Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4 důvody, proč používat podkladovou bázi

4 důvody, proč používat podkladovou bázi

4 důvody, proč používat podkladovou bázi

20. března 2020 od Lucie Ulmanová

20. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

Podkladová báze určitě není žádná zbytečnost, která vám bude zabírat místo v kosmetické taštičce. Umí spoustu věcí a je přímo jako dělaná na spoustu nedokonalostí pleti. A pro jaké typy pleti se hodí?
Podkladová báze je přípravek, který se aplikuje pod make-up s cílem zlepšit celkový výsledek nalíčení. „V praxi to znamená, že bázi používáme na pleť, na které make-up sám o sobě třeba nevypadá hezky,“ říká vizážistka Linda Chudomelová. Proč je dobré bázi používat?
 
  1. Zamaskuje vrásky.
  2. Zakryje nerovnosti pleti.
  3. Opticky minimalizuje póry.
  4. Rozjasní pleť.
 
Důležité je vybrat bázi, která vyhovuje přímo vám. Jaká podkladová báze se hodí právě pro váš typ pleti?
ruka a produkt báze

1. Když máte suchou pleť

Na suchou pleť, která šupinatí, můžete volit bázi silikonovou rozjasňující. „Obsahuje lesklé částečky, aby kůže dostala šťavnatý odlesk,“ říká Linda Chudomelová. V obchodě hledejte bázi, která obsahuje jojobový, meruňkový nebo olivový olej, pokožku lehce promastí, ale nezanechá na ní mastný film.

Tip redakce:
Zkuste například
Gabriella Salvete Rozjasňující podkladovou bázi Diamante Primer (koupit v e-shopu).

2. Pro mastnou pleť

Pro tuto pleť jsou vhodné báze matující, případně báze proti pocení. „Obsahují méně silikonů, protože silikony v kosmetice simulují oleje, tedy stejnou skupinu, jako je sérum z pokožky. V důsledku se může stát, že po ní make-up z vaší pokožky sjede. Volte tedy raději lehčí textury, které se do pokožky spíše vpijí a zůstávají lepkavé, takže k nim make-up lépe přilne,“ doporučuje Linda Chudomelová.
 
Tip redakce:
Pleť hezky zmatní a zakryje nedokonalosti
L'Oréal Paris Podkladová báze Infallible (koupit v e-shopu).
nedokonalosti na pleti

3. Velké póry

Podkladová báze pomůže i ženám, které řeší na pleti rozšířené póry. „Můžete použít bázi, která jejich vzhled minimalizuje. A nemusíte se bát, protože neucpává póry. Molekula silikonu je totiž větší než lidský pór,“ vysvětluje vizážistka. Navíc báze minimalizující póry určené pro problematickou a mastnější pleť jsou výrobci vyráběny na míru.
 
Tip redakce:
Pro minimalizaci pórů zkuste například
Gabriella Salvete Bázi pod make-up Skin Primer (koupit v e-shopu).

4. Na jemné vrásky

Trápí-li vás jemné vrásky, podkladová báze si s nimi poradí. Vyplní je i drobné linky a vytvoří na pleti sametový vzhled. V obchodech najdete také báze určené pro zralou pleť. „Na starší, vrásčitou pleť ale platí, že méně vrstev je více, a rozhodně doporučuji používat spíše slabší vrstvy lehkých make-upů,“ doporučuje Linda Chudomelová.
 
Podkladová báze je velká šikulka, ale pamatujte, že báze není péče o pleť a rozhodně ji nemůže nahradit. Stále platí, že váš make-up je jen tak dobrý, jaká je vaše péče o pleť, na kterou ho nanášíte.

Nenanášíte báze moc?

I to může být důvod, proč vám báze nefunguje. Na celý obličej by vám mělo stačit množství zhruba velikosti hrášku nebo maximálně lískového ořechu. Opravdu dobře bázi rozetřete a vpracujte do kůže, ať už prsty, nebo štětcem. Bázi je třeba po nanesení nechat odpočinout. „Ano, aby zabrala, jak má, naneste bázi, zapracujte do pleti a nechte ji cca 5 minut jen tak být na kůži. Pak teprve nanášejte make-up. Já většinou mezitím začnu líčit oči nebo obočí,“ dodává vizážistka.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Linda Chudomelová
vizážiska
1
"Rozdíl mezi obyčejnou ženou a ženou z titulky časopisu jsou dvě hodiny."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít