Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pečujte o oční okolí, zn.: Komplexně!

Pečujte o oční okolí, zn.: Komplexně!

Pečujte o oční okolí, zn.: Komplexně!

9. září 2017 od Jana Kantorová

9. září 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Právě v okolí očí se nejčastěji tvoří vrásky. Na vině bývá genetika, nedbalá péče či zanedbaná prevence. Důslednou a správnou péči totiž jemná a tenká kůže kolem očí potřebuje.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pleť v oblasti očí není zásobena podkožními mazovými žlázami, je sušší a křehčí, a tak je mnohem náchylnější na tvorbu vrásek. Nemůžeme se ale donekonečna vymlouvat na vrásky smíchu. Jemné vrásky kolem očí jsou způsobeny tím, že pleť vystavujeme vnějším vlivům, např. slunečnímu záření, zatěžujeme ji nevhodnými přípravky, špatně hydratujeme. Důležité je vybrat dermatologicky a oftalmologicky testované výrobky. Právě tyto výrobky jsou vhodné pro ženy jak s normální pletí, tak i s pletí velmi citlivou. 


Začněte hned! 

Ztráta hydratace se začíná na pleti projevovat již kolem dvacátého roku. V případě pleti kolem očí to platí dvojnásob. „Partiím kolem očí je dobré začít věnovat pozornost už ve dvaceti letech, byť ještě třeba nevidíte žádné vrásky,“ tvrdí soukromá dermatoložka MUDr. Kateřina Pokorná. Podle ní je velmi důležité začít dodávat pleti kolem očí preventivně všechny potřebné živiny, aby si pokožka udržela svoje přirozené funkce co nejdéle. „Díky včasné a správné péči tak můžete přelstít genetiku o několik let,“ dodává ještě dermatoložka.


Tip pro vás:

V tomto věku si bohatě vystačíte s hydratačními a regeneračními přípravky.


Pečujte o oční okolí, zn.: komplexně!


Když už se vrásky objeví 

Důsledná péče se vyplatí i v případě, že už nějaké ty vrásky kolem očí máte. „Zabráníte tak jejich prohlubování. Kolem třicátého roku života totiž už pleť pokulhává v hydrataci, produkci kolagenu, ale vhodnou péčí jí pomůžete její funkce připomenout,“ vysvětluje odbornice. Kolem třicítky si vystačíte s lehčími fluidy či krémy, které pokožku budou nejen hydratovat, ale také vyživovat. Po čtyřicítce je ale důležité už zapojit více regeneračních složek. Co se týče správné péče, pamatujte si, že platí následující pravidlo: před den chránit, v noci regenerovat. „Jako denní péči o oční okolí bych doporučila krémy s lehčí konzistencí a antioxidačními účinky. V noci pak hustnější vyživující séra,“ doporučuje dermatoložka. 


Tip pro vás:

Ideálním pomocníkem může být kolem třicátého roku života rozjasňující oční krém Neo Retinol proti vráskám od Eveline Cosmetics, který napíná pokožku, redukuje viditelné vrásky a zabraňuje ochabování epidermis. 

Pro ženy kolem čtyřicítky je pak určeno sérum na oči a řasy Lifactiv od Vichy, které obsahuje účinný rostlinný sacharid rhamnosa, ceraminy, termální vodu z Vichy a perleťové složky. 


Na co si dávat pozor…

Správnou péči zahrnuje také vědomí, že víte, co na pokožku kolem očí patří a jakým látkám je lepší se vyhnout. „Kůže kolem očí těžko snáší éterické oleje, alkohol, ropné látky nebo jiné alergeny,“ vyjmenovává MUDr. Pokorná. Naopak vhodným pomocníkem v boji proti vráskám, otokům nebo kruhům pod očima jsou např. aloe vera, avokádový olej nebo tzv. skvalen, což je látka získaná z rostlinných olejů a fungující jako antioxidant.

Pečujte o oční okolí, zn.: komplexně!


Nezapomínejte odličovat

Informace o čištění a odličování je snad každému známá, ale opakování je matka moudrosti a v oblasti očí se rozhodně nevyplatí zapomínat. „Oční okolí je potřeba odličovat důsledně, ale zároveň stále zůstávat jemná. Oční okolí zbytečně nedrhněte, ale odličujte jemnými krouživými pohyby a netlačte. Ideální jsou tak odličovací mléka, která pleť odlíčí, ale nevysuší a nezmastí,“ radí dermatoložka. Pro ženy se suchou pokožkou by pak doporučila spíše odličovací oleje. „Použít můžete např. i čistý olivový, kokosový nebo avokádový olej.“ Po odlíčení pak nezapomeňte pokožku vyčistit a namazat. A jak správně odličovat? Postupujte vždy směrem do středu obličeje, tedy proti směru vrásek. „Právě tak zpomalujete vznik nových či prohlubování starých vrásek,“ říká dermatoložka. 


Tipy pro vás:

Odličujících přípravků na oči je velké množství, ale ne každý produkt právě vaše oči snesou. Je proto lepší vybírat takové přípravky, které jsou jemné a mají šetrné složení. Vyzkoušet tak můžete třeba oční odličovač Cannabis od Bione nebo Odličovač očních partií od Ellie.


Jak o oči pečovat? 

1. krok: Odličte se a pleť vyčistěte. Zvýšíte tak účinek následné péče.
2. krok: Oční krémy používejte vždy ráno a večer přidejte vyživující a regenerační oční přípravky, např. sérum. Pro denní péči volte vždy přípravky s UV filtrem.
3. krok: Naneste malé množství krému pouze na oblast pod očima a do pokožky jej lehce vklepávejte nebo vmasírujte krouživými pohyby. Vždy začínejte od vnějšího koutku oka a postupujte směrem k vnitřnímu.


Tip redakce:

Jakákoli péče musí být opravdu jemná. Hrubá aplikace krému může vést k vytažení pokožky a vzniku povolené kůže a kožních převisů.  
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít