Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 8 tipů, co dělat, když vám elektrizují vlasy?

8 tipů, co dělat, když vám elektrizují vlasy?

8 tipů, co dělat, když vám elektrizují vlasy?

29. prosince 2021 od Lenka Knápková

29. prosince 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Elektrizující vlasy jsou nepříjemným problémem, který začíná s příchodem podzimu a zimy. Nejčastěji elektrizují vlasy poškozené, jemné, roztřepené a málo hydratované. Jak se tohoto problému zbavit? Vyzkoušejte naše tipy.
Zásadní roli při elektrizování vlasů hraje fyzika. Vlasové vlákno má kladný náboj, stejně tak jako částice prachu všude kolem nás. Částice prachu, například z čepice, se usazují na poškozeném vlasu a tím vznikají nové částice, které jsou rovněž kladně nabité. Dva stejné póly se navzájem odpuzují, tudíž vlasy elektrizují.

Statické elektřině se úplně nevyhneme, ale existuje několik rad, jak jí účinně předcházet.

Co dělat proti elektrizujícím vlasům?

1. Zejména v zimě mohou být vlasy více citlivé a dehydratované. Suchý vzduch a rychlé přechody z tepla do zimy jim nesvědčí. Proto je potřeba vlasy co nejvíce  hydratovat. Používejte kvalitní produkty, zvlášť hydratační šampony a kondicionéry. Zkuste třeba Aussie Hydrate šampon (koupit v e-shopu) a balzám Aussie Hydrate balzám (koupit v e-shopu), které suché vlasy promění ve svěží lokny.
2. Zařaďte občas do své rutiny vyživující masku na vlasy. Maska Gliss regenerační maska 2v1 Ultimate Repair pro velmi poškozené vlasy (koupit v e-shopu) vrátí poškozeným vlasům ztracený keratin a vlasové vlákno bude odolnější vůči vnějším vlivům.
3. Vysoušejte vlasy pomocí ionizačního fénu, který umí neutralizovat elektrický náboj. 

4. Nezapomínejte na tepelnou ochranu při fénování a žehlení. Sprej Tony & Guy Heat Protection (koupit v e-shopu) vlasové vlákno chrání před vysoušením a poškozením, a tudíž následným zelektrizováním.
5. Používejte kvalitní kartáče a hřebeny, nejlépe s přírodními štětinami nebo antistatické. 

6. Vyzkoušejte speciální lak na vlasy proti elektrizování na zimní období Taft Hello Winter lak na vlasy (koupit v e-shopu).
7. Pozor na oblečení! Pořiďte si šálu nebo čepici z přírodních materiálů, které dokážou částečně elektřinu eliminovat. Vyzkoušet můžete také aviváž, jež dokáže statickou elektřinu zmírnit, například Silan aviváž Fresh Control Floral Crips (koupit v e-shopu).
8. Dbejte na dostatečný pitný režim. Hydratace je důležitá i zevnitř –  Magnesia neperlivá přírodní voda (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít