Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pigmentové skvrny: 4 kroky, jak je zamaskovat

Pigmentové skvrny: 4 kroky, jak je zamaskovat

Pigmentové skvrny: 4 kroky, jak je zamaskovat

3. května 2022 od Anna Šťastná

3. května 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Dávají o sobě vědět hlavně teď, s příchodem prvních slunečních paprsků. Nedokonalosti pleti v podobě pigmentových skvrn nebo výrazných žilek nejsou zrovna žádanou ozdobou. Jak je rychle a účinně zamaskovat?
S přibývajícím věkem se na pleti objevují nejen vrásky, ale i pigmentové skvrny nebo rozšířené žilky. Může za ně nejen naše genetická výbava, ale také životní styl, hormonální změny, špatná péče o pleť a především nadměrné slunění. Právě ochrana před UV paprsky je teď zase velmi aktuální. Pokud se na ni nezaměříte, dost možná vás brzy tyhle chybičky na kráse zaskočí. Lepší je tedy pigmentovým skvrnám předcházet. Co ale dělat, když už je máte, a jak je třeba ještě nezhoršit?
 

4 kroky, jak zamaskovat pigmentové skvrny:

Krok č. 1: Začněte podkladovou bází


Před líčením na pleť nejdříve naneste podkladovou bázi, která ji připraví na samotné líčení. Zvolte ji podle typu pleti, ale chybu neuděláte, sáhnete-li po primeru s rozjasňujícími účinky, například Maybelline Fit Me Rozjasňující báze (koupit v e-shopu). Tento produkt pak zajistí, že se v průběhu dne nesetře make-up ani korektor a váš vzhled zůstane bez chybičky.
Náš tip:
Před nanášením make-upu si pleť žádá správnou výživu. Než aplikujete svůj oblíbený denní krém, zaútočte na pigmentové skvrny pomocí séra NIVEA Cellular Luminous 630 proti pigmentovým skvrnám (koupit v e-shopu), které je při pravidelném používání zesvětlí.

Krok č. 2: Pokračujte s korektorem


Na řadu přichází důležitý pomocník, jímž je korektor. Podstatný je výběr odstínu, který by měl korespondovat s odstínem vaší pleti. Pro světlou pleť se hodí růžový, pro tmavší jsou vhodné meruňkové odstíny. Nejdříve korektor konečky prstů vklepejte na inkriminované místo a lehce kolem, poté ho zapracujte až do neviditelnosti. Vysoce krycí texturu, jež zakryje pigmentové skvrny i výrazné žilky, nabízí Dermacol Korektor Matt Control (koupit v e-shopu).

Krok č. 3: Následuje správný make-up


Jakmile zakryjete tmavé skvrny korektorem, sáhněte po make-upu, který pleť barevně sjednotí, opticky vyhladí a rozjasní. Pokud máte pigmentové skvrny či výrazné žilky viditelnější, sáhněte po krycím make-upu, jenž podpoří účinky korektoru a dotáhne bezchybný vzhled pleti k dokonalosti. Vyzkoušejte například Gabriella Salvete Cover Foundation (koupit v e-shopu).

Krok č. 4: Vše zakončete pudrem


Tečkou za dokonalým líčením by měl být transparentní pudr, který korektor i make-up zafixuje. Zkuste Max Factor transparentní minerální pudr Miracle Veil (koupit v e-shopu). Navíc je ideálním pomocníkem během dne, kdy potřebujete vzhled pleti rychle upravit. Dodá jí sametový vzhled, sníží viditelnost pórů a vyhladí obličej. Pudr si vyberte o jeden až tři odstíny světlejší, než je odstín vašeho make-upu. 
Tip redakce: Myslete na prevenci
Vzhled pleti máte do značné míry ve svých rukou vy. Prevencí proti vzniku pigmentových skvrn je v první řadě dostatečná . Základem je používání krémů s vysokým ochranným faktorem, například
Helios Herb Gel-krém na opalování Sensitive OF 50+ (koupit v e-shopu). SPF mají také některé produkty dekorativní kosmetiky, ať už jde o podkladové báze, make-upy či pudry. V rámci prevence pamatujte také na zdravý jídelníček bohatý na antioxidanty, jako jsou vitamin C, E, zinek a selen. Tyto látky můžete ostatně tělu doplnit prostřednictvím doplňku stravy MaxiVita Vaše zdraví Selen + zinek + vitamin C a E (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít