často svazované nebo právě třepící se a lámající se po zimě) se hodí Syoss Sérum SalonPlex Recreator (koupit v e-shopu). Sérum stačí použít 1-2x týdně.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít