Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetika v ledničce: Co tam patří a co ne?

Kosmetika v ledničce: Co tam patří a co ne?

Kosmetika v ledničce: Co tam patří a co ne?

21. února 2020 od Vanda Vízková

21. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Nad lednicí v kuchyni se nikdo z nás nepozastaví, ale co taková lednice v koupelně? A navíc určená pouze na vaše kosmetické produkty? Ale jistě! Přečtěte si, proč o tom přinejmenším začít uvažovat a kterým z vašich kosmetických oblíbenců to zvýší výkon.
Ledničky na kosmetiku u nás stále ještě nejsou tolik běžné jako v zahraničí, ale pokud nebudete trvat přímo na označení „kosmetická“ lednice, můžete si pořídit chladicí miniledničku i u nás. A jestli ji potřebujete? Pro vaše kosmetické produkty může být opravdu užitečná! Lednička udržuje váš make-up a pleťové výrobky na nízké teplotě a prodlužuje jejich trvanlivost. Na rozdíl od vaší klasické lednice se vám díky kompaktním rozměrům vejde do ložnice nebo do koupelny a vy máte svou kosmetiku šikovně stále po ruce. A konečně do třetice - nemůže se vám stát, že by vám oblíbený krém načichl včerejší večeří. Jsou pro vás tyto argumenty ještě stále nedostatečné? Přečtěte si, jaké kosmetické produkty a proč byste měli vystavit chladu:

1. Séra a hydratační krémy

Všechny produkty s hydratačními účinky jsou mnohem příjemnější a účinnější, pokud jsou na pleť nanášeny vychlazené. Pijete také přece raději vodu studenou než vlažnou. Pokud trpíte začervenáním pokožky, nanesení vychlazeného krému či séra vás tohoto problému může zbavit. Uložení do lednice se ale vyhněte v případě, že vaše pleťové sérum nebo krém obsahují složky na bázi oleje.

2. Oční krémy

Na oční okolí, které často opuchá (a to nejen po probdělé noci), není nic lepšího než aplikace vychlazeného krému. Studený krém vaši pokožku osvěží, vypne ji a pomůže odstranit otoky. Dokážete si po ránu představit lepší vzpruhu?
Tip redakce:
Tento
Neutrogena Rozjasňující oční krém Hydro Boost (koupit v e-shopu) a lednice jsou neporazitelné duo v boji proti unavenému očního okolí.

3. Pleťové masky a mlhy

Dalšími osvěžujícími trumfy jsou pleťové masky a obličejové mlhy. Maskám pomůže nižší teplota k lepším hydratačním a rozjasňujícím účinkům. Vychlazená obličejová mlha vám pak kdykoli během dne pomůže cítit se jako po rychlé sprše. A to budete zejména v teplých dnech naprosto milovat!  

4. Kosmetické přípravky s vitaminem C

Pokud při studování složení svého oblíbeného kosmetického produktu zjistíte, že obsahuje vitamin C, neváhejte a šup s ním do lednice! „Céčko“ pleť vyživuje, detoxikuje a díky zvyšování množství kolagenu v pleti zlepšuje i její elasticitu – všechny tyto jeho účinky chlad podporuje.
Tip redakce:
Nejlepší kombinace pro opravdu pevnější pokožku? Dvojice antioxidantů koenzymu Q10 a vitaminu C v
NIVEA Zpevňujícím tělovém mléku Q10 + Vitamin C (koupit v e-shopu) a samozřejmě lednice!

5. Přírodní kosmetika

Jestli jste milovnice přírodní a bio kosmetiky, pravděpodobně jedním z důvodů, proč jste si ji vybrala, byla absence konzervantů.  Pokud nechcete riskovat, že se vám tyto produkty zkazí, eliminujte kolísání teploty a nejlépe je skladujte v chladu – to po uložení do lednice přímo volá!

6. Krémy na a po opalování

Díky tomu, že opalovací krémy uložíte k zimnímu spánku do lednice, zajistíte, že neztratí svou schopnost vás před sluncem chránit i v další opalovací sezoně. A krémy po opalování? V tomto případě je vychlazení přímo nutností. Znáte snad větší pocit úlevy a blaha než natřít zarudlou rozpálenou pokožku krásně vychlazeným hydratačním přípravkem?
Tip redakce:
Helios Herb SOS Koncentrát po opalování (koupit v e-shopu) vám zachrání kůži. Ampulky obsahují vysokou dávku D-panthenolu, kyselinu hyaluronovou a Aloe vera a použít je můžete nejen v létě na pokožku spálenou od slunce, ale i během roku po bolestivém kontaktu s rozpálenou žehličkou nebo troubou.

7. Parfém

Další kosmetický přípravek s vysokým obsahem zkáze podléhajících látek je váš parfém. V chladu se jejich destrukce zpomalí a vy si můžete užívat své oblíbené vůně i tři roky. Déle raději ne, a to ani tehdy, pokud si svůj zamilovaný parfém šetříte. Pak už byste mohli riskovat podráždění pokožky.

A co naopak do lednice raději nedávat?

  • lak na nehty
  • silikonovou bázi
  • tekutý make-up
  • rtěnku
  • tužku na obočí, oči nebo rty
  • řasenku
 
Chlad způsobuje houstnutí jejich konzistence. Tyto přípravky se pak hůře nanášejí, některé se drolí a celkově se zkracuje jejich životnost.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít