Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Dopřejte si neodolatelně dlouhé řasy

Dopřejte si neodolatelně dlouhé řasy

Dopřejte si neodolatelně dlouhé řasy

15. května 2017 od Pavla Maříková

15. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková ve spolupráci s expertem Mgr. Linda Borovková

Toužila jste mít odjakživa řasy dlouhé jako mrkací panna? I když vám je příroda sama od sebe nenadělila, nemusíte zoufat. Dnes si můžete dopřát dlouhé a husté řasy na jediný večer i na pár týdnů v kuse. Zjistili jsme pro vás, jaké výhody mají profesionální metody prodlužování řas v salonu i jednorázové umělé řasy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Prodloužené pravidelné a pěkně husté řasy jsou v posledních letech hitem, kterému podlehlo mnoho žen bez ohledu na věk. Vlastně není ani divu - prodloužené řasy oko zvýrazní, pohled učiní svůdným a přitom se nemusíte bát rozmazané řasenky nebo slepených řas. Pokud toužíte po dlouhých řasách, které vám vydrží více než jeden večer, je určitě vhodné zvolit prodloužení řas metodou lepení řasy na řasu. Ta se u nás objevila zhruba před šesti lety. „Trendem jsou řasy maximálně přirozené. Původní, extrémně dlouhé a silné řasy, které působily nepřirozeně a navíc poškozovaly přírodní řasy, nyní nahradily velmi jemné, tenké a lehoučké řasy, aplikované v jemných vějířcích, které dokážou vytvořit nádherný objem bez zatížení přírodní řasy. Pro klientku to představuje i mnohem větší komfort při nošení,“ říká řasová stylistka a školitelka Linda Borovková z Beauty Store.


Lepení řasy na řasu

Existuje hned několik druhů této metody, které se liší primárně efektem, kterého chcete docílit, a mnohdy také cenou. Ta se může pohybovat od cca 800 Kč až po několik tisíc za aplikaci nových řas. Pokud toužíte po přirozeném vzhledu a pouze zvýraznění vašich řas, zvolte postup, kdy se skutečně lepí jedna umělá řasa na jednu vaši řasu. Tyto řasy vám vydrží zhruba 3-5 týdnů podle toho, jaké jsou vaše vlastní řasy a podle zkušeností řasařky, která řasy aplikuje.

Výraznějšího vzhledu dosáhnete takzvanou 3D metodou. To se na jednu vaši řasu aplikují dvě až osm ultratenkých umělých řas. Efekt je samozřejmě úžasný! Na jednom oku tak můžete mít až 800 řas. Tento postup je vhodný především, máte-li kratší vlastní řasy, chcete je minimálně zatížit, a navíc ještě prodloužit dobu mezi doplněním.

Dopřejte si neodolatelně dlouhé řasy


Umělé řasy jen pro dnešní večer

Pokud chcete „dlouhé“ řasy jen na jeden večer nebo speciální příležitost, určitě stojí za to vyzkoušet umělé řasy z drogerie. Najdete jich tam nespočet druhů: různých délek, hustoty, barev, některé i s různými efekty nebo třeba kamínky. Umělé řasy jsou vyrobeny buď ze syntetických materiálů, nebo z lidských vlasů. V drogerii Teta najdete hned několik typů těchto jednorázových řas od značky Diva and Nice cosmetic včetně lepidla.

Dopřejte si neodolatelně dlouhé řasy


Přechod řas zamaskujte linkou

Lepení jednorázových umělých řas vyžaduje trochu zručnosti a praxe. Ne vždy se to hned napoprvé podaří. Doporučuje se v první fázi řasy pouze přiložit na víčko a zjistit, zda je jejich délka vzhledem k šířce oka vyhovující. Pokud přesahují do stran vaše řasy, můžete je jednoduše nůžkami zkrátit. Pak naneste na umělé řasy lepidlo, nechte ho cca 30-60 vteřin působit a teprve až pak lepte na oční víčko těsně k lince vlastních řas. „Já osobně začínám u vnějšího koutku, nalepím jen kousek, chvilku počkám a teprve pak pokračuji zase o kousek dál. Takto postupně nalepím celé řasy až k vnitřnímu koutku oka,“ říká třicetiletá Ivana. Podstatné je lepit řasový pásek co nejblíže k vlastním řasám a snažit se u toho nemrkat. „Oblíbený způsob je i rozstříhání řas na několik menších kousků, které pak postupně na oko nalepíte - samozřejmě ve správném pořadí. To se doporučuje zejména u umělých řas s velmi pevným obloukem, který má tendenci pnout, takže se pak u krajů řasy odlepují,“ doporučuje řasová stylistka Linda Borovková.

Pokud chcete docílit skutečně top efektu, zakryjte přechod mezi umělými řasami a vlastní řasou tekutou linkou a přejeďte řasenkou řasy zespoda, čímž je sjednotíte.


Lepidlo na řasy jedině kvalitní

„Ani jeden ze způsobů - jednorázové řasy či prodlužování řas - při odborném zacházení řasy neničí. U prodloužených řas je však zásadní profesionální přístup lash stylistky,“ říká Linda Borovková.

Výhodou jednorázových nalepovacích řas je jejich variabilita a také fakt, že když vás po jednom večeru omrzí, nic se neděje a můžete hned další den vyzkoušet jiné. K dostání je dnes již nespočet pomůcek, které jejich aplikaci usnadní. Například aplikátory připomínající pinzetu, která umělé řasy přidrží a pomůže je umístit přímo nad linii řas. I lepidla na umělé řasy se již posunula zase o kus dál. V nabídce jsou lepidla čirá, černá i hnědá, takže si můžete vybrat podle barvy vašich, popř. umělých řas. Dbejte na to, aby bylo lepidlo dermatologicky testováno a v ideálním případě určeno na citlivé oči. Rozhodně se vyhněte nákupu lepidla na umělé řasy někde na tržišti nebo v neznačkových pokoutních prodejnách.

Raději se vypravte do dobré drogerie, kde můžete vybírat ze široké škály. Navíc vám zkušený personál poradí s výběrem vhodných řas i jejich aplikací. Jde nejen o krásu vašich očí, ale především o jejich zdraví.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková ve spolupráci s expertem Mgr. Linda Borovková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Linda Borovková
Lash stylistka a školitelka
1347
"Krása není v dokonalosti. Naopak, krásu nacházím v nedokonalém, protože je zajímavé, originální."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít