Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nedokonalosti pleti? Zamaskujte je!

Nedokonalosti pleti? Zamaskujte je!

Nedokonalosti pleti? Zamaskujte je!

27. srpna 2021 od Tereza Špačková

27. srpna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Každá z nás se v průběhu let potýká s různými nedokonalostmi na pleti, jako jsou rozšířené póry, žilky, akné, drobné jizvičky, pigmentové skvrny nebo suchá ložiska. To vše dokáže narušit naše sebevědomí. Jsou však způsoby, jak zmíněné neduhy zakrýt. Poradíme vám, jak na to!
Zatímco v dětství je pleť většinou krásná a hebká, během let se přirozeně mění, a zpravidla ne tak, jak bychom si přáli. Dospívání, ale i část dospělého věku jsou doprovázeny výskytem akné, které po sobě zanechá škody v podobě jizviček a zarudnutí. Genetická predispozice i náš celkový životní styl se neblaze odráží na vzhledu očního okolí, kde dochází ke zvýraznění kruhů pod očima, a postupně přibývá pigmentu na obličeji i těle a objevují se pigmentová ložiska. Není však třeba zoufat. Problémy pleti se dají snadno eliminovat či úplně skrýt pomocí make-upu. Máme pro vás pár účinných tipů.
  

1. Problém pleti: Akné

žena s pupínkem na tváři
U aknózní pleti začněte vždy vhodným podkladem v podobě bezolejového nebo gelového krému s antiseptickým účinkem. Tím vytvoříte jakýsi ochranný film mezi problematickou pokožkou a samotným make-upem, a navíc pleti dodáte potřebnou hydrataci a zabráníte nežádoucí produkci mazu. Na takto připravenou pleť naneste Maybelline Fit Me matující podkladovou bázi (koupit v e-shopu), jež zmírňuje viditelnost pórů a pleť hezky zmatní. 
Se zakrytím aktivního akné i začervenáním vám pomůže korektor zelené barvy a korektor, který odpovídá vašemu přirozenému tónu pleti. Jemně je naneste na postižená místa. Make-up pak volte vždy takový, jenž je výrobcem doporučen pro problematickou pleť. Vhodný je například tekutý Maybelline Fit Me Matte + Poreless Make-Up (koupit v e-shopu) v praktické tubě s obsahem přírodního jílu. Určitě se vyhněte těžkým make-upům, u nichž hrozí ucpávání pórů. Líčení zakončete pudrem s matným finišem. Pudr nejlépe vtlačte pomocí labutěnky do míst, která se mají tendenci lesknout. Takto vydrží vaše pleť matná déle, než když byste pouze ji jemně zapudrovali štětcem.

2. Problém pleti: Pigmentace a jizvy

pigmentová skvrna
Nejdříve nanesete na obličej a dekolt svůj oblíbený denní krém a zapracujte ho masáží do pleti. Poté použijte podkladovou bázi –  ta nejen prodlouží životnost make-upu, ale také vyhladí nerovnosti pokožky, což vám usnadní cestu za sametově hladkým výsledkem. Pro barevné odchylky, v tomto případě pigmentové skvrny nebo jizvičky, aplikujte na postiženou oblast korektor pro neutralizaci a sjednocení tónu pleti. Teprve poté naneste make-up. Zkuste například sjednocující Maybelline New York Affinitone Hydratační make-up (koupit v e-shopu). Docílíte jím přirozeného líčení bez efektu masky. Na závěr lehce zapudrujte.

3. Problém pleti: Tmavé kruhy pod očima

žena s tmavými kruhy pod očima
Ať máte kruhy pod očima po probdělé noci, nezdravém životním stylu, nebo prostě jen vinou genetické predispozice, poradíme vám, jak je nejlépe zamaskovat. V první řadě aplikujte výživný krém na oční okolí. Pro příjemnou úlevu jej můžete skladovat v ledničce. Ranní aplikace krému tak bude skvělou vzpruhou do nového dne, zvlášť v horkých měsících.

Krém nechte chvilku vstřebat a pokračujte nanesením korektoru. Pro oční okolí se vám bude hodit světlý Maybelline Super Stay Under Eye korektor (koupit v e-shopu). Díky speciálnímu aplikátoru se snadno nanáší, a přitom skvěle kryje a vydrží celý den. Dávejte však pozor, abyste korektor kolem očí neaplikovali příliš silnými tahy – to by vám mohlo zbytečně zvýraznit jemné linky a vrásky kolem očí. Naopak korektor nanášejte vždy lehounce aplikátorem a jemným ťupáním prstů dolaďte do ztracena. Poté použijte oblíbený make-up pro sjednocení pleti a vše, včetně oblasti pod očima, zapudrujte Maybelline New York Master Fix sypkým transparentním pudrem (koupit v e-shopu). Tímto krokem líčení zafixujete a zabráníte slévání korektoru do jemných linek u očí.

4. Problém pleti: Suché skvrny

žena se suchou pletí
Zde je hydratace pleti naprosto klíčová. Začněte proto denním hydratačním a výživným krémem, který vmasírujete do pleti. Pro lepší výsledek přidejte ke krému pár kapek pleťového oleje, vhodný je například Garnier Bio pleťový olej s organickým levandulovým a arganovým esenciálním olejem (koupit v e-shopu), který zanechá pokožku hebčí a pružnější. 
Na takto hydratovanou a zvláčněnou pleť naneste podkladovou bázi určenou pro suchou pleť, například Maybelline Fit Me Rozjasňující bázi (koupit v e-shopu). Ta dokonale udrží v pleti vlhkost a zlepší výdrž vašeho líčení. Pro zakrytí problematických míst použijte korektor, a teprve na něj sjednocující hydratační make-up. Pokud je to nutné, přepudrujte pouze mastnější T-zónu, ale zbytek tváře nechte jen tak.

TIP: Svou kosmetickou taštičku osvěžte o další make-up poklady dostupné na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop). 

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít