Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Suchá pleť a líčení: Co musíte dělat jinak?

Suchá pleť a líčení: Co musíte dělat jinak?

Suchá pleť a líčení: Co musíte dělat jinak?

7. ledna 2020 od Vanda Vízková

7. ledna 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Hltáte make-up tutorialy a svému líčení věnujete spoustu času i energie, aby bylo bezchybné. A stejně máte za pár hodin pleť flekatou a šupinatou? Na vině je vaše suchá pleť. Co musíte udělat pro to, aby vám líčení vydrželo krásné celý den?

1. Nepodceňujte přípravu

Dokonalé líčení začíná dávno před tím, než vůbec vezmete do ruky štětec. Ani ten nejlepší make-up nebude vypadat dobře, pokud na něj svou pleť předem nepřipravíte. Pokud jste šupinatá, udělejte si nejprve jemný peeling. Ale opravdu jemný! Na přípravky s velkými a drsnými abrazivními částečkami raději zapomeňte, mohly by vaši jemnou suchou pokožku podráždit a poškodit. Peeling byste také neměla dělat příliš často. Ideální jsou maximálně dvě ošetření do měsíce. Jakmile se zbavíte šupinek, zaměřte se na krém. Hutnější mastné krémy si nechte na spánek, na den – a tedy i pod make-up – vsaďte na lehčí, ale silně hydratující produkty.
peeling obličeje
Tip redakce:
Přes noc napumpujte do své pleti maximum výživy a také lipidů, které zabraňují, aby z pleti unikala voda a pokožka se nadměrně vysušovala. Zkuste třeba
Dermacol Noční hloubkovou péči pro suchou a velmi suchou pleť Queen Night  (koupit v e-shopu).

2. Důležitý základ

Do vaší make-up rutiny by měla patřit podkladová báze. Zatímco většina žen používá matující, vy sáhněte po rozjasňující nebo vyživující. Občas (ale ne denně!) můžete použít kožní emulzi na vysušenou pokožku, kterou koupíte v lékárně. Výborně zahladí šupinky a zabraňuje flekatění make-upu. Skvělou alternativou je také kápnutí pleťového oleje do make-upu, a to naopak můžete praktikovat denně. 
Tip redakce:
Přípravu na líčení svěřte
NIVEA Podkladové bázi 2 v 1 (koupit v e-shopu), která pleti dodá hydrataci a krásně ji vyhladí.
 

3. Ten správný make-up

Jako majitelky suché pleti byste měly v drogerii zapátrat po make-upu, který je hydratační, popřípadě výživný. Naopak se raději vyhněte make-upu, který obsahuje velké množství pudru. Nejen, že se hůře aplikuje, ale může mít tendenci po pár hodinách tvořit na pleti skvrny. Stejně opatrné buďte i při nanášení pudru. Neaplikujte ho na místa, kde pleť šupinatí. Případně zvolte velmi jemný a transparentní pudr.
různé druhy make-upů
Tip redakce:
Jemná krémová textura, která zajistí pleti chybějící hydrataci po celý den – zní vám to dobře? Pak vyzkoušejte
L’Oréal Paris Sjednocující a zdokonalující make-up True Match (koupit v e-shopu).  
 

4. SOS během dne

Pokud se vám i přes všechny dobré rady a vhodné produkty líčení v průběhu dne nepěkně vyrýsuje nebo se místy objeví šupinky, pomůže vám, když na tato místa jemně vklepejte trochu hydratačního krému nebo podkladové báze. Vaše líčení se tím osvěží a vy budete opět vypadat dokonale!
Hydratační krém
Tip redakce:
Ztracenou vláhu a bezchybný vzhled vašemu líčení vrátí např.
Garnier Krém s růžovou vodou Skin Naturals Botanical  (koupit v e-shopu).
 

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Daniela Gregorová 8.ledna 2020
Krásně napsáno!Jakožto ne příliš hrdá majitelka suché pleti,hlavně pres zimu, si vždy rada přečtu co mužů pro sebe udělat.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít