Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo SOS tipy pro nehty: Jak zařídit, aby byly dokonalé?

SOS tipy pro nehty: Jak zařídit, aby byly dokonalé?

SOS tipy pro nehty: Jak zařídit, aby byly dokonalé?

19. října 2020 od Eva Šarfová

19. října 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Jak řešit lámání, třepení nebo barevné skvrny od laku? Víme, co pomůže. Chce to správné produkty i úpravu jídelníčku.
Krásné a pevné nehty si přeje každá z nás. Jejich stav závisí nejen na genech, ale do velké míry i na péči, kterou jim věnujeme, a na našem životním stylu.
 

Proč se lámou a třepí?

Příčin těchto problémů může být více. Na vině bývá nejčastěji nedostatek některých vitaminů a minerálů ve stravě. Jde hlavně o vitaminy A, B a C, pokud jde o minerály, jedná se především o vápník a zinek. Nehty také trpí, když často uklízíte bez rukavic nebo používáte nevhodnou kosmetiku. V neposlední řadě mohou lámavé a třepivé nehty signalizovat některé nemoci, jako jsou například nedostatečná funkce štítné žlázy nebo chudokrevnost.

Jak problémy řešit

Zkuste dodržovat naše doporučení a uvidíte, že se záhy dočkáte zlepšení. Nehty se postupně zpevní a přestanou se třepit. Pak bude manikúra hračkou.

TIP: Laky na nehty pro péči, zpevnění i na parádu můžete vybírat i nakupovat z bezpečí domova na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Stop nežádoucímu zabarvení nehtů

Odlakovala jste si nehty a zjistila jste, že mají nehezký nažloutlý odstín? Na vině bývá časté lakování výraznými odstíny laků. Stopy zanechávají hlavně červené, fialové a hnědé barvy.


Co s tím?   

  • Používejte ochranný podkladový lak na nehty.
  • Žlutý odstín nehtů odstraníte citronovou šťávou. Vezměte citron a nehty jím důkladně potřete, následně omyjte teplou vodou. Podobně působí i bělicí zubní pasta. Naneste ji na nehet, nechte působit a pak pomocí zubního kartáčku krouživými pohyby vyčistěte.
jak problémy řešit
Tip redakce:
Pravidelně používejte výživný krém na ruce, který prospěje nejen pokožce rukou, ale také vašim nehtům. Vyzkoušejte například Ameté Krém na ruce Propolis (koupit v e-shopu). Má recepturu se zvýšeným obsahem glycerinu, jenž napomáhá vrátit pokožce přirozenou pružnost. Propolis přispívá k výživě nehtového lůžka, snižuje lámavost nehtů, nebudou se vám tvořit ani záděry.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít