Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej K odlíčení tampon, či ubrousek? Víme, co poslouží nejlépe!

K odlíčení tampon, či ubrousek? Víme, co poslouží nejlépe!

K odlíčení tampon, či ubrousek? Víme, co poslouží nejlépe!

4. května 2022 od Eva Suchomelová

4. května 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Iva Davies

Čím budete pleť odličovat, je pomalu stejně důležité jako výběr správného produktu. Každý má svoje pro a proti, ale my jsme zjistili od expertky ten nejlepší způsob odlíčení.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
V kosmetické rutině si každý vybírá to, co mu z různých důvodů nejvíc vyhovuje. Týká se to i odličování.


Jaká mohou být kritéria výběru? 

  • rychlost
  • účinnost
  • přírodní složky
  • příznivá cena

Čím se můžete odličovat?

1) Odličovací ubrousky

Mohou být suché nebo napuštěné odličovacím přípravkem. Setkáte se s nimi např. v kosmetických koutcích v drogeriích nebo při ukázkovém líčení na prezentacích kosmetických značek.

Výhody: oceníte je všude, kde není k dispozici voda – při cestování, na festivalech nebo v kempu.
Nevýhody: nedoporučuje se používat dlouhodobě, mají nižší čisticí účinek, představují jen jakousi „první pomoc“.

Tip redakce: 
Vyzkoušejte
Ellie Micelární pleťové ubrousky 3v1 (koupit v e-shopu), které zároveň odličují, čistí a tonizují a to vše bez použití vody. Ubrousky jsou navíc zcela rozložitelné a šetrné k životnímu prostředí. nebo zkuste Nivea MicellAir Expert Biodegradable Expertní odličovací micelární ubrousky (koupit v e-shopu), které zvládnou odlíčit make-up i voděodolnou řasenku. 

Odličovací ubrousky

2) Odličovací tampony

Na trhu je jich obrovské množství a patří mezi nejrozšířenější prostředky pro odličování. Vyrábějí se z bavlny, ale jsou i v kombinaci bavlny a mikrovlákna či polyesteru. Mohou být suché, případně napuštěné odličovacími přípravky, např. arganovým olejem nebo extraktem z aloe vera. Vizážistky je nosí v kufříku na líčení „v terénu“ pro případ rychlého odlíčení, ale obvykle je používají jen na poslední krok čištění pleti, a to spolu s exfoliačním nebo hydratačním tonikem.

Výhody: snadnost použití, cenová dostupnost, zvyk, vhodné na nanesení tonika v poslední části čištění pleti
Nevýhody: relativně nízká účinnost způsobuje, že máte tendenci při odličování na kůži tlačit, takže ji dráždíte, některé tampony pouštějí vlákna.

Tip redakce: 
Ze suchých tamponů zkuste  
Bel Premium Tampóny + mikrovlákno aloe vera a panthenol (koupit v e-shopu), které umožňují obzvášť důkladné čištění. Nebo vyzkoušejte Ellie Kosmetické vatové polštářky ze 100% organické bio bavlny (koupit v e-shopu)

Vata, vatové chomáčky či stříhaná vatová gáza

3) Vata, vatové chomáčky či stříhaná vatová gáza

Tím se odličovaly především ženy za minulého režimu, kdy byla o kosmetické produkty celkem nouze. Barevné vatové chomáčky byly hitem 80. let. Stříhaná vatová gáza se prodává pouze v lékárnách.

Výhody: nejpříznivější cena
Nevýhody: silně pouštějí vlákna, nízká účinnost, vysoká savost odličovacího přípravku vyrovnává nízkou cenu, takže ekonomická výhoda klesá.

Nejlepší způsob odličování

Nejlepší způsob odličování podle expertky:

A jaký je nejlepší způsob odličování podle vizážistky Ivy Davies? „Nejvíc se mi osvědčil ručník, odličovací olej či dvoufázový odličovač a teplá voda. Tato ‚trojka‘ odlíčí nejrychleji, nejsnadněji a nejúčinněji, a to i voděodolný make-up,“ překvapuje expertka jednoduchým trikem vizážistů. Místo ručníku můžete použít i žínku. Výborný je z hustého, ale jemného froté. 

Efekt je neuvěřitelný – jedním tahem dostanete z obličeje líčení i veškerou nečistotu. Možná se vám to zdá netradiční a trochu tomu nedůvěřujete, ale stačí postupovat v několika jednoduchých krocích:
1. krok: Ručník namočíme do teplé vody.
2. krok: Olej či odličovač - třeba  Floré Bylinný dvoufázový odličovač levandule (koupit v e-shopu) si nalejeme do ruky a rozetřeme po obličeji.
3. krok: Mokrým ručníkem stáhneme z obličeje veškerý make-up i s olejem či odličovačem.
Následně postup zopakujte pro úplné vyčištění obličeje a na závěr přetřete obličej tamponem s exfoliačním tonikem, v případě citlivé pleti se zklidňujícím tonikem - zkuste třeba Ziaja Okurka Pleťový tonik (koupit v e-shopu).

Tip redakce:
Současným trendem jsou pak tuhá čitící mýdla, která dokáží nejen odstranit nečistoty, ale také rozjasní pleť a dodají ji nádherný pocit hebkosti. Zkuste třeba  
Nivea Magic Bar Čisticí pleťové mýdlo pro zářivou pleť ​(koupit v e-shopu). K dostání také vae variantě peelingového mýdla nebo mýdla pro citlivou pleť. 

Odličovací olej

Jak najít správný olej na odličování?

Některé ženy tuto metodu po prvním vyzkoušení vzdaly, ale to je chyba. Nejdůležitější je najít takový olej, který bude vyhovovat právě vaší pleti. A to je potřeba vyzkoušet,“  Ze svých zkušeností doporučuje pro zralou pleť arganový olej, jako univerzální je růžový olej. Naopak neradí použít na odlíčení kokosový olej. „Je vysoce komedogenní, tedy zanáší póry, takže se pro odlíčení nehodí,“ konstatuje expertka.


Tip redakce: 
Vyzkoušet můžete například 
Floré Bylinný pleťový olej rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu) nebo Saloos Extra Bio Arganový olej lisovaný za studena (koupit v e-shopu). Případně zkuste Purity Vision Bio Růžový olej (koupit v e-shopu), který také nádherně voní. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Iva Davies

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Jana Slaná 26.března 2019
Dávám přednost micelární vodám dobrá volba!

Expert z článku

Iva Davies
Vizážistka
243
"Baví mě ukázat každé ženě její vlastní krásu."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít