Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak na roztřepené konečky vlasů

Jak na roztřepené konečky vlasů

Jak na roztřepené konečky vlasů

24. listopadu 2016 od LuK

24. listopadu 2016 5 minut čtení
Připravil/a LuK ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Tento problém zná snad každá druhá žena a dívka s dlouhým účesem. Místo zdravých, lesklých kadeří nosíte na hlavě mdle a nezdravě vyhlížející vlasy, kterým se navíc ještě třepí konečky. Nejenže to špatně vypadá, ale navíc roztřepené konce i znemožňují úpravu a styling. Je možné s nimi zatočit jednou provždy?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Jak vlastně roztřepené konečky vznikají? Většinou je na vině špatná péče a mechanické poškozování. Zejména dlouhé vlasy byste měly vždy rozčesávat velmi jemně a začínat od konců. Tak předejdete ještě většímu zacuchávání. Pokud používáte k vysoušení vlasů fén, neměly byste ho mít puštěný na nejvyšší teplotu, i když to znamená, že budete muset sušit o trochu déle.

Na závěr fénování byste měly účes profouknout studeným vzduchem, který strukturu vlasu zatáhne a zafixuje účes. Pokud si vlasy žehlíte, také myslete na zdraví svojí kštice a nastavte si teplotu maximálně na 200 stupňů Celsia. Před samotným žehlením ošetřete vlasy termoochranným prostředkem, který je ochrání před přepalováním. Nikdy nežehlete vlhké vlasy, mohou zkrepatět a nenávratně se poškodit!

„Základem zdravých vlasů je ale hlavně kvalitní péče, určená přímo pro váš konkrétní typ vlasů,“ zdůrazňuje kadeřnice Petra Brtnická. „Pokud se vám příčí zbytečná chemie a upřednostňujete mytí vlasů bez šamponu, můžete sáhnout po přírodních přípravcích na vlasy. Máte-li vlasy velmi zničené nebo barvené, nejspíš to bude chtít něco silnějšího, jako jsou speciální masky a kúry pro poškozené vlasy.“

Z přírodních šamponů a kondicionérů se v případě suchých vlasů se sklonem k třepení vyplatí sáhnout po přípravcích s přídavkem keratinu, panthenolu nebo obilí. Ty vlasům dodají na síle a pružnosti. Většinou platí, že šampon nanášíme co nejblíž k hlavě, kde mají vlasy největší tendenci se mastit. V délkách stačí jen trochu promnout pěnou. Naopak kondicionéry nanášíme hlavně do délek vlasů, které nejvíc volají po porci výživných látek. Kondicionér je vhodné použít po každém mytí a v případě poškozených vlasů se vyplatí aspoň jednou týdně použít masku nebo sérum.

„Skoro zázračně umějí vlasy oživit různé oleje, třeba kokosový nebo arganový,“ vysvětluje Petra Brtnická. „Používat se dají různým způsobem. Můžete si umýt vlasy a po vysušení projet konečky rukama s malým množstvím oleje, který se do nich vsákne a dodá jim výživu. Nebo jestli máte víc času, udělejte si z oleje kúru. Aplikujte olej do celých délek, zabalte do ručníku a nechte působit třeba půl hodiny. Pak vlasy umyjte šamponem a ošetřete kondicionérem. Uvidíte, že budou hned o něco zdravější a lesklejší.“

Pokud jste na štíru s časem a trpíte na mastné vlasy u hlavy a suché v konečcích, můžete samozřejmě občas použít i suchý šampon. Nanášejte ho ale pouze k pokožce hlavy, vyhněte se délkám vlasů, které by se tím zbytečně dál vysušovaly.

V poslední době se hodně mluví o takzvané „no poo“ metodě, kdy se úplně vyvarujete používání jakékoliv vlasové kosmetiky a svou kštici pouze oplachujete vodou, případně s použitím žitného kvásku. „Myslím, že tato metoda může mít své příznivce a může vyhovovat například lidem, kteří žijí mimo velká města a nemají vlasy barvené chemickými barvami,“ vysvětluje kadeřnice Petra Brtnická. „Pokud si ale vlasy barvíte a pohybujete se v oblasti se znečištěným vzduchem, dostávají vlasy zabrat a potřebují nějakou výživu a podporu.“

A co je naprostý základ v boji proti roztřepeným konečkům? Pravidelné návštěvy kadeřníka. I když máte přirozený dlouhý účes, nechte si konečky zastřihnout alespoň jednou za tři měsíce. Svým vlasům tak uděláte neocenitelnou službu.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás LuK ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Brtnická
vlasová expertka
211
"Je jedno, s čím přijdeš. Důležité je, s čím odcházíš!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít