Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Správné líčení pomůže zakrýt vaše nedokonalosti. Jak?

Správné líčení pomůže zakrýt vaše nedokonalosti. Jak?

Správné líčení pomůže zakrýt vaše nedokonalosti. Jak?

5. dubna 2019 od Eva Suchomelová

5. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Trápí vás dvojitá brada? Nebo byste rády zamaskovaly bambulkovitý nos? Přejete si vykouzlit labutí šíji nebo bujnější dekolt? Dá se to i líčením! Zamaskujte nedokonalosti podle rad a tipů vizážistky Lucie Hruškové Gibodové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Ne každý je spokojen se svým vzhledem. A ne vždy jde jen o malé vady. V obličeji mohou být barevné anomálie (např. pigmentové skvrny, místa s chybějícím pigmentem) či výraznější nerovnosti. Někdo by rád zkorigoval kulatý obličej, příliš široké či naopak vysoké čelo, křivý nos, případně i některé nedokonalosti těla. Naštěstí lze mnoho těchto nedokonalostí korigovat líčením. „Pokud nějaká taková nedokonalost ženu trápí, je nejprve potřeba, aby si ji uvědomila a chtěla s ní něco udělat. Pak stačí zajít k odborníkovi,“ říká Lucie Hrušková Gibodová, která vede kurzy na French Look Makeup Academy. „Na svých kurzech osobního líčení učím ženy pracovat právě s takovými nedokonalostmi a líčit se tak, že se budou cítit dokonale a půvabně.“
 
konturování

Základní pomůcky

1. Make-up nebo korektor

Všechny nedokonalosti se dají zkorigovat pomocí techniky contouringu, která využívá různých odstínů make-upu nebo korektoru. Nejčastěji se používá tmavý a světlý odstín. Při výběru odstínů vycházejte vždy z barvy své pleti v aktuálním ročním období a vždy vybírejte barvu o dva stupně tmavší v chladném odstínu jakoby došeda a o dva stupně světlejší. Oba odstíny make-upu by měly být matné.
 
Tip vizážistky:
Správný odstín můžete odhadnout: postavte se před zrcadlo na denním světle a sledujte, jakou barvu mají osvětlené části vašeho obličeje a jakou ty, které jsou ve stínu. Tmavá barva make-upu bude stejná, jakou má vaše pleť v místech, kde je stín. Je vidět v záhybu křídla nosu nebo pod bradou. Světlý odstín spatříte na vystouplých a osvětlených částech obličeje.
 
kosmetické štětce

2. Štětce

Na všechny korekce v obličeji použijte kosmetický štětec na make-up – na větší plochy široký a na menší plochy užší štětec.

 
3. Paletka konturovacích make-upů nebo korektorů

Jestliže potřebujete maskovat nějakou nedokonalost v tváři trvale, zařaďte vhodný typ konturování do denního líčení a pořiďte si rovnou některou z konturovacích paletek s více odstíny. Budete moct výběr světlého a tmavého make-upu přizpůsobit ročnímu období. Je to proto, že v zimě má pleť celkově světlejší a studenější barvu, kdežto v létě trošku tmavší a teplejší.
 
Tip redakce:
Pro základní konturování se vám bude hodit konturovací tyčinka Maybelline New York Master Contour obsahující světlý a tmavý korektor, která se vyrábí ve dvou barevných variantách – Light a Medium. Pro důkladnější stínování si pořiďte například paletku korektorů Freedom Pro Conceal & Correct.
 
kosmetické pomůcky

Jak na některé nedokonalosti obličeje

„Je potřeba všechny přechody mezi odstíny rozetřít štětcem do ztracena a na závěr zafixovat pudrem,“ radí Lucia Hrušková Gibodová a doporučuje tyto vizážistické triky pro korekci některých nedostatků:
  • Široký obličej: zúžení dosáhnete tak, že tmavý make-up nebo korektor nanesete po stranách obličeje od čela směrem k bradě.
  • Nos uhnutý ke straně: tmavším odstínem udělejte rovný tah na každé straně nosu shora dolů, světlým odstínem pak veďte rovnou čáru po hřbetu nosu.
  • Široký nos: naneste tmavý odstín nejen na strany nosu po délce, ale ještě trochu „přetáhněte“, abyste jej opticky zúžily.
  • Tmavé kruhy pod očima: tmavé zbarvení odstraníte použitím světlé barvy make-upu, kterou oční okolí projasníte.
používání kosmetiky

Jak na některé nedostatky těla:

Mnohé nedokonalosti v oblasti krku či dekoltu můžete zkorigovat vhodně zvoleným účesem a správně zvolenými módními doplňky (delší náušnice, správně uvázaný šátek nebo šála atd.). Také je vhodné odpoutat pozornost od nedostatků zdůrazněním jiné části obličeje (v případě dvojité brady nebo krátkého krku se zaměřte v líčení především na oči, v případě silného krku zvolte výraznější rtěnku atd.). Vždy je nutné sladit barvu make-upu s barvou těla, tedy v následujících případech hrudníku,“ zdůrazňuje vizážistka a opět připomíná, že je potřeba všechny přechody mezi odstíny rozetřít štětcem do ztracena a na závěr zafixovat pudrem. A tady je několik jejích konkrétních rad, jak se dá líčením zamaskovat například:
  • Krátký krk: korektor v tmavší barvě, než je vaše pleť, naneste podélně nad i pod klíční kosti, čímž zjemníte, zúžíte a opticky prodloužíte krk. Pak veďte linku tmavého korektoru po šíjovém svalu z obou vnějších stran krku, což jej ještě víc prodlouží. Nikdy nedávejte tmavé barvy na spodní kontury obličeje, vytvořil by se příliš ostrý přechod, který krátkému krku nesvědčí.
  • Silný krk: na šíjové svaly po stranách krku naneste tmavší korektor, čímž zúžíte krk – vynechte ale klíční kosti.
  • Malá ňadra: opticky vytvoříte plný dekolt tak, že uděláte tmavým odstínem make-upu/korektoru oblouček nad každé ňadro, aby se mezi nimi vytvořil  spojením potřebný „žlábek“. Stejným odstínem udělejte také dvě čáry od podpažních jamek nahoru, jako byste zúžili horní část paže. Velmi světlý korektor naneste na ňadra pod tmavé obloučky, a to všude, kde chcete opticky zvětšovat, a dále zpředu na jablíčka ramen vedle linek tmavým korektorem. Rozmažte světlý korektor po celé ploše ňader, aby působil jednolitě, a stejně tak na přední části ramen (tam lze rozmazat i do strany a nahoru po rameni) – všechny přechody mezi odstíny pak rozmažte do ztracena, aby nebyly poznat.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít