Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Péče o citlivou pleť se sklonem k pupínkům

Péče o citlivou pleť se sklonem k pupínkům

Péče o citlivou pleť se sklonem k pupínkům

26. listopadu 2020 od Lucie Nagyová

26. listopadu 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

Máte citlivou pleť, která kvůli teplotním výkyvům trpí? Chcete-li ji ochránit a omezit tvorbu pupínků, je třeba začít se o ni lépe starat. Jaká by měla být každodenní péče a jak na to, aby citlivá pleť vypadala skvěle? K tomu vám pomohou naše novinky.

Jak se projevuje a co jí vadí?

„Citlivá pleť se u každého projevuje jinak. Někomu pokožka zarudne okamžitě po kontaktu se složkou, na kterou je citlivá, ale ihned po sundání krému se zklidní. Někomu naopak naskáčou pupínky až druhý den,“ říká vizážistka Linda Chudomelová. „Zažila jsem klientku, která měla tak silnou alergii na citrusy, že reagovala i na krém, který z nich obsahoval výtažky. Některá pleť je také citlivá jen v některých fázích menstruačního cyklu,“ dodává.
Všeobecně lze říct, že složkami, na které pokožka nejčastěji reaguje, jsou:
  • parfemace – pokud tedy máte problematickou pleť, zkuste výrobky, které ji neobsahují,

  • nedostatečně rafinovaný parafín,

  • kokosový olej – zanáší póry a je komedogenní.
 
„Paradoxně nejméně reakcí bývá na parabeny, které zajišťují trvanlivost a stabilitu, a na silikony, jejichž molekuly jsou větší než lidský pór, a tudíž nemohou být do kůže absorbovány,“ říká Linda Chudomelová.

Čeho se vyvarovat?

Pokud je pleť citlivá, doporučujeme ji především nepřetěžovat a věnovat hlavní pozornost péči o ni. Nepoužívejte:
  • micelární vodu, která pleť zbavuje ochranného filmu,
  • pěnicí čisticí přípravky se sulfáty, protože pleť zbytečně vysušují,
  • pravidelně kosmetické ubrousky,
  • dlouhodobě výrobky s ureou.

Jak o ni správně pečovat?

  • Každé ráno pleť důkladně očistěte. Protože pleť není ráno tak znečištěná jako po celém dni, stačí použít jen tonikum či jiný jemný přípravek, který pleť hydratuje a zvláční. Na vatový tamponek naneste vhodný odličovací produkt a jemnými pohyby přetřete obličej, dokud není tamponek čistý. Budete se divit, kolik prachu na obličeji ulpí, jen když spíte.
  • Potom naneste denní krém. Vhodný je například s kurkumou, která je oslavována pro svůj vysoký obsah antioxidantů a zklidňující vlastnosti. Zkuste Neutrogena Hydratační krém bez obsahu oleje Curcuma Clear, jenž okamžitě hydratuje namáhanou pleť se sklonem k tvorbě pupínků.  
  • Večer odličte pleť například bohatou a hebkou pěnou s obsahem kurkumy Neutrogena Čisticí pěnou s kurkumou Curcuma Clear (koupit v e-shopu). Účinně odstraňuje mastnotu, make-up a nečistoty ucpávající póry, aniž by vysušovala. Vhodný je také Neutrogena Micelární odličovací gel 3 v 1 s kurkumou Neutrogena Curcuma Clear, který odstraňuje i voděodolný make-up, bojuje proti nedokonalostem pleti a pomáhá předcházet jejich vzniku.
  • Naneste noční krém – ideálně krém aplikujte až těsně před usnutím, krémy nejvíc a nejlíp pracují první půl hodinu spánku.
  • Kdykoliv potřebujete osvěžit pleť přes den, aplikujte Neutrogena Osvěžujícící hydratační mlhu Curcuma Clear (koupit v e-shopu). Tato ultra jemná mlha s obsahem kurkumy osvěžuje a zklidňuje namáhanou pleť se sklonem k pupínkům a nezanechává lepkavý pocit.
A jak předcházet pupínkům? „Nejlepší je poctivě se o pleť starat, aby pupínky vůbec nevznikly. Když už pupínky jsou, zlaté pravidlo je: nenapínat je. Ideálně si vůbec nesahat na obličej a špinavýma rukama už vůbec ne. Ano, je to těžké,“ tvrdí Linda Chudomelová.

I citlivá pleť může vypadat skvěle. Jak na to?

Co se týče líčení, i zde platí, že méně je více. „Pokud máte v obličeji hodně začervenalých míst, jako jsou pupínky a fleky, červená rtěnka je ještě více zvýrazní, doporučuji se jí vyhnout,“ upozorňuje Linda Chudomelová. Pokud máte pupínky nebo zarudnutí, pak je nejlepší zakrýt je jen krycím korektorem nebo make-upem, ale jinak na zbytek obličeje můžete použít jen lehký BB krém, abyste ukázaly co nejvíc zdravé hezké kůže. „Pokud má pleť sklon k pupínkům, je ideální vybírat kosmetiku bez parafínu,“ uzavírá vizážistka.

TIP: Další krémy a produkty vhodné pro odličování najdete na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Linda Chudomelová
vizážiska
1
"Rozdíl mezi obyčejnou ženou a ženou z titulky časopisu jsou dvě hodiny."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít