Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže v létě s vaší pletí mlha nebo voda ve spreji?

Co dokáže v létě s vaší pletí mlha nebo voda ve spreji?

Co dokáže v létě s vaší pletí mlha nebo voda ve spreji?

11. července 2019 od Eva Suchomelová

11. července 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Co udělá v horku nejlíp vaší pleti? Osvěžující sprška termální či pleťové vody. Anebo spíš mlhy? Podívali jsme se, co která z nich umí a na co se vám bude v parném létě hodit.

Hydratace pleti i příjemné osvěžení

Ať jste právě venku a užíváte si volných dnů, nebo sedíte v kanceláři, vysoké letní teploty, sluneční paprsky, případně suchý vzduch v klimatizovaných místnostech připravují vaši pleť o zbytky hydratace. Suchá či vysušená pleť potřebuje v letním období dodávat vláhu téměř neustále a různými způsoby. Co máte k dispozici?
  • termální vody ve spreji
  • obličejové mlhy ve spreji
  • pleťové vody ve spreji
květové vody

Termální vody ve spreji

Obsahují termální vodu s minerály. Tím, že neobsahují žádné jiné složky, jsou vhodné i pro citlivou pleť, kterou nepodráždí, naopak ji zklidní při vnějším podráždění, např. sluncem. Hodí se ji mít při ruce v kanceláři, kde je suchý vzduch z klimatizace, a během dne kdykoli nastříkat na pleť, jakmile pocítíte známky dehydratace. Lze ji aplikovat i přes make-up, který dokonce fixuje. Hodí se i pro odlíčení, zklidnění začervenalé pleti či na zcitlivělou pokožku po depilaci.

Tip redakce:
Vyzkoušejte například Avène Eau Thermal Termální vodu ve spreji, která se hodí pro všechny typy pleti včetně citlivé a alergizující a pro všechny věkové kategorie.

Obličejové mlhy ve spreji

Na rozdíl od sprejů s termální vodou obsahují obličejové mlhy další látky, které o pleť pečují nebo ji chrání. Velmi často obsahují zvlhčující glycerin, takže příjemně osvěží a hydratují rozpálený obličej. Některé mají navíc také UV filtry a využijete je v létě na dovolené místo opalovacích krémů. Dívejte se, zda mají matný, nebo lesklý efekt – v závislosti na typu své pokožky. Pro mastnou a mastící se pleť volte ty tzv. neviditelné s matujícím efektem, pro suchou pleť naopak tu, po níž vypadá zdravě lesklá a svěží.

Tip redakce:
Nejvyšší ochranu před slunečními paprsky, jakou můžete své pleti dopřát pomocí kosmetických přípravků, vám poskytne La Roche Posay Anthelios Face Mist SPF 50+ Ultralehká obličejová mlha ve spreji. Stačí ji nastříkat ze vzdálenosti cca 15 cm na obličej, nechat zaschnout a můžete jít ven. Doporučuje se i pro citlivou pleť a pleť se sklonem ke slunečním intolerancím.

Pleťové vody ve spreji

K osvěžení a hydrataci pleti v létě můžete využít i pleťové vody ve spreji, kam se dají zařadit i květové vody zvané hydroláty. Pro všechny typy pleti, především pro zralou, suchou nebo citlivou pleť se hodí růžová voda, hotový kosmetický zázrak se závanem smyslnosti. Pozor: při výběru se podívejte na etiketu – květová voda nesmí obsahovat alkohol a měla by v sobě mít 100 % přírodního výtažku. Pokud tomu tak není, jde o tzv. květinovou vodu, kterou však na léto příliš nedoporučujeme.

Tip redakce:
Milujete omamnou vůni růží a ráda se jí obklopujete? Pořiďte si na dovolenou Purity Vision Bio Růžovou vodu se 100% esencí damašské růže. Jelikož lahvička s rozprašovačem není natlakovaná a funguje na mechanickém principu, je i bezpečnější při uchovávání a transportu kosmetiky na dovolenou.


A čím svou pleť v horkých dnech osvěžujete vy?

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít