Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Dopřejte svým vlasům arganový olej – 4 tipy, s čím vám pomůže

Dopřejte svým vlasům arganový olej – 4 tipy, s čím vám pomůže

Dopřejte svým vlasům arganový olej – 4 tipy, s čím vám pomůže

4. dubna 2023 od Lenka Knápková

4. dubna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Arganový olej je opravdový král mezi oleji. Stačí jen pár kapek a promění vaše vlasy v nádhernou hřívu plnou lesku. Objevte tajemství tohoto výjimečného oleje a dodejte svým vlasům ztracenou vitalitu. Zjistěte, s čím vám může pomoct a jak ho správně používat.

1. Vrátí vitalitu a lesk vašim vlasům

Máte li vlasy zplihlé bez života, přesušené častým barvením nebo zničené každodenním fénováním a žehlením, pak zkuste arganový olej.  Postará se o vaše vlasy od kořínků po roztřepené konečky. Do své vlasové péče přidejte OGX Obnovující Šampon Arganový Olej (koupit v e-shopu) spolu s OGX Obnovujícím Kondicionerem  Arganový olej (koupit v e-shopu), oba tyto produkty vlasy posílí, zregenerují a dodají jim sametový lesk. Jednou za týden dopřejte své hřívě krémovou  Dr. Santé Argan Hair Masku (koupit v e-shopu), která proniká hluboko do struktury vlasů a zvyšuje jejich odolnost proti lámání.

2. Vyživuje a prokrvuje vlasové kořínky při problémech s padáním vlasů

Při aplikaci na pokožku hlavy dokáže arganový olej přispět k lepšímu prokrvení a tím i podpořit přísun živin do vlasových kořínků. Arganový olej má příznivý vliv na růst vlasů a oživí vlasové kořínky i během menopauzy. Při problémech s vypadáváním vlasů doporučujeme arganový olej Saloos Extra Bio Arganový olej lisovaný zastudena (koupit v e-shopu). Trochu oleje rozehřejte v dlaních a konečky prstů vmasírujte důkladně do pokožky hlavy tak, aby se dostal opravdu všude. Nanést můžete olej před umytím, v tom případě doporučujeme nechat ho působit alespoň 30 minut a poté opláchnout. Aplikovat ho můžete ale i po umytí, a to buď na vlhké, nebo už suché vlasy. Nebojte se, olej vlasy nezamastí.
Tip redakce:
Pokud vás trápí i roztřepené a krepaté konečky, vmasírujte arganový olej i tam. Konce získají potřebnou hydrataci, zacelí se a při pravidelném používání uvidíte rozdíl.

3. Léčí vlasovou pokožku

Trápí-li vás problémy vlasové pokožky, jako jsou lupy, svědící pokožka hlavy nebo zánětlivé procesy ve vlasech a klasická léčba selhává, vyzkoušejte arganový olej. Má totiž zklidňující a protizánětlivé účinky a také reguluje tvorbu mazu na pokožce hlavy. Pro okamžitou úlevu od svědění stačí vmasírovat malé množství do pokožky hlavy, třeba  PURITY VISION Raw Bio Arganový olej (koupit v e-shopu). Pro dlouhodobé používání vmasírujte do pokožky 1–2x týdně, ideálně na noc.

4. Proti elektrizování vlasů

Pokud trpíte na elektrizování vlasů, pak je skvělým pomocníkem právě arganový olej, toho stačí rozetřít v dlaních malé množství a vetřít do suchých vlasů. Zkuste Dr. Santé Argan Hair Olej (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Arganový olej nepomůže jen vašim vlasům, ale můžete ho používat také na pleť, hojí jizvy, pomáhá s akné, ekzémy nebo vráskami.
Floré Bylinný pleťový krém rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu) účinně vyživuje a revitalizuje pleť.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít