Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak správně používat peeling na obličej

Jak správně používat peeling na obličej

Jak správně používat peeling na obličej

2. dubna 2018 od Helena Hladíková

2. dubna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Drobné obrušující částečky dokážou udělat s vaší pletí hotové zázraky – odstraní odumřelé buňky, krásně pleť vyčistí, zjemní a zbaví našedlého vzhledu. Tajemství skvělých účinků však spočívá především ve správném používání. Jaká pravidla tedy dodržovat?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Tělový nikdy!

Pokud máte při čištění pleti ve zvyku sáhnout po tubičce peelingu, který si běžně nanášíte na tělo, zadržte. Na obličej se totiž nikdy nepoužívá peeling určený k ošetření pokožky těla! Důvod je prostý – tělový peeling obsahuje větší a hrubší abrazivní částečky, které jemné pleti obličeje skutečně nesvědčí. Volte proto vždy přípravky určené jen k péči o obličej.


Pro každou pleť jiný

Ženy se často domnívají, že pleťový peeling by měly používat jen majitelky mastné, problematické pleti. Omyl! Peeling se hodí skutečně pro všechny typy pleti, rozdíl tkví jen v četnosti jeho používání. Normální pleti můžete dopřát exfoliaci 1x za 7 až 14 dní. Mastná pleť snese častější použití, zhruba 1x za 5 až 7 dní. U suché a citlivé pleti buďte opatrnější a nanášejte peeling asi 1x za 3 až 4 týdny. V každém případě nepoužívejte peeling příliš často a už vůbec ne denně, jinak byste si mohly poškodit ochrannou vrstvu pokožky a způsobit nepříjemné zarudnutí či pálení.

Pro normální a smíšenou pleť vyzkoušejte Ellie Hydratační pleťový peeling. S lesknoucí se pletí a rozšířenými póry dokáže zatočit peeling Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine a hloubkové vyčištění všech typů pleti slibuje Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit s osvěžujícím výtažkem z grapefruitu.
obličejový peelingNečistoty pleti porazí hned na třech frontách NIVEA Hloubkově čisticí peelingový krém 3 v 1, který funguje zároveň jako čisticí gel, peeling a pleťová maska. Stejně „silnou trojku“, tedy gel, peeling a masku v jednom, najdete i v přípravku Garnier Pure 3 in 1. S řadou obličejových peelingů se třemi druhy cukrů pro všechny druhy pleti přichází pod názvem Smooth Sugars Scrub také značka L’Oréal. V jejím sortimentu teď najdete peeling s kakaovým máslem, kiwi semínky nebo olejem z hroznových semínek.

Kromě klasických peelingů však můžete vyzkoušet také jemnou enzymatickou peelingovou masku Lirene Dermo Exfoliator pro normální, suchou a citlivou pleť nebo NIVEA Hloubkově čisticí peelingové ubrousky 3 v 1, které byly vyvinuty speciálně pro potřeby problematické pleti.     
 
Tip redakce:
Pamatujte, že čím citlivější pleť máte, tím jemnější částečky by měl peeling obsahovat. Vždy si přečtěte složení a vybírejte v sortimentu výrobky určené vašemu typu pleti.

hydratace pleti po použití peelingu

Správná aplikace

Výběr vhodného přípravku tedy máte za sebou, teď už jen zbývá naučit se ho správně aplikovat. Následující body vám usnadní cestu za krásnou pletí, aniž byste jí ublížily. Dejte pozor jen tehdy, trápí-li vás nějaké kožní problémy (vyrážka, ekzém, zanícené pupínky apod.). V takovém případě raději počkejte s aplikací, dokud potíže neodezní.
  • Před nanesením vyčistěte pleť obvyklým způsobem.
  • Peeling nikdy nepoužívejte „nasucho“, vždy si předtím navlhčete obličej.  
  • Pleť příliš nedrhněte, postupujte jemnými krouživými pohyby, ideálně od středu obličeje směrem ven.
  • Vyhněte se očnímu okolí, kde je pleť opravdu velice jemná, a tak je potřeba o ni pečovat zvlášť.
  • Opravdu šetrný peeling můžete použít i na rty, které pak budou jemné a vyhlazené.
  • Peeling důkladně smyjte.
  • Poté nezapomeňte pleť dostatečně hydratovat.
Tip redakce:
Víte, že peeling pomůže zvýšit účinnost pleťové masky? Stačí ošetřit pleť peelingem před nanesením masky. Vyzkoušejte to!

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít