Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 způsobů, jak využít bambucké máslo

7 způsobů, jak využít bambucké máslo

7 způsobů, jak využít bambucké máslo

23. listopadu 2021 od Nina Vránová

23. listopadu 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Nina Vránová

Bambucké máslo je učiněný poklad! A nedala na něj prý dopustit už královna Kleopatra. Co to vlastně bambucké máslo je, jaké má účinky a jak ho používat? A věděli jste, že je skvělé nejen v péči o tělo a vlasy, ale také v kuchyni?
Afričané znají účinky bambuckého másla už tisíce let. Tohle máslo se totiž zpracovává ze „stromu života” – máslovníku. Pro tamější obyvatele je i v dnešní době posvátným stromem, nepotřebuje totiž žádná hnojiva, šlechtění ani speciální péči.

Co je bambucké máslo

Plody máslovníku se nesmějí trhat. Domorodky je sbírají ze země, poté co samy ze stromu opadají. Ženy se starají jak o sběr plodů máslovníku, tak i o jejich zpracování (sušení, pražení a drcení) do formy bambuckého másla. Vzhledem k tomu, že je o tuto surovinu zájem po celém světě, africkým ženám přináší důležitý zisk.

Jaké jsou účinky bambuckého másla?

  • Bambucké máslo pomáhá aktivovat tvorbu kolagenu a díky tomu je neocenitelným pomocníkem v boji proti předčasnému stárnutí pleti!
  • Je bohaté na nenasycené mastné kyseliny, antioxidanty, vitaminy A, D, E, a F, fytosteroly a další látky.
Náš tip: 
Zkuste i vy Floré Bambucké tělové máslo (koupit v e-shopu), kterému se také říká máslo karité nebo shea butter.

7 tipů, jak využít bambucké máslo

Bambucké máslo je mistr regenerace a výživy. Jeho schopnosti s přehledem zvládnou péči o pleť, tělo, nehty i vlasy. Můžeme ho využít na jemnou kůži miminek, žen i výživu drsnější mužské pleti.

1. Balzám na suchou pokožku

Bambucké máslo je doslova balzám na popraskanou pleť, popraskané rty, suchou kůži na loktech, kolenou a patách. Je to skvělý parťák na promazávání obličeje ošlehaného větrem a mrazem, ale i hydrataci a výživu celého těla. Dáváte-li přednost textuře tělového mléka, zkuste jeho účinky v Dove Tělovém mléku Bambucké máslo pro suchou pokožku (koupit v e-shopu).

2. Vychytávka pro maminky

Maminky miminek, pozor!  Máslo má lehce antibakteriální účinky a působí proti vzniku opruzenin u miminek. Vyzkoušejte jeho účinky v Purity Vision Bio Dětském tělovém másle (koupit v e-shopu). Bambucké máslo je zde v kombinaci s konopným olejem ideální ochránce dětské pokožky před podrážděním a negativními vlivy z vnějšího okolí.

3. Vhodné i pro muže

Máte citlivou a vysušenou pokožku po holení? Bambucké máslo zregeneruje čerstvě oholenou tvář a dodá jí tu správnou výživu.

4. Výživa pro vlasy

Když smícháte svůj oblíbený kondicionér s bambuckým máslem, máte hned super porci výživy pro vaše vlasy. Pro větší objem ho stačí vetřít přímo k vlasovým konečkům.

5. Zpevněte tělo

Celulitida a strie jsou věčné ženské téma. Při pravidelném natírání problematických partií bambuckým máslem se nám pokožka zpevní, posílí, eliminuje viditelnost jizviček a pokožce se vrátí elasticita. Výsledky budou ještě větší, když před samotným vmasírováváním másla do kůže použijete peeling, třeba Dove Tělový peeling granátová semínka & bambucké máslo (koupit v e-shopu).

6. Dbejte o své ruce a nehty

Bambucké máslo můžete také použít k ošetření nehtové kůžičky i samotných nehtů. Budete mít krásně hebké ruce, zbavíte se záděr a získáte pevnější nehty odolné vůči třepení.

7. Masáž jako třešnička na dortu!

Dostatečná porce bambuckého másla skvěle poslouží jako masážní přípravek. Můžete s ním namasírovat svého partnera, potomka, rodiče nebo kamarádku doslova od hlavy až po paty.
Extra tip redakce:
Věděli jste, že bambucké máslo můžete využít i v kuchyni?
Je dobré zmínit, že tenhle voňavý zázrak se neztratí ani v gastronomii. Česká kuchyně na bambucké máslo není úplně zvyklá, ale Afričané na něj nedají dopustit. Přidávají ho do pokrmů nebo na smažení stejně jako například kokosový olej. Však ho sami vyzkoušejte přidat při pečení sušenek do těsta. Lahoda, že?

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Nina Vránová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít