Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Testujeme: Pečující masky na vlasy

Testujeme: Pečující masky na vlasy

Testujeme: Pečující masky na vlasy

9. července 2019 od Pavla Maříková

9. července 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Slunce, voda, vítr, horký vzduch… To vše vlasy vysušuje a zatěžuje. O to více je třeba vlasům věnovat důkladnou péči a výživu. Otestovali jsme proto v redakci hned šest pečujících masek na vlasy a zde je výsledek…

L`Oréal Paris Regenerační maska pro poškozené dlouhé vlasy Elseve Dream Long 

Viola Hojstričová, koordinátorka redakce


L'Oréal Paris přichází s první komplexní řadou Dream Long na ochranu dlouhých vlasů. Pokud jste podobný typ jako já, který se nerad stříhá a své vlasy se snaží zachránit všemožnými způsoby, bude tato maska rozhodně stát za vaši pozornost. Je obohacena o rostlinný keratin, vitaminy a ricinový olej, který je známým zachráncem vysušených vlasů. Podle mého názoru se jedná o produkt, který byste měli vnímat jako standardní součást své vlasové rutiny, určitě však ne jako převratný zázrak na poli masek z drogerie.
Vůně: 80 %  
Vůně produktu je příjemná, nevtíravá, přesto osvěžující. Oceňuji, že se při jeho výrobě nesnažili za každou cenu přijít na trh s něčím, co vlasy sice provoní, ale neošetří. Méně je někdy více, a to je i v tomto případě dobře. 
 
Působení na vlasech: 70 %
Maska by se měla jemně aplikovat do délek, kdy by se během 2-3 minut měla obnovit síla vlasů. Dávám bod k dobru za to, že se ode mne nevyžaduje více než 10minutové čekání působení masky a až potom opláchnutí. Rozhodně to šetří čas a po těch 3 minutách máte skutečně pocit, že delší aplikace není nutná. 
 
Finální efekt po použití: 70 % 
Aplikace produktu je příjemná, vlasy jsou po něm hedvábné a voňavé. Pro dlouhé vlasy je na produktu napsán zajímavý, avšak ne překvapivý tip: po opláchnutí si máte vlasy jemně a zlehka pomačkat ručníkem, nesušit je však příliš dlouho, aby nedošlo k poškození. Jelikož masku jsem používala vícekrát, ale ne vždy jsem dodržela toto pravidlo, měla jsem pocit, že po jeho splnění se vlasy méně třepily a snadněji se rozčesávaly


Celkové hodnocení: 3/5

Garnier Botanic Therapy Maska s multifunkčním použitím Coco Cream & Macadamia

Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka


Jde o aktuální novinku, multifunčkní masku na vlasy, kterou můžete použít hned třemi různými způsoby: jako masku na vlasy, jako bezoplachovou péči do vlhkých vlasů proti třepení a pro uhlazení vlasů nebo jako bezoplachovou péči do suchých vlasů pro zkrocení poletujících vlasů během dne. Já ji použila jako masku. Obsahuje kokosové mléko a olej z makadamiových oříšků. Jako maska poskytuje vlasům hloubkovou výživu až do dalšího umytí, po jejím použití jsou vlasy jemné a připravené na jakýkoliv další styling, lesklejší a zářivější.

Vůně: 90 %
Podle popisu výrobce má na první přivonění člověk ucítit kokosovou vodu a broskev. Po smytí vlasy nejsou vůbec po přípravku cítit. V případě, že ho použijete bezoplachovým způsobem (je jedno, zda na vlhké, nebo suché vlasy), slabá vůně zůstane. Já to beru jako klad, protože nemusím řešit, že by se mi vůně nesladila s toaletní vodou, kterou používám.

Působení na vlasech:100 %
Líbí se mi, že je použití flexibilní, přesně podle momentální potřeby vlasů. Mohu mít na hlavě masku 5 minut, 10 minut, čtvrt hodiny a pak smýt, anebo ji nanést a nesmývat ji. Ve všech případech má svoje opodstatnění. Já ji měla na vlasech 10 minut a účinek jsem pocítila.

Finální efekt po použití: 100 %
Hned po prvním použití masky jsem cítila na svých suchých a po zimě i chladném jaru oslabených vlasech výrazný účinek. Vlasy se velmi dobře upravovaly, po vyfénování byly uhlazené, nepoletovaly a krásně se leskly.

Celkové hodnocení: 5/5

Schwarzkopf Beology Intenzivní obnovující maska na vlasy s kaviárem

Eliška Pechová, grafik a content editor


Receptura masky z fialové řady Beology obsahuje výtažek z kaviáru, který je známý díky svým antioxidačním a regeneračním vlastnostem. Vyspělé složení péče o vlasy slibuje hloubkové obnovení vlasů od kořínků po konečky, sílu, pružnost, lesk a zároveň výživu a hydrataci vlasů. Maska je vytvořena pro matné vlasy bez života, což byl mimo jiné i důvod, proč jsem si ji vybrala k testování. Už po prvním použití mne přesvědčila o tom, že se některé přípravky z drogerie mohou vyrovnat některým dražším variantám z profesionálního kadeřnictví, a to nejen svou vůní, ale i účinkem. Určitě se k ní v budoucnosti ještě ráda vrátím.

Vůně: 100 %
Vůně se těžko popisuje, ale mně osobně evokuje luxusnější vůně profesionálních kadeřnických přípravků. Příjemná, nevtíravá vůně, která navíc překvapivě dlouho vydrží.

Působení na vlasech: 90 %
Doporučuje se nechat masku působit 5-10 minut, což může být pro někoho, kdo šetří každou minutu v koupelně, drobný problém. Kdo se ale vyžívá v péči o vlasy a je fanda hodinových kúr, tuhle masku uvítá. Při druhém použití jsem ji nechala působit 30 minut a opravdu jsem měla dojem hydratovaných vlasů.

Finální efekt po použití: 80 %
Ve srovnání s maskami z drogerie, které jsem kdy vyzkoušela, mě tento produkt mile překvapil. Konečky jsou po ní viditelně pružnější (obvykle je mívám suché, rovné a jakoby střapaté, ale po použití masky se mi zdravě zakroutily – víte, jaký efekt myslím) a vlasy jsou rozhodně lesklejší. Co je určitě potřeba vyzdvihnout, je trvání vůně vlasů, která vydržela až do dalšího umytí.

Celkové hodnocení: 4/5

Garnier Fructis Smootning Macadamia Hair Food


Jana Osyková, content editor


Na Fructis masce mě zaujal 98% přírodní původ a 95% biologicky odbouratelné složení. Nelenila jsem, obsah prozkoumala a opravdu, většina látek pochází z přírodních složek nebo jejich derivátů. Celkově mě maska zaujala jak složením, tak vůní i následným výsledkem na mých vlasech. Jako bonus může být i dodatek, že výrobek je vhodný pro vegany.
Vůně: 90 % - Maska slibuje omamnou vůni ořechů, doplněnou o květinové a ovocné tóny. Na první nádech velice příjemné. Ke konci mě ale praští pro mě nepopsatelné aroma, jež vzniká pravděpodobně výše zmiňovanou kombinací. Naopak po nanesení všechny složky do sebe zapadnou a vytváří jemnou vůni. Potěšilo mě její uvolňování po celou dobu náročné sportovní aktivity.
 
Působení na vlasech: 100 % - Vlasová maska vám nabízí 3 druhy aplikací, a tak je jen na vás a vašich časových možnostech, kterou si vyberete. Jelikož masky nepoužívám, rozhodla jsem se, že dám svým vlasům „sodu“, a rovnou jsem si vybrala vlasový zábal, který jsem nechala působit 3 minuty. Jako výhoda mi přijde časová nenáročnost.
 
Finální efekt po použití: 100 % - Již při oplachování masky bylo cítit, že vlasy jsou jako samet. Tento pocit po jejich uschnutí nepřetrvává, nicméně vlasy jsou na dotek hydratované a vyživené. Protože mám velmi jemné dlouhé vlasy, bála jsem se zplihlého výsledku. Tento efekt se naštěstí nekonal.


Celkové hodnocení: 5/5

Syoss Pure Smooth Vyživující maska pro hladké a zářivé vlasy

Helena Hladíková, redaktorka


Maska na vlasy bez obsahu silikonů slibuje regeneraci vlasů po celé jejich délce, oslnivý lesk, uhlazení, narovnání a působení až do hloubky vlasového vlákna. Je určena pro normální až hrubé vlasy. Zářivý lesk a hloubková regenerace, to byly hlavní důvody, proč jsem se rozhodla tuto masku na vlasy vyzkoušet. Přesně to totiž mým vlasům v poslední době chybí. Navíc se mi líbilo i to, že maska neobsahuje silikony, minerální oleje ani umělá barviva. Pokaždé jsem aplikovala masku ráno a během prvního dne se mi vlasy zdály lesklejší, uhlazenější a lépe rozčesatelné. Efekt ale příliš dlouho nevydržel, maximálně do druhého dne. Hlavní „kámen úrazu“ podle mě spočívá v typu mých vlasů, které jsou spíše mastnější, proto by masku nejspíš více ocenily majitelky suchých, drsnějších vlasů.

Vůně: 90 %
Nevtíravá, příjemná, s poměrně dlouhou výdrží.

Působení na vlasech: 90 %
Maska se má nechat na vlasech po dobu 5 minut, což mi přijde z hlediska úspory času moc fajn. Na druhou stranu je možné, že by delší působení přineslo lepší výsledky... Patrně to ještě vyzkouším, zatím jsem se řídila jen pokyny výrobce.

Finální efekt po použití: 60 %
Během prvních pár hodin po použití se vlasy zdály krásné, ale už druhý den mi přišlo, že vypadají opět stejně mdle a ztěžkle jako předtím.

Celkové hodnocení: 3/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít