Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Prsty nebo houbička aneb Jak správně nanášet make-up?

Prsty nebo houbička aneb Jak správně nanášet make-up?

Prsty nebo houbička aneb Jak správně nanášet make-up?

7. ledna 2022 od Eva Suchomelová

7. ledna 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Čím aplikujete při líčení make-up? Štětcem? Prstem nebo houbičkou? Jaký způsob je nejlepší a k čemu se který nástroj hodí? Zeptali jsme se na osvědčené tipy vizážistky Kateřiny Krobové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Je pro vás líčení a nanášení make-upu každodenní rutinou? Možná by vás zajímalo, čím se vlastně make-up nanáší nejsnadněji. Máme pro vás několik tipů i nových metod, díky kterým  zjistíte, jak  si své kosmetické chvilky zlepšit či zjednodušit.  


Čím lze na nášet make up?

Když si chcete nanést make-up, máte několik možností: štětec, klasickou houbičku na make-up, prsty, Beauty Blender , airbrush nebo silikonovou houbičku . „Kromě airbrush jsou všechny zmíněné možnosti ideální pro domácí použití. Stačí si vybrat, co vám do ruky sedí nejlépe,“ říká expertka na krásnou vizáž.


1. Prsty

Nanášení make-upu prsty je výhodná rychlá a snadná aplikace , kterou lze provádět kdekoli a kdykoli a hlavně nic nestojí,“ doporučuje využít vlastních rukou vizážistka, ale hned dodává: „Bohužel při tomto způsobu nanášení spotřebujete více produktu , než je nutné. Jak pleť, tak i prsty totiž sají make-up.“

aplikace prsty


2. Klasická pěnová houbička na make-up

„Největší výhodou klasické houbičky je jistě nízká pořizovací cena. Klasické houbičky však bohužel sají jako houba. To, co ušetříte za jejich pořízení, utratíte na spotřebě make-upu. Výsledný efekt hladké a bezchybné pleti je s ní těžko dosažitelný. Aplikaci proto musíte věnovat opravdu hodně času,“ komentuje nízkou ekonomičnost této metody Kateřina Krobová.


3. Beauty Blender

„Hi-tech houbička na make-up ve tvaru kapky neobsahuje latex a je hypoalergenní , takže se nemusíte bát žádných infekcí. Díky metodě nanášení ‚na mokro' se po namočení do vody zvětší až o polovinu, takže se líčí znatelně urychluje . Práce s Beauty Blenderem je neskutečně rychlá a snadná. Nabírá nepatrně víc produktu než štětec. Největší výhodou je hladký a neviditelný výsledek ,“ pochvaluje si zkušená odbornice stále oblíbenější způsob. Zkusit můžete třeba Gabriella Salvete 3 Make-Up Sponges (koupit v e-shopu).

kosmetický mixér


4. Štětec

Ať už se rozhodnete pro klasický plochý  Diva & Nice Professional kosmetický štětec na make-up (koupit v e-shopu), nebo šikmo střižený  Gabriella Salvete Kosmetický štětec na make-up (koupit v e-shopu)neuděláte chybu. "Oba dva vám s aplikací minerálních, nebo i tekutých make-upů skvěle pomohou . Nedělají šmouhy, zapracují produkt do vrásek i pórů a vytvoří hladký efekt,“ vyjmenovává expertka. „Nevýhodou je, že se s nimi hůř dostává do malých oblastí , jako jsou partie pod očima a okolí nosu.“ Jestliže se tedy dobře vyznáte v kosmetických štětcích  a ráda jej využíváte, rozhodně rozšiřte své sympatie i na štětce na make-up.

štětce


5. Silikonová houbička

Tahle nejnovější vychytávka z USA se zatím v Evropě sežene jen stěží, ale make-up artisté a umělečtí maskéři si ji pochvalují. „Umí dokonale rozetřít make-up, vystačí si s polovičním množstvím produktu a antibakteriální . V houbičce se totiž nemnoží bakterie, lze ji omýt, dezinfikovat a okamžitě znovu použít. Aplikace však vyžaduje trochu cviku i pro zkušené,“ objektivně zhodnocuje její výhody a nevýhody Kateřina Krobová. 

silikonová houbička


6. Airbrush

Jak už bylo řečeno výš, s touhle metodou se setkáte pouze u profesionálů a těžko by ji člověk použil sám na sebe. „Profesionální nanášení make-upu pomocí pistole , která pleť nalíčí ve velmi tenké vrstvě, je čím dál častěji využívané v salonech či u filmu. Nevýhodou je vyšší pořizovací cena a nutná zručnost a cit,“ dodává vizážistka.

airbrush


Správný postup je základ

Každá vizážistka vám potvrdí, že make-up , bez ohledu na to, co vás na to, nanášíte, se musí čím aplikovat od středu obličeje směrem ven . „Já osobně při práci kombinuji aplikaci štětcem a Beauty Blenderem,“ prozrazuje Kateřina Krobová vlastní způsob: „Nejprve štětcem nanesu make -up do střední části obličeje (čelo, nos a brada) a pak krouživými pohyby zapracovávám produkt až k linii vlasů zcela doztracena. Nikdy nesmí být patrný přechod či mapy. V oblasti kolem nosu a očí používám Beauty Blender, aby výsledný efekt byl co nejpřirozenější a nejméně nápadný.“

Tipy na dokonale nanesený make-up od Kateřiny Krobové:
  • Dostatečně hydratovaná pleť. „Pleť před aplikací hydratujte pomocí krému  a naneste vhodnou podkladovou bázi . Na dehydrované pleti bude make-up ‚drhnout' a vytvářet mapy,“ radí vizážistka.
  • Čistota krásu přináší. „Při samotné aplikaci dbejte na hygienu a především na čistotu práce, aby výsledný efekt byl hladký a přirozený,“ prozrazuje expertka. Čisté by také před nanášením měly být jak houbičky, tak štětce
  • Zkoušejte a hledejte to, co sedne právě vám. „Je třeba najít si ten správný způsob aplikace, který vám opravdu vyhovuje. Nenuťte se do něčeho, co je zrovna v kurzu nebo používá vaše kamarádka,“ dodává odbornice. Důležité je také mít zvolený správný make-up na míru přímo pro vás, vaši pleť i dané roční období. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít