Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Domácí masky pro vlasový detox

Domácí masky pro vlasový detox

Domácí masky pro vlasový detox

13. dubna 2018 od Karolína Hornová

13. dubna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Zatížené, oslabené a padající nebo velmi suché vlasy? Máme pro vás recepty na nejčastější jarní vlasové problémy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Je tu jaro a období detoxů v plném proudu. Na zkrášlující vlasovou vzpruhu rozhodně není pozdě ani v době, kdy už byste měli mít celkovou očistnou kúru za sebou. Vlasy se v průběhu jara dostávají do normálu po zimním „zápřahu“, kterému byly vystaveny vlivem střídání teplot, mrazu, vlhkosti a naopak suchého, přetopeného vzduchu. A zároveň se připravují na náročné léto. Přinášíme recepty na přírodní vlasové masky, které zatočí s nejčastějšími jarními problémy.


Vlasy mastné a zatížené: Očistná pěnová maska z bílků a citronu

  • 4 bílky
  • šťáva z jednoho citronu
  • kávová lžička Tea tree oleje
maska z bílkůPokud se vám vlasy více mastí a postrádají objem, příčinou může být přemíra stylingových přípravků, ale i zimní nerovnováha, způsobená změnami teplot či nošením čepic. Je čas na pořádné pročištění, detox a vitaminovou injekci.

Bílky vyšlehejte do sněhu a opatrně do něj zapracujte další ingredience – citronovou šťávu a Tea tree olej. Sníh nemusí být úplně tuhý, aby se s maskou dobře pracovalo. Naneste na vlhké, lehce pročesané vlasy a dávejte si záležet, abyste masku aplikovali i ke kořínkům. Nechte působit do zaschnutí a důkladně opláchněte.


Padající a slabé vlasy: Hydratační a výživná maska z banánu a piva

  • 1 zralý banán
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce arganového nebo ricinového oleje
  • 1 dcl piva
banánová maskaBanán rozmixujte nebo důkladně rozmačkejte vidličkou a přimíchejte ostatní ingredience. Míchejte – ideálně za pomoci elektrického šlehače – dokud nevznikne dokonale hladká, jednolitá, lehce napěněná maska. Neměla by být příliš hutná, aby se dobře vtírala do celé délky vlasů. Nanášejte na umyté vlasy. Ideální je, pokud napřed trochu prokrvíte pokožku hlavy – stačí spláchnout studenou vodou nebo párkrát prostřídat teplou a studenou. Maska totiž působí nejen na vlasy, ale vyživuje i pokožku a s ní vlasové váčky.

Masku naneste na ručníkem lehce vymačkané vlasy a pročešte hřebenem s širokými zuby, aby se dostala všude. Zabalte do potravinové fólie a nechte působit minimálně 30 minut ale klidně i hodinu. Pak důkladně spláchněte teplou vodou. Při sezonním padání vlasů aplikujte masku nejlépe jednou týdně.


Vysušené a lámající se vlasy: Posilující maska z avokáda a jogurtu

  • polovina přezrálého avokáda
  • lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce bílého neslazeného jogurtu
  • 1 žloutek
avokádová maskaSuché vlasy mohou být po zimě ještě sušší, často se lámou a třepí. V takovém případě je ten pravý čas na pořádnou výživnou vzpruhu. Avokádo rozmixujte na jemnou kašičku. Během mixování přidávejte olivový olej, jogurt a žloutek. Pokud je maska příliš hutná, můžete ji „naředit“ ještě trochou jogurtu navíc.

Masku nanášejte opět na ručníkem vymačkané vlasy, a to po celé jejich délce a především do konečků. Nechte působit 20 minut a důkladně opláchněte. Pokud máte strach, že půjde špatně vymýt (což se může stát, pokud nebude avokádo dobře rozmixované), můžete ji aplikovat i před mytím a pak teprve vlasy umyjte pomocí šamponu a balzámu.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Související články

1 komentářů k článku
Irena Kousková 24.dubna 2018
Dobrý den,
mám lupy, existuje opravdu účinná domácí maska na tento problém?

Děkuji
S pozdravem
pisatelka

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít