Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Arganový olej: Zázrak pro pleť i vlasy

Arganový olej: Zázrak pro pleť i vlasy

Arganový olej: Zázrak pro pleť i vlasy

14. dubna 2023 od Anna Adlerová

14. dubna 2023 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Arganový olej je produktem skloňovaným v kosmetickém světě ve všech pádech. Co stojí za jeho popularitou a jaká pozitiva může do vaší kosmetické rutiny vnést? Poradíme vám, jak a proč ho používat na obličej, tělo i vlasy.

Proč se arganového oleji říká marocké zlato?

Arganový olej se používal v marocké kuchyni už před stovkami let. Mohla za to nejen jeho příjemná oříšková chuť, ale už i tehdy známé blahodárné účinky na organismus. Získává se lisováním jader plodů vzácného stromu argánie trnité, která se nachází pouze v oblasti jihozápadního Maroka. Právě jeho omezený výskyt dělá z arganového oleje jeden z nejdražších a nejcennějších olejů světa. Výroba jednoho litru arganového oleje je celkem náročná – zabere až 20 hodin a spotřebují se na něj plody zhruba ze 3 až 4 stromů.
arganový olej

Druhy arganového oleje:

Na trhu se nacházejí dva druhy arganového oleje. Jeden je určen pro potravinářský průmysl a druhý pro oblast kosmetického světa. Oba oleje se získávají ze stejného stromu, ale jiným způsobem. Pro použití v potravinářství se jádra nejprve praží, a tento olej je tak tmavší a má výraznější aroma. Oproti tomu 100% arganový olej pro kosmetické účely má zlatožlutou barvu, dále příjemnou vůni a pokožka ho po nanesení rychle absorbuje.

Účinky arganového oleje?

Arganový olej obsahuje karoten a esenciální mastné kyseliny vyživující kůži. Je také bohatý na vitaminy A, E a F. Vitamin A podporuje cévní systém. Vitamin E je silný antioxidant a chrání pleť proti volným radikálům a vnějším vlivům, jako je UV záření. Vitamin F dodává kůži hydrataci a zpomaluje stárnutí.
vývoj arganového oleje

Arganový olej pro pleť, vlasy i tělo

Kouzlo arganového oleje tkví v tom, že je možné používat ho na vlasy, obličej i celé tělo. Svou univerzálností tak dokáže zastat několik produktů najednou.

Tip redakce: 
Zkuste třeba
 OGX Obnovující Šampon Arganový Olej ​(koupit v e-shopu) společně s OGX Obnovující Kondicioner Arganový Olej​ (koupit v e-shopu). Hodit se může také Herbal Essences Bio:renew Olej na vlasy s arganovým olejem a aloe (koupit v e-shopu)

 

  • Pleti na obličeji dodá potřebnou vlhkost, chrání ji před UV zářením, a dokáže tak zpomalovat proces stárnutí a redukovat jeho projevy vyhlazením drobných vrásek.

Tip redakce: 
Zkuste Floré Bylinný pleťový olej rakytník & arganový olej ​ (koupit v e-shopu) a doplňte třeba Floré Bylinný pleťový krém rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu)
 

 

  • Tělu arganový olej pomáhá při léčbě kožních onemocnění, hydratuje pokožku a používá se jako prevence proti striím. Zlepšuje také stav kůže po jejím popálení.
Tip redakce:
Vyzkoušejte VIVACO Sun Tělové máslo pro rychlé zhnědnutí s arganovým olejem (koupit v e-shopu). 
arganový olej na vlasy

Jak se arganový olej používá?

  • Záleží na tom, jestli se jedná o čistý produkt, nebo příměs jiného produktu. Pokud se jedná o jednu z více složek, postup aplikace se řídí obalem od výrobce. Pokud se vám v koupelně vyjímá čistý arganový olej, roztírejte denně několik kapek na odlíčený obličej před spaním. Olej nejprve prohřejte v dlani a poté aplikujte na tvář. Ideální množství je takové, které se za chvíli lehce vsákne a nezanechá mastný obličej. Začínejte raději s malým množstvím. Používat ho můžete i ráno před nanesením denního krému či make-upu. 
 
  • Jako kúru na vlasy arganový olej aplikujte na pokožku hlavy a jemnými krouživými pohyby ji masírujte. Potom olej prsty pročešte a rozprostřete ho po celé délce vlasů, zabalte vlasy do ručníku a nechte působit zhruba čtvrt hodiny. Následně smyjte. Pokud se vám vlasy hodně mastí, raději arganový olej používejte pouze na konečky vlasů. Umí na pohled krásně vyspravit roztřepené konce a omezit jejich krepatění.
kosmetické produkty s arganovým olejem

V jakých produktech se arganový olej ukrývá?

Ve složení kosmetických produktů bývá nejčastěji uveden pod označením Argania spinosa kernel oil (= olej z jader Arganie spinosa). Mezi produkty na kosmetických pultech můžete arganový olej najít také jako účinnou složku spousty produktů od krémů, přes sprchové pěny a tělová mléka po oleje na nehty či vlasy

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít