Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zjistěte, jak si správně vybrat make-up. 3 tipy, jak na to!

Zjistěte, jak si správně vybrat make-up. 3 tipy, jak na to!

Zjistěte, jak si správně vybrat make-up. 3 tipy, jak na to!

11. května 2022 od Anna Šťastná

11. května 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Pokud nemáte od přírody opravdu perfektní pleť bez chybičky, je dobrý make-up základem každého líčení. Sjednocuje odstín pleti, zakrývá nedostatky, může rozzářit i omladit. Ovšem jen za předpokladu, že si make-up vyberete správně. Jak na to?
Až budete hledat svůj ideální make-up, nekoukejte jen na odstín, i když i ten je samozřejmě velice důležitý. V potaz je však třeba vzít také typ vaší pleti, jakou krycí schopnost make-upu potřebujete a případně co dalšího od něj ještě očekáváte. Přece jen, pleť ve dvaceti je jiná než třeba v padesáti letech.
 

Podle čeho se při výběru make-upu řídit?

1) Podle typu pleti a konzistence:

  • Tekutý make-up pro každý typ pleti: Skvěle se s ním pracuje. Nanášet jej můžete prsty, štětcem ale oceníte i pomocníka v podobě Diva & Nice Houbička na make-up (koupit v e-shopu). K dostání jsou produkty s různým stupněm krytí a výběr je velký.
  • Krémový make-up pro suchou pleť: Je hutnější, dobře pleť hydratuje a chrání a spolehlivě kryje. Aby vydržel dlouho dokonalý, je vhodné jej ještě přepudrovat. K ruce si v tom případě vezměte například Maybelline Affinitone pudr (koupit v e-shopu).
  • Pěnový make-up pro každý typ pleti: Má lehkou našlehanou texturu, která výborně přilne k pleti. Navíc se dobře roztírá a vypadá přirozeně.
  • Cushion make-up pro normální až mastnou pleť: Má praktické pudrové balení, jehož součástí je houbička napuštěná make-upem. Skvěle se hodí do kabelky a rychlé doladění vzhledu.
  • Kompaktní make-up pro mastnou pleť: Vypadá trochu jako pudr a má i podobný obal. Díky své tuhé konzistenci se dobře nanáší štětcem či houbičkou. Některé kompaktní make-upy mají praktické balení v tyčince a můžete je použít i ke konturování obličeje.
 
Náš tip:
Nepotřebujete-li krycí schopnosti make-upu, ale chcete pleť pouze sjednotit a prozářit, sáhněte po tónovacích nebo BB krémech. Přirozený efekt vám dodá například Garnier Skin Naturals BB krém medium (koupit v e-shopu).

2) Podle odstínu

Většinou jsme zvyklé nanést si produkt na zápěstí a zkusit, zda splyne s naší barvou pokožky. Mnohem lepší je ale vyzkoušet make-up na krku nebo na spodní hraně čelisti a ideálně se prohlédnout na denním světle. Řiďte se také vaším podtónem pleti. Ten prosvítá pod povrchem pokožky a nemění se, ani když se opálíte. Pomoci může i to, zda vám sluší šperky ze žlutých kovů (pak máte teplý podtón) nebo z bílých kovů (pak máte podtón studený).

3) Podle účinku

To hodně souvisí s vaším typem pleti, ale třeba i s věkem. Make-up může být hydratační, což oceníte, když máte suchou pleť. Skvělé vlastnosti má Maybelline New York Affinitone hydratační make-up (koupit v e-shopu). Trápí-li vás mastná pleť se sklonem k akné, zaměřte se na matující textury. K dostání jsou i make-upy s liftingovým efektem pro stárnoucí pleť nebo rozjasňující make-upy, které dodají zdravý a odpočinutý vzhled.  

Z čeho vybírat?

Dlouhotrvající make-up s koenzymem Q10 Dermacol 24h Control (koupit v e-shopu), který bez problému odolá kontaktu s oblečením i mobilním telefonem.
Pečující tónovací krém v houbičce Nivea Hyaluron Cellular Filler Cushion (koupit v e-shopu), má ochranný faktor 15, rozjasní a sjednotí pleť a zakryje jemné vrásky.
Tuhý make-up v tyčince Max Factor Make-up All Day Matte (koupit v e-shopu), rozetřete jej jako make-up, ale zakryje jakoukoli nedokonalost.
Vysoce krycí make-up Gabriella Salvete Cover Foundation (koupit v e-shopu), má velmi jemnou texturu a pleť jej dobře snáší, nezanáší póry, ale má vysoce krycí schopnosti.
Pěnový make-up Miss Sporty Make-up Insta Mousse (koupit v e-shopu), maskuje a zjemňuje nedostatky a poskytuje celodenní ochranu lesku.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít