Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže bambucké máslo?

Co dokáže bambucké máslo?

Co dokáže bambucké máslo?

12. ledna 2023 od Helena Hladíková

12. ledna 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

„Africké zlato“, jak se někdy přezdívá produktu z ořechů máslovníku afrického, by vám doma rozhodně nemělo chybět. Víte proč? My ano!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Bambucké máslo (karité nebo také shea butter) se získává poměrně náročným procesem zpracování plodů zmíněného stromu, který se vyskytuje v rovníkové oblasti Afriky. Řada tamních etnik ho dokonce považuje za posvátný, a tak se plody máslovníku v podobě ořechů nesmějí trhat, pouze sbírat ze země. Znalost správné výroby másla náleží africkým ženám a často se dědí z generace na generaci.  V každém případě je výsledným produktem doslova multifunkční pomocník, s nímž vyřešíte spoustu potíží, ať už ho použijete v jeho nejčistší podobě, anebo coby součást nejrůznějších přípravků. S čím vším si tedy bambucké máslo poradí?

zrna bambuckého másla

Na co všechno lze použít bambucké máslo:

1. Je vhodné pro děti

Je vhodné pro všechny typy pleti včetně té nejcitlivější, protože díky svému přírodnímu původu nedráždí žádnými chemickými přísadami. Použít ho můžete třeba k ošetření citlivé dětské pokožky.

Tip redakce: 
Přímo pro děti využijte třeba
 PURITY VISION Bio dětské tělové máslo (koupit v e-shopu), které je hypoalergenní, je nadýchané, lehce e roztírá a rychle vstřebává a hlavní ingediencí je právě bambucké máslo. 

 

2. Skvěle působí proti vráskám, striím i celulitidě

Dokáže v pleti doslova uzamknout vlhkost, čímž spolu se stimulací tvorby kolagenu pomáhá předcházet předčasnému stárnutí kůže a vzniku vrásek. Pomůže díky tomu rovněž v boji proti striím a celulitidě.

Tip redakce:
Doporučujeme 
Floré Bambucké tělové máslo (koupit v e-shopu). 


3. Dodá pleti vitaminy

Vyživuje pleť a dodává jí řadu vitaminů a dalších látek, především vitamin E, který je důležitým přírodním antioxidantem, či vitamin A, nenasycené mastné kyseliny nebo kyselinu skořicovou, jež dokáže potlačit zánětlivé procesy a regenerovat buňky. Neucpává póry, takže je vhodné také pro mastnou, problematickou pleť se sklony k akné. Chrání pleť před mrazem a vlhkem, aby nepopraskala a nedošlo k jejímu poškození.

Tip redakce: 
Na obličej i tělo zkuste 
Floré Bambucké tělové máslo rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu)

aplikace na tělo

4. Funguje jako perfektní odličovadlo

S pomocí bambuckého másla můžete svou pleť i odlíčit. Naneste ho v tenké vrstvě na neočištěnou pleť, nechte chviličku působit a pak ho pomocí odličovacích tamponků nebo jemné žínky a teplé vody smyjte. Pokud naopak potřebujete, aby vaše oční stíny vydržely po celý den a doslova zářily, naneste před jejich aplikací trochu másla na víčka.


5. Dělá vaši pokožku jemnou a hebkou

Pokud vás trápí suchá a roztřepená kůžička kolem nehtů, zkuste ji potírat bambuckým máslem a za chvilku uvidíte rozdíl. To stejné platí o ztvrdlých patách či jakýchkoli jiných vysušených a zdrsnělých místech pokožky.

Tip redakce: 
Zkuste 
Dove Bambucké máslo tělové mléko pro suchou pokožku (koupit v e-shopu).

péče o citlivá místa

6. Můžete ho využít pro vyživující koupel

Můžete se také ponořit do blahodárné koupele s přídavkem bambuckého másla. V teplé vodě (ale ne příliš horké, aby kůži naopak nevysušila)  nechte rozpustit 1–2 lžíce másla a dopřejte si relax spojený s úžasným hýčkáním své pokožky.

Tip redakce: 
Zkuste třeba  
Purity Vision Bio Prémiové bambucké máslo (koupit v e-shopu), které je vhodné na masáže i do koupele a je skvělé pro citlivou a suchou pokožku. 


7. Zklidňuje pleť při problémech s vyrážkou

Bambucké máslo působí protizánětlivě, proto je vhodné při nejrůznějších kožních potížích (ekzém, lupénka atd.). Skvěle funguje místo obyčejného balzámu na rty, které hydratuje a krásně zvláční. Báječně zklidní pokožku podrážděnou holením.


8. Je skvělé jako bezoplachová péče na vlasy

Vynikajícím způsobem pomáhá bambucké máslo rovněž vlasům, zejména těm suchým a poškozeným. Použít se dá jako maska na suché vlasy nebo na již umyté v podobě bezoplachové péče, kdy vetřete trošku másla do konečků.

Tip redakce: 
Produkty s bambuckým máslem můžete využít i při mytí vlasů. Zkuste třeba  
Lilien Kondicionér suché a poškozené vlasy Bambucké máslo​ (koupit v e-shopu)

péče o vlasy

9. Zařaďte ho do domácí lékárničky

Bambucké máslo se vám bude hodit i v případě různých odřenin, lehkých spálenin nebo štípanců. Jeho hojivé účinky pomohou dostat kůži rychle zpět do formy. Vyzkoušejte ho také na namožené svaly, natažené šlachy či při bolestech kloubů. Oceníte ho i při rýmě a nachlazení, a to nejen proto, že zhojí odřený nos, ale také díky tomu, že z něj můžete připravit mast na hrudník. Stačí smíchat trochu másla s vhodným esenciálním olejem (máta, eukalyptus aj.) a směsí pravidelně potírat oblast hrudníku.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít