Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Suché a poškozené vlasy: Pomůže keratin nebo olej?

Suché a poškozené vlasy: Pomůže keratin nebo olej?

Suché a poškozené vlasy: Pomůže keratin nebo olej?

28. července 2020 od Eva Šarfová

28. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová ve spolupráci s expertem Petra Měchurová

Připomínají vaše vlasy suchou slámu, třepí se jim konečky a chybí jim lesk? Vsaďte na regeneraci a vyberte si vhodné produkty. Mocnou zbraní jsou oleje, ale také keratin.

Na stavu našich vlasů se podepisuje spousta věcí. Jde o celkový životní styl, ale především péči, kterou jim věnujeme. Důležité je používat kosmetické produkty vhodné pro typ našich vlasů, dodat jim dostatečnou výživu a chránit je před škodlivými vlivy okolního prostředí. 
 

Co nejvíc potřebují?

Kdybyste si dali poškozený vlas pod mikroskop, uvidíte, že má drsný povrch plný šupinek a otvorů, které mohou připomínat doslova měsíční krátery. Struktura vlasového vlákna je narušená, protože chybí jemná tuková vrstva, jejímž úkolem je vlasy chránit. Jak v té chvíli vlasům nejvíce prospět, když na trhu je tolik různých produktů? Někdo radí používat produkty s keratinem, nabízejí se i vlasové oleje„Hodí se oba typy, jen je potřeba vědět, kdy který použít,“ říká kadeřnice Petra Měchurová, které jsme se na toto téma zeptali.

Krok číslo jedna: Keratin

Nejdřív je třeba suché a poškozené vlasy zacelit a hloubkově zregenerovat, což je úkol keratinu. Jde o druh proteinu, který je základní stavební složkou vlasu. Bohužel o něj můžeme postupně přijít, ať už vlivem nesprávné péče, stresu nebo špatné výživy. Vlasy pak ztrácí svoji ochranu, a tím i elasticitu a dochází k jejich lámání, objevují se roztřepené konečky. V tu chvíli na nic nečekejte a začněte používat kosmetiku s obsahem keratinu. Základem péče jsou šampony a kondicionéry. Vyzkoušejte například Schauma Posilující šampon Keratin Strong (koupit v e-shopu) pro mytí vlasů, oceníte ale i hloubkové regenerační masky nebo spreje, například Garnier Bezoplachovou péči 10 v 1 SOS Repair.

Keratin

Tip redakce:  

Zabraňte dalšímu poškozování vlasů a chraňte je před působením vysokých teplot při fénování, kulmování nebo žehlení. Stačí do nich krátce před úpravou nastříkat Syoss Keratin Heat sprej pro kontrolu účesu (koupit v e-shopu). 

Krok číslo dva: Oleje  

Sice neposkytnou hloubkovou regeneraci, jako to dokáže keratin, ale v péči o poškozené a suché vlasy mají své místo. Hodí se, když potřebujete vlasy vyživit zvenčí, dodat jim lesk a uhladit je. Vyzkoušejte například Pantene Pro-V Intensive Repair Suchý olej s vitaminem E (koupit v e-shopu).  

Oleje

Jak oleje používat? „Mohou se vtírat do vlasů a pokožky před umytím, aby poskytly maximální výživu. Nebo je po umytí aplikujte do mokrých vlasů pro ochranu před foukáním a také do suchých pro finální uhlazení,“ radí kadeřnice Petra Měchurová a dodává: „Pokud si nevíte rady s množstvím, poraďte se v kadeřnictví, protože například jemné vlasy mohou oleje v nadměrném množství zatížit a způsobit jejich zplihnutí.“ 

Připravil/a pro vás Eva Šarfová ve spolupráci s expertem Petra Měchurová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Měchurová
kadeřnice
1419
"Účes vyjadřuje osobnost a styl."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít