Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Triky s tvářenkou: 4 důvody, proč ji nevynechávat

Triky s tvářenkou: 4 důvody, proč ji nevynechávat

Triky s tvářenkou: 4 důvody, proč ji nevynechávat

20. listopadu 2019 od Lucie Nagyová

20. listopadu 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Bez ní se neobejde žádný dokonalý make-up. A proč? Tvářenka velmi rychle omladí a rozjasní unavenou tvář. A známe ještě další důvody. Dnes se dozvíte, proč ji při ranním líčení nikdy nevynechávat.
Tvářenka je malý kosmetický zázrak, který toho umí opravdu hodně. Dodá obličeji život nebo pomůže zamaskovat probdělou noc. I při použití jen malého množství budete působit svěžím a vzdušným dojmem. Jen je třeba myslet na jednu důležitou věc: tvářenka se nanáší na nezapudrovanou pleť, tedy po aplikaci make-upu a po zakrytí nerovností korektorem. A co všechno tvářenka dokáže?

1. Ubere roky 

Vypadáte starší, než jste? Vdechněte své pleti život. Je to opravdu jednoduché. Po nanesení make-upu a korektoru přidejte pár barevných akcentů. Zatímco v letních měsících jsou populárnější krémovější produkty, sychravé zimní počasí přeje matným sypkým tvářenkám. K jejich nanesení potřebujete velký zkosený štětec. Lehce z něj barvu oklepejte a veďte jemné tahy z jablíček lícních kostí směrem ven. Uvidíte, že tvářenka vykouzlí dojem mládí i na zralé pleti a přidá zdravější vzhled.

2. Rozjasní tváře 

Při vhodně zvoleném odstínu i správné aplikaci tvářenky dokáže růž dodat obličeji barvu a rozjasnit ho. Při výběru hledejte odstín podle barvy své pleti, jako když se přirozeně červenáte. Obecně se dá říct, že vhodné jsou například narůžovělé tóny. Zkuste například multitónovou Max Factor Tvářenku Creme Puff Blush (koupit v e-shopu) nebo dvojbarevnou Dermacol Duo Tvářenku (koupit v e-shopu)

Pokud se bojíte, že to s tvářenkou přeženete, zvolte broskvový odstín. Pro přirozený vzhled pleti sáhněte po Maybelline Tvářence Fit Me Peach, odstín č. 40 (koupit v e-shopu). Je velmi jemný a nehrozí, že bude vypadat nepřirozeně. Tvářenka ve výsledku osvěží váš vzhled a dokáže vám opticky nahradit i několik hodin spánku.

3. Zvýrazní kontury 

Tvářenka dokáže obličej zkrášlit, dodat mu na dramatičnosti a zvýraznit kontury. Když to s tvářenkou budete umět, budete vědět, jakou zvolit barvu, konzistenci a jak ji na obličej nanést, budete za královnu make-upu.

My pro vás máme základní tipy, jak na to:

  • Tvářenku zvolte ideálně pudrovou (ale není to dogma).
  • Barvy tvářenky volte podle tónu pleti.
  • Tvářenku naneste na nejvýraznější místo pod lícní kostí (najdete ho tak, že našpulíte rty jako rybička) a zvýrazněte ho protažením až do vlasů.
  • Na samotnou lícní kost pak aplikujte tvářenku o několik odstínů světlejší nebo tu stejnou, ale v jemnější vrstvě.

4. Vytvaruje obličej do ideálního tvaru 

Líčidlo dokáže divy i s obrysy obličeje. Ženy, které mají kulatý obličej, jej mohou opticky prodloužit. Tvářenku nanášejte na lícní kosti směrem nahoru ke spánkům a rozetřete do ztracena. Zbarvení tváří směrem k horní linii ucha se hodí pro obdélníkový tvar, čímž se obličej vymodeluje. Pokud máte ostře řezané rysy a chcete je občas zjemnit, aplikujte tvářenku tak, aby nesahala do oblouků pod očima. Tvářenka by nikdy neměla zasahovat do nosoretních rýh.

TIP: Další tvářenky, make-up nebo pudr koupíte na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít