Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na dokonale husté řasy

Jak na dokonale husté řasy

Jak na dokonale husté řasy

2. února 2018 od Anna Adlerová

2. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Ariana Bernard

Největší efekt na celém líčení dělají nalíčené oči. Nepatříte-li mezi ženy, které se mohou od přírody pyšnit dlouhými a hustými řasami, zkuste uvažovat o metodách jejich trvalého zahuštění. Víte, které to jsou a jak zajistit, aby byl jejich výsledek dlouhotrvající?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Svůdný pohled by si přála mít každá žena. Ne všechny se ale od přírody mohou pyšnit dokonale dlouhými řasami. Ve chvíli, kdy vám nepomohou prodlužující nebo zahušťující řasenky, nemusíte zoufat, ale můžete se poohlédnout po metodách, které řasy zahustí na déle než jeden večer a přitom výsledek bude vypadat velmi přirozeně.


Nalepovací řasy

Nejčastěji ženy vědí o tom, že si na jeden večer mohou nalepit umělé řasy a tím docílit podmanivého pohledu na omezenou dobu. V drogeriích jich najdete velké množství různých druhů, délek, se speciálními efekty apod. Tuto metodu sice můžete provádět doma, ale chce to už nějaké zkušenosti, zručnost a hlavně kvalitní a dermatologicky testované lepidlo. Dnes už ale najdete spoustu "pomocníků", kteří aplikaci umělých řas ulehčí, např. aplikátory připomínající pinzetu.

Pozor! Některým ženám se může po aplikaci umělých řas lepidlem projevit alergická reakce, kdy oči mohou svědit, pálit nebo řezat.

metoda řasa na řasu

Metoda "řasa na řasu"

Jak už napovídá název metody, při této proceduře se umělá řasa lepí po jedné na každou vaši vlastní řasu. Tato metoda působí velmi přirozeně, jelikož pouze zvýrazní a zahustí vaše vlastní řasy. „Nalepené řasy postupně odpadávají podobně jako přírodní řasy, a je nutné tedy chodit na doplnění zhruba jednou za 3 až 5 týdnů,“ říká expertka. Trvanlivost procedury záleží jak na kvalitě vašich vlastních řas, tak na tom, u jakého odborníka jste aplikaci podstoupila – rozhodující je tedy i kvalita použitého materiálu a preciznost aplikace.


3D metoda

Výraznější a opravdu dechberoucí efekt zajistí tzv. 3D metoda. Postup je velmi podobný jako při aplikaci řasy na řasu, liší se jen v tom, že na jednu vaši řasu se aplikují 2 až 8 velmi tenkých řas. Tento postup se doporučuje ženám s kratšími řasami, které je potřebují prodloužit se současným minimálním zatížením vlastních řas a dodat řasám objem.

3D metoda

Jakou metodu zvolit?

U předchozích dvou metod se bez návštěvy salonu neobejdete. V takovém případě si nejlépe na základě referencí vyberte kvalitní lash stylistku, tzv. řasařku, která poradí, jakou metodu zvolit, a provede aplikaci vám přesně na míru. Sama Ariana na 3D metodu už dlouho chodí. „Mám tuto metodu ráda, protože jsem díky ní neustále upravená i bez líčení,“ říká. „Je to ideální varianta pro ženy, které nechtějí líčením denně trávit déle než 10 minut. Stačí pak trochu make-upu a tvářenka, případně doupravit obočí,“ pokračuje.


Správná péče jako základ krásy

Aplikací to ale rozhodně nekončí. Je důležité, aby odbornice ženu poučila o tom, jak se o takto upravené řasy starat, aby vydržely co nejdéle. „V prvních 24-48 hodinách (záleží na typu použitého lepidla) dosychá lepidlo a na řasy nesmí přijít voda. Pokud oči ještě dál líčíte, dávejte si také pozor, jaké používáte odličovací přípravky. Mělo by se jednat o odličovadla bez olejů, protože oleje narušují lepidlo a řasy pak budou rychleji padat,“ říká expertka. Vyhněte se tedy například dvoufázovým odličovačům, které olej běžně obsahují. Nutné je také řasy pravidelně mýt: odstranit nánosy prachu, případně zbytky make-upu, ospalky a další nečistoty. A pozor! Řasy se netrhají! „Občas se stane, že nějaká řasa poporoste natolik, že začne klesat a cloní ve výhledu. Některé ženy řasy trhají, postupně tak přicházejí o kořínky a řasa pak už znovu nevyroste. Tato řasa se má ustřihnout, ne trhat,“ varuje Ariana.

metoda řasa na řasu

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Ariana Bernard

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Ariana Bernard
Vizážistka, fotografka a beauty bloggerka
141
"Základem je kvalitní péče o pleť. Make-up poté není nutnost, ale volba. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít