Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na make-up v 5 minutách

Jak na make-up v 5 minutách

Jak na make-up v 5 minutách

2. června 2017 od Karolína Hornová

2. června 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Bezchybný vzhled za pár minut, to je styl, který vyznává třeba vždy elegantní Victoria Beckham. Stačí pár kvalitních produktů a můžete vypadat skvěle, i když nestíháte. Zeptali jsme se vizážistky Kateřiny Krobové, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Už je to nějakých pár let, co světové topmodelky zavedly styl „nude“ neboli nahého líčení. Nalíčit se tak, abychom jen zdokonalily své přirozené rysy a vypadaly vlastně jako nenalíčené, to je umění, které patří mezi trendy i letos. A v horkém létě se nám bude hodit dvojnásob. Stačí znát pár triků, které používají i profesionální vizážisté, a vsadit na kvalitní produkty, jež naše pleť přijme jako vlastní.


Trénink dělá mistry

 Mějte dopředu rozmyšleny varianty rychlého líčení, abyste pak při rozhodování ve spěchu nemusela přemýšlet nad zbytečnostmi. Buďte systematická. Pokud víte, že si dnes hodláte vystačit jen s make-upem, řasenkou, rozjasňovačem a tužkou na obočí, vyndejte si z kosmetické taštičky jen tyto produkty a postupujte od toho nejdůležitějšího.

Make-up v 5 minutách


Dokonalá za pár minut

Nevěříte, že to opravdu jde? Náš jednoduchý návod (odkoukaný od celebrit, jako je třeba právě Victoria Beckham) vám dokáže, že ano.

 

Krok první: Pleť

Pro začátek rovnoměrně naneste tónovací hydratační nebo denní krém (ten pleť sjednotí, zároveň jí dodá barvu a navíc ji bude i v horkém počasí vyživovat) nebo lehký dlouhotrvající make-up.

 

Krok druhý: Oči

Na kruhy pod očima použijte korektor, ten můžete nanést také v okolí nosu. Na rozdíl od Victorie volíme u očí nahé líčení. Oční stíny tedy zvolte v pískových barvách a naneste je rovnoměrně na celé pohyblivé víčko. Doplnit je můžete pro lehké zvýraznění černými linkami na spodním víčku nebo třpytivým očním stínem. Nakonec naneste dvě vrstvy řasenky.

 

Krok třetí: Rty

V tuto chvíli si můžete dovolit výraznější líčení rtů. Výrazné a vyživující lesky na rty nám zároveň ušetří spoustu času.

 

Krok čtvrtý: Tváře

Na tváře použijte tvářenku nebo rozjasňovač, který odráží barvu. Rozjasňovač nanášejte na lícní kosti, hřbet nosu a těsně pod obočí.

Make-up v 5 minutách


Návod na bleskové líčení: dokonalá pleť a zvýrazněné oči

Bohužel ne každá z nás se může chlubit dokonale hladkou, sjednocenou pletí. Pokud chcete vypadat upravená a svěží i v časové tísni, vsaďte právě na perfektní sjednocení pleti. „Základem takového líčení je dokonale padnoucí make-up. Takový vám zaručí bezchybnou a zdravě vypadající pleť,“ radí vizážistka Kateřina Krobová. Vybírejte proto pečlivě podle typu a odstínu pleti, ale také podle textury a způsobu nanášení, který preferujete: někdo zvládne rychlou práci s dobrým výsledkem spíše rukama, jiný raději sáhne po štětci nebo make-upu v houbičce, u kterého nehrozí žádné fleky a šmouhy.

Pokud jste výraznější typ, často už pouhé nanesení make-upu stačí. Pokud máte pocit, že si pouze s make-upem stále připadáte příliš „nahá“, stačí jen zvýraznit to, co na obličeji upoutá: tedy obočí a řasy. „Pokud dáváte přednost výrazněji nalíčeným očím, zvolte takové pudrové oční stíny, které mají krémovější strukturu, díky níž bude aplikace snadná. Kombinujte dva stíny (světlejší do vnitřního a tmavší do vnějšího koutku), které díky štětečku nebo prstu zapracujte snadno do sebe,“ radí vizážistka.

Práce se stíny nemusí být vůbec složitá, zvolíte-li typ, který se dobře nanáší. (Krémovější struktura zabrání flekatění a sypání pudru tam, kam nepatří.)

Make-up v 5 minutách


Volte správný odstín

Tvářenka je, jak se říká, dobrým sluhou, ale zlým pánem. Ve spěchu může nadělat víc škody než užitku, a to i v případě, že to s ní umíte. Stačí málo odklepnout nános líčidla ze štětce a už hrozí, že dopadnete jako Marfuša. Tvářenka navíc nejde jen tak snadno odstranit. „Velkou službu vám v případě rychlého líčení zaručí barevné rozjasňovače,“ radí Kateřina Krobová a vysvětluje: „Dodají pleti zdravý vzhled, lesk a navíc pak už nemusíte použít tvářenku.“

Stejné potíže mohou nastat v případě nanášení rtěnky. I když to máme „v ruce“, ve spěchu často ruka ujede. Přitom výrazné rty jsou skvělou variantou rychlého, ale efektního líčení především pro plavovlásky, které mohou vynechat líčení očí a obočí a dát vyniknout rudým rtům. „Na rty použijte místo rtěnky barvu na rty, která má aplikátor pro jednodušší nanášení, navíc nebudete potřebovat konturovací tužku,“ radí vizážistka.

Co se týče obočí, doporučuje pak svěřit se do péče odborníka. Výrazné obočí je v poslední době žhavým trendem, ale nalíčit ho tak, aby zároveň vypadalo přirozeně, může stát spoustu času. „Pokud si denně dokreslujete obočí, nechte si ho příště raději od vaší kosmetičky dobarvit. Barva vydrží až měsíc a vám to denně v ušetří spoustu drahocenného času,“ radí vizážistka.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít