Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 chytrých tipů, jak naučit svého muže o sebe pečovat?

5 chytrých tipů, jak naučit svého muže o sebe pečovat?

5 chytrých tipů, jak naučit svého muže o sebe pečovat?

4. listopadu 2022 od Lenka Knápková

4. listopadu 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Pravidelná péče o pleť je každodenní ženskou rutinou. U mužů je možná někdy neprávem považována za zženštilou. Jak zlepšit péči o pleť u mužů? Naučte je to. Zde je náš návod, jak na to.

Jaká je mužská pleť?

Mužská pleť je díky působení testosteronu mastnější, hutnější a pórovitější než ženská. Muži častěji pracují v prašném prostředí a jejich je pleť vystavena vlivům počasí (slunce, vítr, mráz). Zátěží pro pleť může být i každodenní holení nebo pocení při sportu. Nezapomeňte, že to jakou má váš muž pleť, závisí také na správné životosprávě a životním stylu. Zkuste svého muže naučit o sebe pečovat. Jak?

5. kroků základní péče, které dejte rozhodně přečíst svému muži:

1. Čištění pleti je základ

Pro důkladné vyčištění pleti ráno používejte čistící gely. Zbaví pleť nečistot a přebytečného mazu, vyčistí póry, osvěží a zároveň pečují i o vousy.  Po vyčištění nezapomeňte pleť vyživit.

2. Nezapomínejte na hydrataci

Po vyčištění pleť ošetřete Nivea Men Sensitive Pro Ultra-Calming Pleťový krém (koupit v e-shopu) s organickým olejem z konopných semínek a vitaminem E, který okamžitě zklidňuje citlivou pleť a udržuje pleť hydratovanou po dobu 24 hodin.

3. Peeling

Zejména před holením je dobré udělat peeling.  Peelingové přípravky s velmi jemnými granulovanými čisticími částečkami dokážou vyhladit pleť a odstranit z ní odumřelé kožní buňky. Pokožka tak bude i lépe připravena na oholení a vyhnete se zarůstání chloupků.

4. Holení

Po holení vždy použijte vodu nebo balzám po holení. Pleť zklidní a dodá jí svěží vzhled.
U mužů s citlivější pletí holení často způsobí nepříjemné svědění či zarudnutí kůže. Pro zklidnění pokožky používejte balzám pro citlivou pleť. Vyzkoušejte Nivea Men Sensitive Cool Balzám po holení (koupit v e-shopu), který má složení bez alkoholu, s heřmánkem a extraktem z mořských řas a okamžitě ulevuje od 5 příznaků podráždění pleti: pálení, zarudnutí, suché pleti, napjatosti a svědění.
Tip redakce:
Nezapomeňte rovněž na pravidelnou výměnu a údržbu žiletek a také čištění holicího strojku.

5. Péče o vousy

Pokud nosíte strniště nebo vousy měli byste i o ně správně a pravidelně pečovat. Stejně tak jako pleť a vlasy potřebují i vousy správnou péči. Používejte třeba šampon vyvinutý speciálně na vousy Gillette King Šampon na vousy (koupit v e-shopu), který udržuje vousy čisté a jemné.
 
Dokonalý zástřih vousů vytvoříte pomocí sady King C. Gillete Sada s pánským zastřihovačem vousů bezdrátová (koupit v e-shopu), který obsahuje 3 nástavce pro jakýkoli styl úpravy. Úpravu zakončete aplikací vyživujícího oleje nebo balzámu na vousy, který je účinně vyživí a změkčí. King C. Gillette Pánský změkčující balzám na vousy (koupit v e-shopu) je obohacený o kakaové máslo, arganový olej a bambucké máslo. Hloubkově vousy vyživuje a zajistí jim lesk a zdravý vzhled.
Tip redakce:
Pěstěné ruce jsou vizitkou každého muže a neměli byste na ně zapomínat. Dopřejte jim pravidelnou péči a hydrataci v podobě vyživujícího či ochranného krému
Indulona Krém na ruce pro muže (koupit v e-shopu).

Pozor! Nepůjčujte si produkty od partnerky, mužská pleť se od ženské výrazně liší.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít