Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 věcí, které dokáže vaše řasenka

5 věcí, které dokáže vaše řasenka

5 věcí, které dokáže vaše řasenka

19. dubna 2023 od Lenka Knápková

19. dubna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Řasenka je nezbytný kosmetický produkt každé ženy, ať už se líčíte hodně, nebo minimálně, určitě jí doma máte v kosmetické taštičce. Jak si ale vybrat z nepřeberného množství a která je pro vás ta pravá? Přinášíme vám výběr těch nejlepších řasenek. Vyzkoušejte je všechny.
Věděli jste, že…
…řasenku používali lidé v určité formě už ve starověkém Egyptě? Tehdy si řasy barvili jak ženy, tak i muži. První moderní řasenku tak, jak ji známe, ale vyrobil britský podnikatel Eugene Rimmel a také sourozenci Mabel a Tom Lyle Williamsovi v 19. století. V receptuře měli například vazelínu, černé pigmenty a výživné oleje.
Současné trendy zvýrazňování řas jsou velmi různorodé. Můžete si vybrat z množství inovativních kartáčků i textur řasenek, protože se výrobci předhání v nejnovějších technologiích. Nosí se jak výrazné natočené až přehnaně nalíčené řasy tak i přirozené, pouze lehce pročesané. Je jen na vás, jaké řasy chcete mít právě dnes.

Jak pečovat o řasy, aby byly zdravé a vyživené?

Dodržujte následující pravidla:

Vyberte si tu nejlepší řasenku podle tipů redakce:

1. Prodlužující řasenky

řasenky - detail jak žena nanáší řasenku
Toužíte po nekonečně dlouhých řasách, které orámují a zvýrazní vaše oči? Zkuste naše tipy na nejlepší prodlužující řasenky.
UltraTech řasenka (koupit v e-shopu) dodá vašim řasám krásný tvar a ultra prodloužení. Má velmi pružný kartáček, který zachycuje jednu řasu po druhé a perfektně je odděluje. Krátké štětinky umožňují přesné nanášení řasenky bez žmolků a rozmazávání.
Rimmel London Extra Long Lash mascara (koupit v e-shopu) neskutečně prodlouží vaše řasy a to až o 50 %. Precizně zvýrazní a protáhne každou řasu zvlášť, a navíc tato řasenka je vhodná i pro citlivé oči. Mezi její benefity patří také to, že se nedrolí ani po celém dni.
Řasenka Max Factor False Lash Epic black (koupit v e-shopu) dodá perfektní vzhled vašim řasám jedním tahem. Speciálně zatočený kartáček s kulatým zakončením zachytí i ty nejkratší a nejjemnější řasy v koutku a dodá jím tak úžasný efekt umělých řas. 

2. Objemové řasenky

řasenky - žena nanáší řasenku
Neskutečně husté řasy ála mrkací panenka nemusí být jen snem. Díky správné řasence můžete tento „look“ získat během několika tahů. Základem je totiž zvolit správně tvarovaný kartáček.
Pro výrazný, přirozený vzhled a objem řas doporučujeme Bourjois Volume Glamour řasenku (koupit e-shopu), která díky svému špičatému kartáčku jednoduše pročeše a oddělí každou řasu. Řasenka se nedrolí, neslepuje a nerozmazává se.
Dermacol Obsesión řasenka pro objem a délku řas (koupit v e-shopu) inspirovaná španělskou vášní, mnohonásobně zahušťuje řasy a díky rostlinným voskům zachovává pružnost řas. Obsažený provitamin B5 navíc vyživuje řasy.
Řasenka Miss Sporty Studio Lash 3D Volumythic mascara (koupit v e-shopu) oddělí každou řasu a díky silikonovému kartáčku se zakřiveným tvarem dodá řasám 3D objem a intenzivní černou barvu díky obsaženým pigmentům.

3. Řasenky s vychytávkou

řasenky - žena nanáší řasenku
Nespokojíte-li se s klasickou řasenkou, zkuste si vybrat z tipů na řasenky s přidanou hodnotou. Zaměřte se na vylepšení v podobě lepšího tvaru kartáčku nebo tzv. multi balení 2 v 1.
S unikátní řasenkou L'Oréal Paris Telescopic Lift řasenka černá (koupit v e-shopu) vykouzlíte úžasně natočené řasy bez použití kleštiček. Kartáček s výčnělky zachytí každou jednu řasu a díky technologii fixace řas budou vypadat dokonale až po dobu 36 hodin. Dejte svým řasám nový objem.
Řasenka Infinity (koupit v e-shopu) je jedinečná díky hybridnímu kartáčku. Kombinuje jemné štětinky na jedné straně a hřebínek na druhé. Pomocí štětinkové strany pokryjete řasy vrstvou temné černé barvy a dodáte jim tak objem. Efekt nekonečně dlouhých řas zajistí druhá strana – hřebínková.
L´Oréal Paris PRO XXL Lift řasenka (koupit v e-shopu) je inovativní řasenka 2 v 1, která skvěle natočí i rovné a krátké řasy, a to až 20 %. Nejprve použijte jedinečný objemový kartáček s bází a poté naneste druhou vrstvu kartáčkem na opačné straně aplikátoru. Netvoří hrudky a efekt vydrží až 24 hodin.
Tip redakce:
Pokud si nerada líčíte oči a cítíte se lépe přirozeně, zkuste své řasy pročesat průhledným gelem
Miss Sporty Just Clear mascara (koupit v e-shopu), který dodá řasám lehkost, regeneruje je, neslepuje a nezatěžuje. Řasenka je vhodná na noc i jako výživa. Perfektně poslouží i k pročesání a zpevnění neposedného obočí.

4. Voděodolné řasenky

řasenky - blondýna nanáší řasenku
Voděodolná řasenka je nepostradatelná zejména v létě. Ať už jste ve městě, v přírodě nebo u vody neobejdete se bez ní. Nemusíte však slevovat ze svých požadavků, i dlouhotrvající voděodolné řasenky umí vykouzlit objem a neskutečné natočení vašich řas.
Pro bezvadnou výdrž zkuste Max Factor Divine Lashes voděodolná řasenka (koupit v e-shopu), která zvýrazňuje, natáčí a precizně odděluje řasy. Navíc je neslepuje, netvoří žmolky a nerozmazává se ani při kontaktu s vodou. Ideální společník na den k vodě.
Maybelline NY Lash Lift Waterproof voděodolná řasenka (koupit v e-shopu)  má dvakrát zakřivený kartáček řasy natočí , zahustí a nadzvedne od kořínků. Voděodolná řasenka Lash Lift obsahuje také prodlužující vlákna, které řasám dodají maximální délku.
Řasenka Volume Mania voděodolná (koupit v e-shopu) je vysoce odolná proti vodě, vlhkosti vzduchu a slzám. Kartáček obalí každou řasu zvlášť od kořínků až ke konečkům. Dlouhotrvající textura k řasám přilne, nevytváří žmolky a pigment dobře drží.
Tip redakce:
Nezapomeňte si pořídit
Nivea Dvoufázový odličovač očí a make-upu (koupit v e-shopu), který šetrně odstraní voděodolné líčení.

5. Řasenky jako báze

Pro efekt umělých řas a lepší odolnost řasenky zkuste před jejím nanášením použít bázi. Ta nejen řasy obalí, vyživí, ale také ochrání. Díky bázi řasenka přilne k řasám a bude vypadat skvěle celý den.
Dermacol báze pod řasenku First class (koupit v e-shopu) má výživné složení a dodá řasám unikátní béžový odstín oproti již na trhu známým bílým hmotám. Báze pod řasenku podpoří vlastnosti řasenky a řasy budou vypadat skvěle.
Max Factor podkladová báze na řasy False Lash Effect (koupit v e-shopu) podporuje objem, délku a definici řas. Díky modrému zabarvení obsažených mikro pigmentů zvýrazní vaše oči a zintenzivní poté nanesenou řasenku.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít